Köpekler Nasıl Taranır?

Köpekler Nasıl Taranır?

Köpeklerin sağlıklı tüyleri olması için tarama çok önemlidir. İlk kez köpeğiniz olduysa köpekler nasıl taranır bilmiyor olabilirsiniz. Merak etmeyin yazımızın sonunda bilmeniz gerekenleri öğrenmiş olacaksınız. Sevimli dostunuzu bilinçli bir şekilde tarayarak rahat edebileceksiniz.

İçindekiler

    Köpekler doğaları gereği temiz ve bakımlı hayvanlar olsalar da onlara bu konuda yardımcı olmamızdan hiç rahatsız olmazlar. Gün boyu tüylerini yalayarak temizlerler. Üzerine bir de siz tarama işlemini yaparsanız keyfine diyecek olmaz.

    Köpekler Nasıl Taranır?

    Köpekler oldukça sağlıklı canlılardır. Tüylerinin bakımlı ve temiz olmasından mutluluk duyarlar. Evde yaşayan köpeklerin daha bakımlı olması için düzenli aralıklarla taramak faydalıdır. Hem köpekle sahibi arasında bir bağ oluşur hem de köpeğin dökülen tüyleri evin her yerine dağılmaz.

    Bazı köpek cinsleri taranmaktan çok hoşlanırken bazıları tarandığını anladığı an kaçmaya çalışabilir. Bunun sebebi köpeğin yavruyken taranmaya alıştırılmamasıdır. Eğer köpeğiniz taranmaya alışık bir köpek değilse öncelikle onu sakinleştirmeniz iyi olur. Köpeği kucağınıza veya bir koltuğa yatırın. Ardından biraz okşayıp yavaş yavaş taramaya başlayın. Kulak, kalça ve kuyruk kısımlarını tararken çok daha nazik davranmalısınız. Uslu bir şekilde tarandığında ödül maması verip teşvik edebilirsiniz.

    Köpeklerin taranması birçok açıdan çok faydalıdır. Köpekler tarandığında dolaşım sistemleri uyarılır. Kas tonusu iyileşir ve tüy bezelerini uyarır. Dökülmek üzere olan gevşek tüyleri toparlar. Tüyler daha yumuşak bir hal alır ve sıcaklık yalıtımı açısından iyileşir. Köpeğin derisinde oluşan hastalıklar, yumrular, tüy döküntüleri, bit veya pire erkenden teşhis edilebilir.

    Düğüm Olan Köpek Tüyü Nasıl Çözülür?

    Düğüm olan tüyler uzun tüylü köpek ırklarının en yaygın problemlerinden birisidir. Düğüm olan köpek tüyü hızlıca çözülmeye çalışılırsa köpeğin canı yanabilir ve köpek bir daha taranmak istemeyebilir. Bu nedenle bazı köpek sahipleri düğüm olan yerleri kesmeyi tercih eder. Düğümleri kesmek tüylerde bölgesel seyreklik oluşturur. Hem görüntü hem de tüy sağlığı açısından iyi olmayabilir.

    Düğüm olan köpek tüyünün çözümü için seyrek dişli tarak kullanılmalıdır. Seyrek dişli tarakla önce düğümün uç kısımları yavaş darbelerler açılmalıdır. Düğüm biraz dağıldıktan sonra tarak tüy dibine yakın bir konumdan yüzeye doğru yavaş yavaş çekilmelidir. Düğüm çözüldükten sonra daha sık dişli bir tarak yardımıyla taramaya devam edilmelidir. Böylece tüy diğerleriyle aynı olacaktır.

    Köpek Kaç Dakika Taranmalı?

    Köpekler nasıl taranır sorusundan sonra en çok merak edilen sorulardan birisi köpek kaç dakika taranmalıdır. Köpeğin tüy sıklığına ve tüy yapısına göre kaç dakika taranacağı değişecektir. Örneğin düz tüylü bir köpeği 5-6 dakika taramak yeterli olacakken kıvırcık tüylü bir köpeği daha zor taranacağı için 10-15 dakika sürebilir.

    Köpek taranmak istemediği an tarama işlemini sonlandırıp başka zamana ertelemek gerekir. Taranmak istemeyen bir köpeğe ısrarcı olmak köpeği psikolojik açıdan olumsuz etkileyecektir. Köpekleri zorlamak yerine teşvik etmek daha etkili bir yöntemdir.

    Yavru Köpeklerin Tüyleri Ne Zaman Taranır?

    Köpeklerin taranmaya alışık olmaları için yavruluk döneminden itibaren taranmaya alıştırılmaları gerekir. Köpeklerin tüy gelişimi tamamlandıktan sonra taramaya başlayabilirsiniz. Bu da yaklaşık 3 aylık olduğu döneme denk gelir.

    Minik köpeğinizi taramaktan çok masaja benzer bir yaklaşımda bulunmalısınız. Tüyleri kısa olduğu için çok fazla dökülme olmayacaktır. Yine de haftada 1 taramak gevşek tüyleri toparlamak açısından oldukça iyi olur.

    Pet_Paw 2020 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor