Kediler Öleceği Zaman Ne Yaparlar?

Kediler Öleceği Zaman Ne Yaparlar?

Kedilerle yaşamak insanlar için çok büyük deneyim demektir. Bu deneyimlerden en zor olanı kedilerin öleceğini ilk olarak hissettiğimiz andır. Kedilerin öleceği nasıl anlaşılır diye merak ediyorsanız hem kendi tecrübelerimizden hem de Petarkadaş kullanıcısı kedi sahiplerinin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

İçindekiler

    Kediler ölmeden önce ne yaparlar adlı içeriğimize geçmeden önce içeriğimizdeki bilgiler arasında kedinizin doğal alışkanlıkları olabileceğini unutmamalısınız. Kediler sandığınızdan çok daha karışık canlılardır. Zamanın önüne geçmek mümkün değildir ancak kendimizi hazırlamak en doğrusu olacaktır.

    Kedilerin Öleceği Nasıl Anlaşılır?

    Kedi sahiplenmenin büyük sorumluluklar getirdiğini bilmeyen yoktur. Bir kediyle yaşayan insanın en büyük sorumlulukları arasında kedinin sağlığı gelmektedir. Sağlık sorunları kedi genç yaştayken biraz telaşlı da olsa kolayca ortadan kaldırılabilir ve erken tanı ile büyümeden sorunlar çözülebilir. Kedilerimiz yaşlandıkça sağlık problemleri yerini yaşlılığa ve mutlak sona dönüşür. Kedilerin öleceği kedilerin ölüm belirtilerini yorumlayarak, gözlemleyerek anlaşılır.

    Kedilerin Ölüm Belirtileri Nelerdir?

    Eğer kediniz dışarıdan gelen nedenlerle veya doğrudan sert bir kedi hastalığının sonucuyla hayatını kaybetmiyorsa yani doğal olarak, yaşlılıktan ölüyorsa bazı tanılarda bulunmak mümkündür. Kedinizin ölüm belirtilerini öncesinden anlayarak kendinizi hazırlayabilir, kedinizin daha rahat son uykuya dalması için destek almasını sağlayabilirsiniz. Kedilerin ölüm belirtileri;

    • Beslenme düzeninde bozulma,
    • Yalnız kalma isteği,
    • Temizlenmeme,
    • Depresyon,
    • İsteksizlik,
    • Ağlamak,
    • Nefes darlığı olarak listelenebilir.

    Belirtileri incelediğinizde aslında tüm maddelerin neredeyse sürekli hayatımızda, kedinizin hayatında olduğunu fark edebilirsiniz. Bu kadar doğal nedenlerin birleştiğinde nasıl bir sonuca neden olacağını düşünmek zor olabilir. Kedilerin kısa zaman sonra son nefeslerini verebileceklerini anlamak mümkündür ancak tüm belirtiler varken bile kesin kanıya varmak imkansızdır.

    Kediler Öleceği Zaman Ne Yaparlar?

    Kedinizin son zamanlarını yaşıyor olabileceğinden bahsetmiştik. Listemizde yer verdiğimiz kedilerin ölüm belirtileri başlıklarını biraz daha açacak olursak kediler öleceği zaman ne yaparlar sorusuna da yanıt vermiş olacağımızı düşünüyoruz. Tüm bu bilgilerin yanında en ufak şüpheniz olduğunda veteriner hekiminize danışmayı ihmal etmemelisiniz.

    Beslenme

    Kediler öleceği zaman beslenme ve benzeri motor gereksinimlerini terk etmeye başlarlar. İştahsızlık, su içmeme gibi davranışlar sonucunda kötü bir yola gidiyor olabilir. Aslında birçok canlıda benzer görülen beslenme düzeninin bozulma durumu kediler için de geçerlidir. Kediler ölecekleri zaman sadece beslenme değil, su tüketimi konusunda da isteksiz olabilirler.

    Yalnız Kalma

    Kediler doğaları gereği ölecekleri zaman sessiz ve huzur dolu bir ortamda bulunmak isterler. Artık kendileri için gerekli olan çoğu davranışı yapmadıkları için tek başlarına kalmaları gerektiklerini düşünürler. Kedinizin yalnız kalma isteğine saygı göstermeli ama yanında olduğunu hissettirmelisiniz.

    Temizlenmeme

    Bildiğiniz gibi kedilerin en temel hayatta kalma güdülerinin başında temizlenme, yalanma gelmektedir. Eğer bir kedinin kendisini temizlemediğini yani kirli olduğunu görüyorsanız o kedi çene kırığı gibi ciddi bir hastalıkla boğuşuyordur. Hiçbir kedi nedensiz olarak temizlenmeme davranışı göstermez. Kediniz kendisini temizlemiyorsa derhal bir veteriner hekimine danışmalısınız.

    Depresyon

    Kediler depresyona girer mi sorusunu sormanıza neden olacak depresyon başlığı da kediler öleceği zaman ne yaparlar adlı içeriğimizde kendisine yer buluyor. Aslında sizlerle paylaştığımız tüm maddeler bir noktada depresyon başlığına çıkıyor. Kedinizin depresyonda uzun süre kalıp hayat sevgisinin bitmesine izin vermemelisiniz.

    İsteksizlik

    Kedilerin ömrü sona ereceği zaman kediler bu durumu algılarlar ve hayata karşı oldukça isteksiz dururlar. Normalde sevdikleri yemekleri, etkinlikleri yapmaktan kaçındıklarında onlara ve sonlarına karşı biraz daha hazır olmalısınız. Bir kedinin isteksiz olduğuna rastlamak pek kolay değildir, eğer işler gerçekten yolunda gidiyorsa…

    Nefes Darlığı

    Kediler öleceği zaman ne yaparlar konusunu incelerken kedilerin öleceği zaman neler yapamayacağına da dikkat etmek gerekir. Kedinizin düzenli nefes alıp veremediğini, artık eskisi gibi solunum yapamadığını fark ettiyseniz durumu yetkililerle paylaşmalı ve süreci takip etmelisiniz. Nefes darlığı kedilerin ölüm belirtileri arasındadır.

    Ağlamak

    Kediler neden ağlar diye merak edenlere en sık verdiğimiz yanıt fiziksel sorunlardır. Eğer kedinizin fiziksel olarak zorlandığı durumlarda ağladığını fark ettiyseniz, ölürken de ağlayabileceğini biliyorsunuzdur. Kediler son nefeslerini verirken gözyaşı dökebilirler. Onun üzgün olduğunu falan düşünmemelisiniz bu duygusal bir tepki değildir.

    Kediler Ne Zaman Ölür?

    Unutmamalısınız ki sizlerle paylaştığımız tüm bu bilgiler kedilerin ölmeden önce yaptıkları bazı alışkanlıklardır. Her kedinin her seferinde benzer tepkiyi vermesi mümkün olmadığı gibi bir kedinin tüm bu sorunlarla yüzleşirken aslında ölmüyor olması da mümkündür. Ne olursa olsun tanıyı bizler, siz değil profesyoneller koymalıdır.

    Kediler ne zaman ölür diye merak ediyorsanız bu sorunun yanıtı belirtileri gösterdikleri zaman değildir. Kediler ne kadar yaşar konusundaki ortalama süre dolduğunda kedilerin doğal olarak ölüme yaklaştıklarını söyleyebiliriz. Dışarıdan bir etki olmadığında kediler yaşama süreleri sona erdiğinde ölürler, buna doğal ölüm diyoruz.

    Kedilerin Ölmesi Engellenebilir Mi?

    Kediler öleceği zaman ne yapar konusunda incelediğimiz başlıkların büyük birçoğunun engellenebilir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Hatta neredeyse hepsinin gayet basit alışkanlık bozulmaları gibi görüldüğünün de farkındayız. Ancak kedilerin bu sorunları yaşama nedenleri gerçekten ölecek olmaları olduğunda problemlerin ortadan kaldırılması imkansızdır. Kedinizin daha uzun süre yaşaması için sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz ama ölmesini engelleyemez, ömrünü uzatamazsınız.

    Kedilerin ölmesini engellemeye çalışmak yerine yaşarlarken mutlu olmalarını, kendilerini güvende, temiz, özgür hissetmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Onlarla yaşamanın belki de en zor tarafı ölecekleri zamanı ve durumu düşünmektir. Bu süreçten çok fazla korkmamalı ve hazır olmalısınız. Kedilerin her anında yanında olmak onunla eğlenmek kadar sorumluluğumuzdur.

    Pet_Paw 16793 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor