Yavru Köpek Eğitimi

Yavru Köpek Eğitimi

.

Yavru köpek eğitimi sevimli miniklerin hayatları boyunca nasıl davranacaklarını belirleyen önemli bir süreçtir. Doğru bir şekilde eğitildiklerinde birlikte yaşadıkları aileye, bulundukları çevreye uygun davranırlar. Yetişkinken nasıl bir köpek olacakları bu zamanda alacakları eğitime bağlıdır.

İçindekiler

    Özel görevlere hazırlanan köpeklere yavruyken çok daha sıkı bir eğitim verilir. Köpek eğitimcileri büyüdüklerinde iyi birer arama-kurtarma, koruma, engelli yardımcısı, polis köpeği olmaları için yavruları eğitmek için çaba sarf ederler.

     

    Yavru Köpek Eğitimi Ne Zaman Başlar?

    Yavru köpek eğitimi gündelik konular için birkaç aylık olduklarında başlayabilirken özel konularda en az altı aylık olmaları beklenmelidir. Yavrular doğdukları andan itibaren hem annelerinden hem de diğer köpeklerden bir şeyler öğrenmeye başlarlar. Ancak birkaç aylık olana kadar gündelik basit konudaki bir eğitim bile onları zorlayabilir. Çevreye karşı algılarının iyice açılmasını beklemek eğitimin başarılı olması için önemlidir.

    Birçok köpek ırkının eğitimi kolaydır. Bazı köpekler yapıları gereği eğitilmeyi sevmediklerinden veya zeka olarak diğer ırklardan daha düşük bir seviyeye sahip olduklarından eğitilmeleri için daha fazla çaba ve zaman gerekebilir.

     

    Yavru Köpek Eğitimi Nasıl Olmalı?

    Köpeklerin sosyal olmaları, bazı görevleri yerine getirebilmeleri, ev kurallarına uymaları için eğitilmeleri gerekir. Eğitimden istenilen verimin alınabilmesi için eğitimcinin davranışları çok önemlidir. Yanlış davranışlar köpeğin öğrenmemesine neden olabileceği gibi eğitime karşı soğumasına da neden olacaktır.

    Yavru köpek eğitimi yapacak kişiler minik yavruların yetişkinlere göre çok daha hassas olduğunu göz önünde bulundurmalıdır. Bu nedenle uzun saatler süren yorucu eğitim programları tercih edilmemelidir. Eğitim olabildiğince hareketli bir hale getirilmelidir.

    Eğitimi verecek kişi köpek ırkları hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Her köpek ırkının kendine has karakter özellikleri mevcuttur. Bu özelliklere göre bir eğitim verilmelidir. Becerileri olmayan konularda yavrular zorlanmamalıdır.

    Eğitimde verilen mesajlar çok net olmalıdır. Örneğin tuvalet eğitimi veriliyorsa tuvaletini nasıl yapacağı hep aynı şekilde net bir biçimde gösterilmelidir. Tuvalet eğitimini verirken bir yandan da itaat eğitimi vermek gibi kafa karıştırıcı eğitim programları hazırlanmamalıdır.

    Eğitim boyunca sevgi dolu yaklaşılmalıdır. Cezalandırmak yerine daima ödüllendirmek tercih edilmelidir. Yavru köpekler yaptıkları davranışlardan dolayı cezalandırılırlarsa morali bozulup stres olabilirler. Uzun süreli stres köpeklere ciddi sorunlara yol açar. Oysaki yaptıkları her olumlu gelişimde ödüllendirilmeleri eğitime karşı daha hevesli olmalarını sağlar.

    Pet_Paw 845 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor