Köpekler Neden Hıçkırır?

Köpekler Neden Hıçkırır?

.

Her hali sevimli olan köpeklerin hıçkırığa tutulmaları da yüz güldüren anların yaşanmasına sebep olur. Her ne kadar sevimli olsa da köpekler neden hıçkırır diye merak etmemek elde değildir. Bir köpeğin hıçkırması uzun süre geçmediğinde başta komik gelen bu durum artık endişe verici olmaya başlar. Köpek ebeveynleri biricik dostlarına yardımcı olabilmenin yollarını aramaya başlar.

İçindekiler

     

    Köpekler Neden Hıçkırır?

    Günlük hayatta bir köpeğin hıçkırdığına rastlamak gayet doğaldır. Tıpkı başka evcil hayvanlar ve insanlar gibi köpekler de hıçkırır. Bu hıçkırık bazen o kadar uzun sürer ve geçmez ki köpek sahipleri, bir rahatsızlık olabileceğinden endişelenir. Köpekler neden hıçkırır bilmek onları hıçkırmaktan koruyabilmek için ideal bir yöntemdir.

    Köpeklerde hıçkırık genellikle hızlı yemek yemeden dolayı oluşur. Hızlı hızlı yemeğini yiyen köpekler yemekle birlikte çok fazla hava yuttuğu için hıçkırmaya başlar. Yakalanmış olduğu hıçkırık krizi nedeniyle de köpek bir hayli rahatsız olur. Hızlı yemek yediği için hıçkırığa yakalanan köpeklerde hıçkırığın yanı sıra farklı mide rahatsızlıkları da görülebilir.

    Köpeklerin hıçkırmasına yol açan bir diğer neden ise fazla yemek yemektir. Köpeklerin hıçkırmasını önleyebilmek için mama kaplarına öğün saatinde belirli ölçüde mama bırakılmalıdır. Köpeğe verilen mama miktarı ırkına, yaşına, cinsiyetine ve fiziksel aktivitesine göre ayarlanmalıdır. Tüm köpek ırkları aynı miktarda beslenemez. Her köpeğin beslenme miktarı ayrıdır.

     

    Köpeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer?

    Köpeklerin hıçkırığa yakalanması çok ciddi bir problem olmasa bile köpeği çok rahatsız eder. Hıçkırık tutan bir köpek evde koşuşturabilir, yaşadığı şaşkınlıkla ne yapacağını bilmeyebilir. Böyle bir durumda hıçkırığın geçmesine yardımcı olmak köpeği sakinleştirir.

    Köpeklerde hıçkırık genellikle kendi kendine geçse de korkmuş olan bir köpeğe müdahale etmek iyi olur. Köpeklerde hıçkırığın geçmesi için sakin nefes alıp vermesi sağlanmalıdır. Sakin sakin nefes alırken karnına masaj yapılmalıdır. Köpek biraz sakinleştiğinde su içirilmelidir. Su, hıçkırığın geçmesine yardımcı olur. Günün devamında gelen öğünlerde normalden biraz daha az mama vermek ve mamasını yavaş yemesi için başında beklemek hıçkırığın geçmesine yardımcı olur. Tüm bunlar yapılmasına rağmen köpeğin hıçkırığı uzun süre geçmezse kontrol amacıyla veterinere götürülmesi iyi olur.

    Pet_Paw 4943 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor