Köpekleri Araba Tutar Mı?

Köpekleri Araba Tutar Mı?

.

Köpeğinizle birlikte yapacağınız ilk araç seyahati ise köpekleri araba tutar mı sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Sevimli dostunuzu arkanızda bırakmak yerine birlikte seyahate çıkacak olmak içinizin daha rahat olmasını sağlar. Ancak bu seferde acaba köpeğimi araba tutar mı diye endişeye kapılıyor olabilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeğinizin arabanın koltuğuna oturmuş keyifle seyahat ederken bir anda kusmaya başlaması asla istemeyeceğiniz bir durumdur. Harika geçecek seyahate tüylü dostunuzun rahatsızlanarak başlamasını istemezsiniz. Köpekleri araba tutması hakkında gerekli bilgileri edinip seyahatinize öyle devam edebilirsiniz.

     

    Köpekleri Araba Tutar Mı?

    Köpeğiniz evde yalnız başına kaldığında her türlü tehlikeye açık, gereksinimlerini tek başına karşılayamaz halde olduğu için gideceğiniz her yere onu da götürüyor olabilirsiniz. Araba yolculuğu yapma kararı alındığınızdaysa aklınıza köpekleri araba tutar mı sorusu gelmiş olabilir. Sevimli dostunuzu araba tutup tutmayacağı kararınızı değiştirmenize sebep olabilir.

    Arabayla seyir halindeyken yapılan her manevra, fren, dönüş ve hareket köpeklerin iç kulak sıvısını etkiler. İç kulak sıvısı vücudun denge merkezi olduğu için bu duruma araba tutması denilir. Arabanın hareketleriyle iç kulak sıvısı hareketlenir ve vücutta baş dönmesi, kusma gibi durumlar oluşur.

    Köpekleri araba tutmasının bilimsel olarak açıklanabilen bir dayanağı olduğu gibi psikolojik nedenlerden ötürü de köpeğiniz araba tutmuş hissine kapılabilir. İlk kez araba yolculuğuna çıkacaksa veya arabayla yolculuk etmeyi sevmiyorsa köpek stres ve endişeye kapılacaktır. Stres, endişe, anksiyete hallerinin sonucunda başı dönebilir.

    Her köpeği araba tutmaz. Araba tutması durumu köpeklerde birebir aynıdır. Genellikler yavru köpekleri yetişkinlere göre daha fazla araba tutar. Minik yavrular da birkaç defa seyahat ettikten sonra alışır.

     

    Köpeklerde Araba Tutması Belirtileri

    Köpeğinizi araba tuttuğunda bunu bazı belirtilerden hemen anlayabilirsiniz. Patili dostunuzun yan koltukta yaşadıkları durumu fark etmenizi sağlayacaktır. Köpeğinizde olan değişimleri doğru yorumlarsanız daha fazla araba tutmadan onu rahatlatabilirsiniz.

    Köpeklerde araba tutması belirtileri şöyledir:

    • Huzursuzluk
    • Anormal davranışlar
    • Sık sık esneme
    • Titremeye başlama
    • Sebepsizce havlama
    • Gerginlik
    • Sızlanma
    • Normalden daha fazla salya salgılama
    • Kusma

    Köpeğinizde yukarıdaki belirtileri görüyorsanız araba tuttuğunu anlayabilirsiniz. Köpeğinizi araba tuttuğunda aracı müsait bir yerde durdurup ona yardımcı olmanız iyi olacaktır. Böylece daha kolay rahatlayabilir ve yolculuğa keyifle devam edebilirsiniz.

     

    Köpekleri Araba Tutmaması İçin Ne Yapılabilir?

    Köpekleri araba tutabildiği bilinen bir gerçektir. Köpeğinizin bu gerçeği deneyimlememesi için yolculuğa çıkmadan önce yapabileceğiniz birkaç basit tüyo vardır. Köpeğinizin ilk yolculuğu ise öncelikle onu arabaya alıştırmalısınız. Daha yola çıkmadan gergin olmamalıdır. Arabaya sevdiği oyuncakları koyabilirsiniz.

    Yolculuğa çıkmadan önceki 2 saat içerisinde bir şeyler yedirmemelisiniz. Çok fazla mama yemesi araba tuttuğu anda direkt kusmasına sebep olacaktır. Arabanın sıcaklığını köpeğinize göre ayarlamalısınız. Mümkünse camları hafif açarak araca temiz hava dolmasını sağlamalısınız. Araba içerisinde ağır oto parfümleri kullanmamalısınız.

    Pet_Paw 991 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor