Kedilerin Dişleri Ne Zaman Dökülür?

Kedilerin Dişleri Ne Zaman Dökülür?

Kedilerin diş temizliği kadar önemli olan bir diğer diş sorunları da dökülme durumudur. Kedilerin dişleri ne zaman dökülür sorusunun sorulma sıklığına bakacak olursanız kedi sahiplerinin bu konuda ne kadar meraklı olduklarını anlayabilirsiniz. Kedilerin dişleri nasıl ve ne zaman dökülür daha yakından inceleyelim.

İçindekiler

    Kedilerin Dişleri Ne Zaman Dökülür?

    Kediler ve diş sağlıklarından bahsederken en ciddi konuşulması gereken konuların başında diş dökülmeleri gelmektedir. Kediniz gelişmekteyken düzenli olarak dişlerini kaybedecek ve yerini yeni dişlerle dolduracaktır. Bu süreçte fazla heyecanlanmamalı ve süt dişlerinin yenilenmesini takip etmelisiniz. Kedilerin dişleri ne zaman dökülür sorusunun yanıtını süt dişleri için vermeye çalışalım.

    Başlangıçta 36 tane olan süt yani bebek dişleri zamanla kedilerin ağzından dökülmeye, düşmeye başlar. Ortalama 3-9 ay arasında kedilerin dişleri tamamen dökülmüş ve yerine 30 adet yetişkin dişi çıkmış olur. Sürenin kedi cinslerine göre değişebileceğini unutmamalısınız. Eğer kedilerin dişleri ne zaman dökülür sorusunu kedilerin bebek dişlerinden farklı nedenlerle merak ediyorsanız alacağınız yanıtlar değişiklik gösterecektir.

    Kedilerin Dişleri Neden Dökülür?

    Bir kedinin diş kaybetmesinin birçok farklı nedeni olabilir. Sizlere kedilerde diş dökülmesi hakkında sadece süt dişleri için net bir süre verebiliriz. Diğer nedenlerle dökülen düşlerin süresi nedene ve kedinin cinsine göre büyük farklılıklar gösterecektir. Dilerseniz daha yakından bakalım, kedilerin dişleri neden dökülür;

    • Darbe,
    • Yaşlılık,
    • Diş Değişimi,
    • Bakımsızlık,

    Darbe

    Kediler normal yaşantılarında oldukça aktif canlılardır. Aktifliğin verdiği avantajların yanında olumsuz sonuçlarda gözlemlenmektedir. Kediniz çarpma, düşme gibi nedenlerle kendi kendine diş kaybına neden olabilir. Kediler yüksekten düşme sonucunda çene kırıklarıyla ve diş kayıplarıyla tanışabilirler. Ayrıca kedinize dışarıdan gelebilecek darbeler de diş dökülmesine neden olabilir.

    Yaşlılık

    Neredeyse tüm canlılarda görülen bir sorunla, büyük bir sorunla da kediniz dişlerini düşürebilir, yaşlılık. Kediler belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra tıpkı biz insanlar gibi yaşlanmaya ve mutlak sona yaklaşmaya başlarlar. Bu doğal sürecin bir nedeni olarak kedinizin dişleri tekrar çıkmamak üzere dökülebilirler. Kediler kaç yıl yaşar ve kediler öleceği zaman ne yapar adlı içeriklerimizi okumak isteyebilirsiniz.

    Diş Değişimi

    Kedilerin büyüme süreçlerindeki doğal bir durum olan diş değişimlerinden bahsetmiştik. 3-9 ay arasında biten bu süreci kedilerin dişleri ne zaman dökülür adlı içeriğimizin hemen başında sizlerle paylaşırken diş dökülmesine neden olduğunu ancak kısa sürede düşen dişlerin yerine yeni ve kalıcı dişlerin çıktığının altını çizmiştik.

    Bakımsızlık

    Bakımsızlık kedilerin tüm organlarında, tüm yaşantısında olumsuz sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabildiği gibi dişleri de doğrudan etkilemektedir. Bakımsız bir kedinin dişlerinde kalıcı kayıplar hatta çok daha büyük ağız sağlığı sorunları gözlemlenebilir. Kedinizin diş kaybetmesini önlemek için kedilerin dişleri nasıl temizlenir adlı içeriğimizi okumalısınız.

    Kedilerde Diş Dökülmesi Belirtileri

    Kedilerin dişlerinin neden döküldüğü ve ne zaman döküldüğü hakkında edindiğiniz bilgilerin gerçekten bir anlam ifade etmesi için kedinizin dişleri dökülmeden müdahale edebilecek durumda olmanız gerekmektedir. Erken teşhis ve doğru müdahale için kedilerde diş dökülmesi belirtilerini bilmeli ve kedinizin dişlerini düzenli olarak kontrol etmelisiniz.

    • Dişin sallanması,
    • Kavramada zorluk,
    • Isıramama,
    • İştahsızlık,
    • Baş ağrısı diş dökülme belirtisi olarak görülmektedir.

    Sadece kedilerde değil köpeklerde de diş dökülmesi görülmektedir. Bu konuda da sizlerle detaylı bir içerik paylaşmıştık. Şimdilik kedilerin dişleri ne zaman dökülür adlı konumuzun sonuna geldik. Benzer içeriklerin devamı için Petarkadaş’ı takip etmeye devam edebilir, kedinizi üye kedilerimiz arasına katabilirsiniz.

    Pet_Paw 1555 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor