Daha önce bir kedinin gözyaşı döktüğünü görmüş olabilirsiniz. Kediler neden ağlar diye merak ediyorsanız duygusal yanıtlar bulacağınızı düşünmeniz hata olacaktır. Biz insanların ağlaması kedilerin ağlaması oldukça farklı nedenlerle meydana gelmektedir. Tüm detayları incelemek için içeriğimize dönelim, kediler neden ağlar?

İçindekiler

    Kediler Neden Ağlar?

    Bir kedinin gözünden yaş gelmesinin doğrudan duygusal nedenli olabileceğini söyleyemeyiz. İnsanlar çevrelerinde olanları kendi deneyimlerine göre yorumlayabildikleri için hayvanların gözlerinden akan yaşları da duygusal sonuçlar olarak yorumluyoruz. Köpeklerin ağlamasında doğru sonuç veren bu yöntem kediler için geçerli değildir. Kediler neden ağlar sorusunun yanıtı duygusal nedenler olamaz. Kediler;

    Listemizden de görebileceğiniz gibi kediler sağlık problemleri nedeniyle gözyaşı döken canlılardır. Eğer kedinizin ağladığını görüyorsanız kısa zaman içerisinde bir veteriner hekim ile görüşmelisiniz. Tüm bu basit görülen sağlık sorunlarının yanında kedilerin ölmeden önce de şahitlik edilmiştir. Kedilerin sizi özlediğinde ağlamak gibi huyları olmasa da ağladıklarında size ihtiyaç duyduklarından eminiz.

    Kediler Ağlayınca Ne Yapmalıyız?

    Kediniz bir nedenle ağlıyorsa ve bu nedeni tam olarak anlayamıyorsanız yapmanız gereken tek şey profesyonel yardım almaktır. Kediler neden ağlar başlığı altında verdiğimiz yanıtlara bakacak olursanız kedilerin neredeyse ağlamasına neden olacak her konusunun kedinin sağlığı ile alakalı olduğunu anlayabilirsiniz. Genelde fiziksel sorunlar nedeniyle ağlayan kedilerinizi veteriner kliniklerine götürmelisiniz.

    Ağlamanın düzenli, sürekli olduğu durumlarda işler iyice ciddiye bineceği için geç kalmış olabilirsiniz. Kedinizin hareketlerini ve gözyaşlarını iyi takip etmeli, zamanında müdahale etmelisiniz. Her gözyaşının kötü sonuçların habercisi olacağını söylemek abartı olacaktır fakat her damlayı ciddiye almak kediniz için en doğru sonuca ulaşmanızı sağlar.

    Kediler Ağlar Mı?

    Tüm bu bilgilerin yanında kedilerin ağlayabildiklerini ilk kez duyuyorsanız bu konu hakkında da merak ettiğiniz bazı şeyler olabilir. Kediler ağlar mı adlı içeriğimizde en ince detayına kadar kedilerin ağlama durumlarını incelemiştik. Daha fazla bilgi almak için içeriğimizi okuyabilir, kedilerin ve köpeklerin bizlere kendilerini nasıl anlattıklarını daha iyi anlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 804 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor