Kedilerin Tüyleri Ne Kadar Sürede Uzar?

Kedilerin Tüyleri Ne Kadar Sürede Uzar?

Kedilerde tüy bakımı oldukça önemli konular arasında yer almaktadır. Kedinizin tüyleri belirli aralıklarla kesilmelidir. Bu nedenle tıraş edilen kedilerin tüyleri ne kadar sürede uzar? Bu konuya daha detaylı bakacak olursak sizin için aşağıda detaylı yazmış bulunmaktayım. Bakalım bu sevimli dostlarımızın tüylerin ne kadar sürede uzamakta veya kedilerin tüyleri ne zaman kesilir?

İçindekiler

    Kedilerin Tüyleri Ne Kadar Sürede Uzar?

    Kedilerin tüyleri ne kadar sürede uzar diye bakacak olursak genel olarak bunun cevabı aslında değişim göstermektedir. Bu durum kedinin kendi türüne ve yapılan işleme bağlı olarak bu konu değişkenlik gösterebilir. Aslında tüy dökme iki farklı ana başlık altında incelenmesi gereken bir konudur. Bunlardan biri kedinin sahibinin ve ihtiyacına bağlı olarak tıraş edilmesi olurken, bir diğeri ise kedilerde belirli aylarda görülen tüy dökme mevsimi ile alakalıdır.

    Kısa tüylü kediler, uzun tüylü kedilere oranla tüy dökme süreçleri daha uzun sürmektedir.  Eğer kedinizin tüylerini tıraş ettirdiyseniz veya kediniz tüy dökme mevsimine giriş yaptıysa endişelenmenize gerek yok bu tamamen doğal bir durumdur. Kesilen veya dökülen tüyler yerini hemen dolduracaktır. Kedilerin tüyleri ne kadar uzar sorusu için genel olarak kedinin ırkına bağlı, bu süreç 3 veya 5 aya kadar sürebilmektedir.  Bu süreçte sevimli dostunuzun tüylerine ekstra hiçbir şey yapmadan beklemeniz gerekmektedir.

    Kedi ırkları genelde kendilerini özellikle kendi tüylerinin kolaylıkla temizleyen canlılardır. Bu temizleme sırasında tüylerde keçeleşme oluşabilir. Keçeleşme deriye kadar uzandığı sırada mutlaka kedinizin tıraş olması gerekmektedir. Kedi kuaförlerinde bu işlem çok hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu nedenle tıraş işleminin ev ortamında yapılması hem yavaş hem de zorlu olacaktır. Daha önce kediler ne zaman tüy döker sorusuna da yanıt vermiştik.

    Kedimin Tüylerini Ne Zaman Kestirmeliyim?

    Kediler köpekler gibi sürekli tüy kestirme ihtiyacına sahip değillerdir. Kendilerini temizleyebilirler fakat kedilerde tüylerin kesilmesini mutlaka gerektirecek bazı durumlarda vardır. Bunlardan biri elbette mevsimsel tüy dökülmesidir. Kediniz yoğun bir şekilde tüy döküyorsa, bu durum hem sizi hem de kedinizi rahatsız edebilir. Böylelikle kedinizin tüylerini kesmek daha sağlıklı olan olacaktır.

    Kedilerde tüy kestirecek bir diğer sebep ise kedinin tüylerinde oluşan keçeleşme veya karışıklıktır. Bu kedinizi oldukça rahatsız eder. Rahatsız olan kedi oldukça huysuz olmaktadır. Bu nedenle kedinizin tüyünü kesmeniz gerekebilir. Kedilerinizin tüylerini evde kendi başınıza değil de bu işi profesyonelce yapan kedi kuaförlerinde yapmanız daha doğru olacaktır.

    Pet_Paw 3260 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor