Dişi köpek kısırlaştırma?

meraba arkadaşlar labradorum dişi ve şuan 8 aylık daha ilk dönemini geçirmedi kısırlaştırıcam ama sorduğum herkes farklı birşey söylüyor. bir defa doğum yapsın diyenler var, ilk döneminin gelmesini beklemeyin hemen yapın diyen var birde ilk dönemi geçince yapılabilir diyen var. aklım şu an çok karıştı. kendi köpeğini kısırlaştıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi kısırlaştırma öncesi ve sonrası ne yapmalı? cevaplarsanız çok sevinirim :)

Dişi köpek kısırlaştırma? için cevaplar :

esra u. 8 yıl önce

Kısırlaştırma kararı vermeniz çok doğru. Bir kere o \"bir defa doğum yapsın\" diyenleri bir kenara ayırın, dinlemeyin hatta. Öyle bir öneri çok gereksiz ve de bir çok açıdan yanlış. Diğer seçenekler, yani ilk kızıgınlık öncesi mi sonrası mı derseniz, farklı görüşler mevcut. Bizim veteriner hekimimiz sonrası için uygun görüp, o şekilde opere edeceğini söylemişti, biz de uyduk elbette. Kızım ilk kzıgınlık döneminden yaklaşık 3 ay sonra ameliyat olmuştu. (Yazın geçmesini ve havaların serinlemesini bekledik) Sorun yaşamadık, nekahat döneminde ayrıca çok özen gösterdik, atlattık geçti :) 2 yıl oldu, iz bile yok artık. Hekimizine danışın, olmadı başka veterinerlerden de görüş alın, araştırın.Güven duyduğunuz, emin olduğunuz bir veterinere yaptırırsınız operasyonu zamanı gelince. Köpeğinizin sağlığı için bunu ihmal etmeyin.

Dinçer D. 8 yıl önce

kızgınlığa girmeden kısırlaştırınız. Kızgınlığa girmesinin sebebi östrojen salgılanması, östojenin büyüme ile alakası yoktur, büyüme hormonu ayrıdır. Östrojen salınımıyla beraber meme dokusu değişir, bu da ileride meme kanseri olma riskini artırır. Köpeğinizin ileride meme ve rahim kanserine yakalanma riskini minimize etmek istiyorsanız biran önce kısırlaştırınız. Lakin şu da var, köpek kısırlaştırılınca östrojen vücuttan tamamen gider diye bir durum söz konusu değil, çünkü bu horman az miktarlarda böbrek üstü bezlerinden , lenflerden de salgılanır

 

Selin H. 8 yıl önce

sağolun arkadaşlar en iyisi bilgili bir veterinerle görüşmek gibi gözüküyor :)

Neşe Y. 8 yıl önce

Merhaba,

Oströjen hormonunun büyüme ile tamamen alakasız olduğunu söylemek yanlış.
Ben de iki kedi sahibiyim ve ilk kedimi sahiplendiğim günden bu yana kısırlaştırma ile ilgili hem yerli hem yabancı kaynaklardan araştırma yapıyorum. Yerli kaynaklarda maalesef sadece tek çeşit bilgiye ulaşmak mümkünken, yabancı kaynakları araştırdığınızda göreceksiniz ki kısırlaştırma dönemi ve hormonların hayvanların gelişimi üzerine üniversitelerde yapılmış pek çok akademik çalışma mevcut.

Birkaç yıl öncesine kadar Amerika ve Avrupa'da 2-3 ay civarı kısırlaştırma yapılırken, şu anda bu uygulamanın doğruluğu tartışmalıdır. Bunun sebebi östrojen hormonunun üreme dışında aynı zamanda kas ve iskelet sistemi, deri ve tüy yapısı ve kardiovasküler sistem üzerindeki etkisidir. İlk kızgınlık öncesi kısırlaştırma meme tümörlerini çok büyük ölçüde önlerken, aynı zamanda erken kısırlaştırma özellikle büyük ırklarda kalça problemlerine sebep olmaktadır. Bu konuda Golden Retrieverlar üzerinde yapılmış araştırmalar mevcuttur.

Rottweilerlar üzerinde yapılan başka bir araştırma dişilerin ne kadar uzun süre yumurtalıklarına sahip olduklarına  bağlantılı olarak yaşam sürelerinin arttığını göstermiştir. 4 yaş altında kısırlaştırılan Rottweilarlar 8-10 yıl arası ortalama ömre sahipken, 4 yaş üzeri kısırlaştırılanların 13 yıl üzerinde yaşadıkları gözlemlenmiş. Çalışmanın ayrıntısını buradan okuyabilirsiniz. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805875/
Ayrıca bu sayfada başka pek çok makale bulabilirsiniz. https://sites.google.com/site/humanefix/links

Tüm bu araştırmaların sonucunda şu anda yeni yeni gündeme gelmeye başlayan yöntem kısırlaştırmada dişiler için rahmin alınarak yumurtalıkların bırakılması ve erkeklerde ise vasektomidir. Burada amaç hormonal dengenin bozulmadan üremenin önüne geçilmesidir. Tabi ki kızgınlık dönemleri devam edecektir.

Kişisel düşüncem hormonların sağlık üzerindeki etkisinin azımsanmaması gerektiği yönündedir. Bir canlının hormonal dengesine müdahale etmeyi insanlık dışı buluyorum. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da farklı doğum kontrol yöntemleri olması gerektiğini savunuyorum. Artık gelenekselleşmiş öğretilerin dışına çıkılıp hayvan sahiplerine seçenekler sunulabilmesini istiyorum.

Bu forumda bir üyenin köpeğinin yumurtalıklarını aldırmadan, rahmini aldırarak kısırlaştırma yaptırmak istediğini okumuştum. Türkiye'de de yavaş yavaş uygulanmaya başlanmış olması beni sevindirdi. Ben de kedilerim için bu uygulamayı yapacak bir veteriner bulabilmeyi ümit ediyorum.

Kısırlaştırma, zamanı, yöntemi zor bir karar. Sizin ve köpeğiniz için en iyisinin olmasını dilerim.

Selin H. 8 yıl önce

köpeğimi kısırlaştırmak istememin nedeni öncelikle kızgınlık döneminde geçirdiği stresin fazlalığı ve meme kanseri tarzı hastalıkları önlemek. yani kızgınlık dönemi geçirmesini istemiyorum bu yüzdende sadece rahmini aldırmayı düşünmüyorum. araştırmaya devam edicem ama şuan bana en doğru gelen ilk kızgınlığından sonra operasyona girmesi. onu sahiplendiğim çiftliğin çalıştığı bir veteriner var onunla da görüşücem. yanıtlar için çok teşekkürler :) eğer köpeklerini kısırlaştıran arkadaşlarım varsa onlardan da hem ne zaman kısırlaştırmam gerektiği hemde operasyon öncesi ve sonrası neler yapmam gerektiği hakkında biraz fikir alabilirsem çok sevinirim :)


Özlem Ç. 8 yıl önce

Arkdaşım niye bu eziyeti köpeğine yapıyosun ki çok canları yanıyomuş duyduğum kadarıyla ve alt tarafı 1 hafta sürücek bu durum 1 haftada dişinizi sıkabilirsiniz bence benim köpeğimde dişi asla ve asla ona bunu yaşatmam yapmayın bence derim.. hem bunun için spreylerde var onlardanda kullanabilirsiniz alt tarafı 1 hafta bide böyle düşünün

Selin H. 8 yıl önce

seninde düşüncene saygı duyuyorum canını yakmak istemiyorsun ama kansere veya başka hastalığa yakalanmasındansa kısır olması daha iyi veterinerler önermese böyle bişey asla düşünmezdim zaten onun içinde en iyisi bu 

Volkan E. 8 yıl önce

Kısırlaştırma herkesin bildiğinin aksine standart uygulama değildir.Ben yaptım memnunum,dogum yapsın sonra,dogum yapmasın acele et,kızandan önce sonra öğütlerini verenler kırıcı olmıcam kopek bakmayı öğrenmeye çalışanlar tarafından verilir.Kısırlaştırma hayvanın yaşına,yaşadığı yere,iklimine,yaşam şartlarına,yaşına,cinsine,geçirmiş olduğu hastalıkların kronolojisine,hastalık belirtilerine,ırkına,genetik hastalıklarına karar verilerek uygulanmalıdır.Kısırlaştırmanın etkisi ile gelişebilecek hastalık sayısında çok fazladır.

atilla ç. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: remennik Kısırlaştırma herkesin bildiğinin aksine standart uygulama değildir.Ben yaptım memnunum,dogum yapsın sonra,dogum yapmasın acele et,kızandan önce sonra öğütlerini verenler kırıcı olmıcam kopek bakmayı öğrenmeye çalışanlar tarafından verilir.Kısırlaştırma hayvanın yaşına,yaşadığı yere,iklimine,yaşam şartlarına,yaşına,cinsine,geçirmiş olduğu hastalıkların kronolojisine,hastalık belirtilerine,ırkına,genetik hastalıklarına karar verilerek uygulanmalıdır.Kısırlaştırmanın etkisi ile gelişebilecek hastalık sayısında çok fazladır.

kesinlikle katılıyorum.benim golden cinsi köpeğim( ırk belirtmemin sebebi yukarda golden lar üzerinde yapılan bi araştırma örnek olarak verildiği içindir )3 yaşında henüz ve malesef 1 yaşına gelmeden kalça displazisi teşhisiyle her iki kalçadanda operasyonlar geçirdi genetik olarak bu hastalığa yatkın bi ırk bunun dışında bundan 1 yıl önce köpeğimin prostatında yapısal bozukluk olduğu teşhis edildi hemde daha bu kadar genç olmasına rağmen bu durumda kısırlaştırma operasyonu olmak zorunda.hormon salınımı devam ettikçe yapısal bozukluğun boyutu artacak Allah korusun çok daha ciddi bi hastalığa sebep olacak.sık sık fakültede tetkikleri yapılıyo ultrasonla bakılıyo prostata şu an için sorun yok ama kısırlaştırılmazsa olacak.çok ciddi ameliyatlar geçirdi hayata küsmüştü resmen komplikasyonlarla boğuştu o yüzden basitte olsa tekrar anestezi almasın diye geciktirdik ama bu aralar operasyonu olacak inşallah ve daha sağlıklı yaşıcaz birlikte...

Cem Y. 8 yıl önce

gecen sene ben de kisirlastirdim kizimi. bana da 1 kez donemine girsin ciksin sonra yaptir dediler. fakat bu dogru bi uygulama degilmis. ben donemini bekleyeyim derken kizim nerdeyse yalanci gebelik yasayacakti. (cok sosyal ve aktif olmasina ragmen) benim kisirlastirmamin en buyuk sebebi rahim kanseri olma riskini en aza indirgemektir. donemine girince cok ayri bi karaktere burunuyorlar. mesela benimki cok hircinlasmisti. kisirlastirirken sunu dusunun derim; \"hersey onun sagligi ve mutlulugu icin\". kisirlastiktan sonra kopekler robota doner seklinde bi algi var maalesef.. oyle bisey kesinlikle yok. o kokuyu yaymadigi icin erkek kopeklet de cileden cikmiyor ustelik..

Volkan E. 8 yıl önce

Ciftleşme döneminde kopek hırçınlaşıyor diye kısırlaştırmaya yönelmekte yanlıştır.Kolaya kaçmaktır.Bu bir canlı tıpkı bizim gibi farklı günleri olucaktır.Kısırlaştırma kolaya kaçıp uygulanacak operasyon olmamalıdır.Yukarıda belirttiğim kriterler dikkate alınmalıdır.Kısırlaştırmada başka hastalıkları tetikleyen durumlar ortaya çıkarabilir.Bu konuları başka bir konu başlığında detaylı şekilde konuşmuştuk.Kısırlaştıralım hayvan rahatlasın,ömrü uzasın,sağlıklı olsun mantığı kesin ve kesin yanlıştır.Eliniz kangren olmadan bileğinizi kestirmek kadar saçma uygulamadır.Size kısırlaştırmanın yapılma nedenini gösteremiyor ve kısırlaştırmanın getireceği farklı ırksal üzerinde etki edecek hastalık tiplerini bilmiyor ise veterinerinizi değiştirin,dostunuz ise önerileri akıl süzgecinden iki üç defa geçirdikten sonra deneyin.

Selin H. 8 yıl önce

yanıtlarınız için çok teşekkürler hepsini dikkate alıcam herkes çok güzel yazmış bu haftasonu gidip veterinerimizle görüşücez herşeyi konuşucaz inşallah en iyisi olur kızım için

Selin H. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: remennik Ciftleşme döneminde kopek hırçınlaşıyor diye kısırlaştırmaya yönelmekte yanlıştır.Kolaya kaçmaktır.Bu bir canlı tıpkı bizim gibi farklı günleri olucaktır.Kısırlaştırma kolaya kaçıp uygulanacak operasyon olmamalıdır.Yukarıda belirttiğim kriterler dikkate alınmalıdır.Kısırlaştırmada başka hastalıkları tetikleyen durumlar ortaya çıkarabilir.Bu konuları başka bir konu başlığında detaylı şekilde konuşmuştuk.Kısırlaştıralım hayvan rahatlasın,ömrü uzasın,sağlıklı olsun mantığı kesin ve kesin yanlıştır.Eliniz kangren olmadan bileğinizi kestirmek kadar saçma uygulamadır.Size kısırlaştırmanın yapılma nedenini gösteremiyor ve kısırlaştırmanın getireceği farklı ırksal üzerinde etki edecek hastalık tiplerini bilmiyor ise veterinerinizi değiştirin,dostunuz ise önerileri akıl süzgecinden iki üç defa geçirdikten sonra deneyin.

sonuçta köpeğim artık hayatımın bir parçası. ondan yavru istemediğim için kızgınlık dönemindeki o stresi ve hırçınlığı ne ona ne de kendime yaşatmama gerek yok diye düşünüyorum ve kısırlaştırmayı kolaya kaçmak olarak görmüyorum. (öyle düşünecek olursak kısırlaştırmaya 500 tl civarı para harcamak köpeğime bez bağlayıp temizlik yapmaktan daha zor gelir) herşeyden önce köpeğin sağlığı ve benimle geçireceği vakit önemlidir diye düşünüyorum ve köpeğin ömrü uzasın sağlığı daim olsun mantığını doğru buluyorum. bu saydığım nedenlerin dışında bir köpek neden kısırlaştırılır ki? sizde köpeğinizi kısırlaştırdığınızı ve memnun olduğunuzu söylemişsiniz ama buraya köpeğin rahatlaması, ömrünün uzaması ve sağlıklı olması mantığını yanlış bulduğunuzu yazmışsınız. siz köpeğinizi neden kısırlaştırdınız?

Cem Y. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: remennik Ciftleşme döneminde kopek hırçınlaşıyor diye kısırlaştırmaya yönelmekte yanlıştır.Kolaya kaçmaktır.Bu bir canlı tıpkı bizim gibi farklı günleri olucaktır.Kısırlaştırma kolaya kaçıp uygulanacak operasyon olmamalıdır.Yukarıda belirttiğim kriterler dikkate alınmalıdır.Kısırlaştırmada başka hastalıkları tetikleyen durumlar ortaya çıkarabilir.Bu konuları başka bir konu başlığında detaylı şekilde konuşmuştuk.Kısırlaştıralım hayvan rahatlasın,ömrü uzasın,sağlıklı olsun mantığı kesin ve kesin yanlıştır.Eliniz kangren olmadan bileğinizi kestirmek kadar saçma uygulamadır.Size kısırlaştırmanın yapılma nedenini gösteremiyor ve kısırlaştırmanın getireceği farklı ırksal üzerinde etki edecek hastalık tiplerini bilmiyor ise veterinerinizi değiştirin,dostunuz ise önerileri akıl süzgecinden iki üç defa geçirdikten sonra deneyin.

sizden ricam, ordaki cumlemi daha iyi okuyun.. ben hircinlasti derken kizimda oluşan davranisi soyledim. \"bu yuzden kisirlastirdim demedim\" hersey onlarin sagligi ve mutlulugu icin dedim. lutfen daha iyi anlayalim birbirimizi. sonucta herkes herkese yasadigi tecrubeleri aktarmaya calisiyor

Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: labradorarya

Orijinalden alıntı: remennik Ciftleşme döneminde kopek hırçınlaşıyor diye kısırlaştırmaya yönelmekte yanlıştır.Kolaya kaçmaktır.Bu bir canlı tıpkı bizim gibi farklı günleri olucaktır.Kısırlaştırma kolaya kaçıp uygulanacak operasyon olmamalıdır.Yukarıda belirttiğim kriterler dikkate alınmalıdır.Kısırlaştırmada başka hastalıkları tetikleyen durumlar ortaya çıkarabilir.Bu konuları başka bir konu başlığında detaylı şekilde konuşmuştuk.Kısırlaştıralım hayvan rahatlasın,ömrü uzasın,sağlıklı olsun mantığı kesin ve kesin yanlıştır.Eliniz kangren olmadan bileğinizi kestirmek kadar saçma uygulamadır.Size kısırlaştırmanın yapılma nedenini gösteremiyor ve kısırlaştırmanın getireceği farklı ırksal üzerinde etki edecek hastalık tiplerini bilmiyor ise veterinerinizi değiştirin,dostunuz ise önerileri akıl süzgecinden iki üç defa geçirdikten sonra deneyin.

sonuçta köpeğim artık hayatımın bir parçası. ondan yavru istemediğim için kızgınlık dönemindeki o stresi ve hırçınlığı ne ona ne de kendime yaşatmama gerek yok diye düşünüyorum ve kısırlaştırmayı kolaya kaçmak olarak görmüyorum. (öyle düşünecek olursak kısırlaştırmaya 500 tl civarı para harcamak köpeğime bez bağlayıp temizlik yapmaktan daha zor gelir) herşeyden önce köpeğin sağlığı ve benimle geçireceği vakit önemlidir diye düşünüyorum ve köpeğin ömrü uzasın sağlığı daim olsun mantığını doğru buluyorum. bu saydığım nedenlerin dışında bir köpek neden kısırlaştırılır ki? sizde köpeğinizi kısırlaştırdığınızı ve memnun olduğunuzu söylemişsiniz ama buraya köpeğin rahatlaması, ömrünün uzaması ve sağlıklı olması mantığını yanlış bulduğunuzu yazmışsınız. siz köpeğinizi neden kısırlaştırdınız?


Benim köpeklerim kısırlaştırılmadılar.Bir tanesi 10 yaşında kalp krizinden 30 Ağustos'ta öldü.Annesi-babasıda diğer aile bireylerimde ve hiçbirinde kısırlaştırılma ihtiyacı duyulmamıştır.
Köpeğin kızan döneminde stres çektiğini nereden biliyoruz.Bu köpeklerin doğasında,bir sürecinde olan durumdur.Bakın benim Bullterier ve Fransız Buldog'umun 3 nesli benimle beraberdir.Bunun dışında Staffordshire Blue,Dogo Argentino cinslerinde 12 tane köpeğim vardır.Hobi olarak ilgileniyorum.Bu kadar hayvanımın sadece 2 tanesinde kısırlaştırma yapılmıştır.Biri erkek,biri dişidir.Birini barınaktan aldım idrar yollarından sorunu vardı bir yıl devam etti.Hayvan çok hastalık geçirmiş ama hastalık kronolojisi elimde yok.Ayrıca kötü şartlarda,iyi beslenmemişti.Üreme organındaki hastalık yayılma belirtileri kısırlaştırma gereğini doğurmuştur.
Kısırlaştırma dişi hayvan kan akıtacak,oraya buraya sürülcek diye yapılmaz.Demirden korkuyorsan trene binmiceksin.Kısırlaştırma köpeğin ömrünü uzatacak diye durum söz konusu değildir.Forumda bu konular ile baya konuşmalar yapıldı.

http://forum.petarkadas.com/kopekler-genel/kafam-karisik-2&baslangic=20

Daha önceki sohbetlerden ;
Organ alındı diye risk ortadan kalkar demek doğru değildir.
Meme kanseri özellikle dişi köpeklerde sıklıkla rastlanır.Kısırlaştırma yapılırsa bu oran düşer.
Rahim kanseri kısırlaştırma ile ortadan kalkar.Lakin köpeklerin 100 de 1 den daha azı bu hastalığa yakalanır
Prostat kanseri kısırlaştırılmamiş köpeğe göre 4 kat fazla rastlandığı gözlemlenmiştir.Prostat kanseri köpeklerde çok karşılaşılan kanser türü değildir.Standart prostat ise kısırlaştırılmamış ilerki yaştaki köpeklerin 10 da 7 sinde karşılaşılır.
Testis kanseri kısırlaştırma ile tamamen ortadan kalkar.Yalnız testis kanseride köpeklerde 100 de 1 oranında karşılaşılır.
...
İdrar yolu kanser çeşitleri kısırlaştırılmış köpeklerde 2 kat daha fazla rastlanıyor.İskoç teriyerinde rastlanan bir hastalıktır.
Hipootiriodi tiroid bezinin az çalışması veya işlevini tamamen yapamasından kaynaklanır.Kısırlaştırılmış köpekte 3 kat daha fazla karşılaşılır.Kalp damar hastalıklarına sebep olur.Uyusukluk,halsizlik,tüy dökülmesi,ağızda kuruluğa sebep olur.Goldenlarda 4 te 1 oranında rastlanır.
Hemanjiyosarkom özet olarak kan damarlarına yerleşen hastalıktır.Goldenlarda rastlanan bir hastalıkdır.Kısırlaştırılmış köpeklerde 2 kat daha fazla görülür.
...
Sonuç olarak daha öncede dediğim gibi köpeğin ırkı,cinsi,geçirmiş olduğu hastalıklar,boyutu belirli parametrelerden geçirildikten sonra kısırlaştırılma yapılmalıdır.Kısırlaştırma operasyonu standart bir uygulama gibi her köpekte her zaman kesinlikle yapılmamalıdır.
...
Benden istediğiniz kaynakları yazdım internete yazarsanız çıkıçaktır.Türkçe bir sayfadan notlarda aldım ama sayfayı bulamadım.Arkadaşıma sorup yarın size bildireceğim.
Mckee Lj Goldschmidt Mh Glickman / Patoloji 
Hopper / Kopeklerde tümörler
Panciera / Hemanjiyosarkom

Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: mayacandir gecen sene ben de kisirlastirdim kizimi. bana da 1 kez donemine girsin ciksin sonra yaptir dediler. fakat bu dogru bi uygulama degilmis. ben donemini bekleyeyim derken kizim nerdeyse yalanci gebelik yasayacakti. (cok sosyal ve aktif olmasina ragmen) benim kisirlastirmamin en buyuk sebebi rahim kanseri olma riskini en aza indirgemektir. donemine girince cok ayri bi karaktere burunuyorlar. mesela benimki cok hircinlasmisti. kisirlastirirken sunu dusunun derim; "hersey onun sagligi ve mutlulugu icin". kisirlastiktan sonra kopekler robota doner seklinde bi algi var maalesef.. oyle bisey kesinlikle yok. o kokuyu yaymadigi icin erkek kopeklet de cileden cikmiyor ustelik..


Kısırlaştırmak elbette onun sağlığı için yapılan bir operasyondur başkası düşünülemez.Fakat kısırlaştırmaya ihtiyac varmıdır?İhtiyacı olmayan bir operasyonda köpeğin sağlığı açısından önemlidir.Veterinerlerde rastlıyorum.Kısırlaştırma ücretsizdir.Kısırlaştırma buldoglarda standart yapılan göz ameliyatı gibi değildir.Köpeğin buna ihtiyacı olup olmadığı tespit edilmelidir.Rahim kanserini ele alalım.Her 100 köpekten 1 veya 2'si buna yakalanıyor.Sizin köpeğiniz bu riski taşıyan ırklardandır.Sizin köpeğiniz Hemanjiyosarkom kanser riskide taşıyor.Bu kanser çeşiti kısır köpeklerde 2 katı daha fazla rastlanıyor.Bu nedenle sürekli tekrarladığım gibi " Kısırlaştırma standart uygulama değildir.Köpeğin ırkı,yaşı,cinsiyeti,yaşadığı koşullar,iklim,hastalık kronolojisi,genetik hastalıkları dikkate alınmalıdır."Kokuymuş,kanmış püsürükmüş hepsi rahatlıkla üstesinden gelinebilecek basit sorunlardır.Önerilerim petlerinizin sağlığı içindir.Uygulamak sizin kararınızdır.Köpeklerinize uzun ömürler diliyorum.Forumda bu konu ile ilgili paylaşım çok bu nedenle kendi adıma konuyu sonlandırıyorum.

Neşe Y. 8 yıl önce

Remennik, özellikle Türkiye'de herkesin standart uygulama olarak gördüğü bir konuda böylesine geniş araştırma yapıp bilinçli davrandığınız için sizi tebrik ediyorum. Ülkemizdeki diğer hayvan sahiplerinin ve özellikle veterinerlerin de kendilerine söylenenlerle yetinmeyip konuyu enine boyuna araştırıp, artılarını eksilerini değerlendirip öyle karar vermelerini ümit ederim.

Size pek çok konuda katılıyorum. Özellikle \"kısırlaştırdıktan sonra daha iyi huylu oluyorlar\" cümlesine ne kadar kızdığımı anlatamam. Bunu şuna benzetiyorum: Siz ergenlik çağına giren çocuğunuzu \"çok hırçın davranıyor, daha iyi huylu olsun\" diye kısırlaştırır mısınız? Veya ileride kanser olmayalım diye ergenliğe girer girmez veya daha girmeden yumurtalık, rahim vs ne varsa biz de aldıralım öyleyse...

Hormonlar işlevsiz değildir. Tam tersine sağlık üzerinde çok önemli etkileri vardır. Ve pek çok hastalıktan koruyucu rol oynarlar. Nasıl ki menopoza giren bir kadın kemik erimesi, kalp damar hastalıkları, tansiyon, diyabet gibi pek çok hastalığa açık hale geliyorsa, kas dokusunu hızla kaybedip yağ dokusu artmaya başlıyorsa (kısaca hızla yaşlanıyorsa) hayvanlarda da bu durum aynıdır.

Açık görüşlü, okulda kendilerine öğretilenlerle yetinmeyip araştırma yapan, kendini sürekli geliştiren, literatürü takip eden veteriner bulmak zor ne yazık ki. Tek bir veteriner görüşü ile yetinmeyip farklı veterinerden görüş almanızı, kendi araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederim.

atilla ç. 8 yıl önce

Tecrube aktarıyoruz gözlemliyoruz sonuçta makalelerden alıntı yapılmasına genellemelere sinir oluyorum katıldığımız görüşler var katılmadıklarımızda var.benim köpeğim dışardan kızına girmiş dişi kokusu aldığında çok hareketli tedirgin oluyo evdeyse yemekten içmekten kesiliyo başka erkek köpeklere karşı hırçınlaşıyo oyun oynamak istemiyo bazen 1 hafta boyunca sürdürüyo yememe olayını yedirene kadar çektiriyo bize mutsuzluğu o kadar ortada oluyoki.kısırlaştırıldığında bi süre sonra aldığı kokuya daha az tepki verecek diğer köpeklere karşı bu dönemlerde hırçınlığı azalacak.bunlar gerçekler o dönemde cinsel organından kan geliyo tabi bu prostat rahatsızlığıylada ilgili dolayısıyla hormonlarıyla.yok şu makale yok bu makale yok bilimsel gerçekler bu konuda otoriteler sadece sizin yayınladığınız makaleleri yazmamışlar bilimsel olarak kısırlaştırmanın sağlık açısından gerekliliği konusundada yazmışlar alıntı mı yapalım illede!hadi dişi köpeklerde bunun belli zamanları var ya erkek köpeklerde bu her zaman üst düzeyde bi istek koku aldığı sürece tabii.erken evrede kısırlaştırma olayına çok sıcak bakmayabilirim ama ilerki yaşlarda köpeğin genetik yatkınlığı olan (ırkına özel)rahatsızlıkların engellenmesinde çok gerekli bi işlem.

Cem Y. 8 yıl önce

pardon ama, bizim ulkemizde standart bi uygulama olan sey maalesef kopeklerin işkence cektirilmesi ya da öldürülmesidir. ulke olarak yabancilardan oldukca gerideyiz bu konuda.. kopeklere fisildayan adam Cesar Millan'ın kisirlastirma ile ilgili goruslerini bi arastirin derim. o da bizim gibi tanimliyor, daha dogrusu biz onun gibi :) bu konuda herkes bir anda doktor olabiliyor maalesef. arkadasimin da dedigi gibi her kopekte ayri reaksiyonlara yol açıyor. benimki dedigim gibi hircinlasmisti, ki ona karsı yeri geldiginde oldukca baskınımdır. buna ragmen diş gecirme huyu artmisti o donem.. son olarak da biz o riski \"en aza indirme\" derdindeyiz. saglik acisindan baska da bi derdimiz yok.. davranis acisindan da arkadasim gerekenleri soylemis zaten.

atilla ç. 8 yıl önce

Bu arada forumda kimse köpeğim kısırlaştırıldığında daha iyi huylu oldu demiyo köpeğin o dönemde yaşadığı huzursuzluk huysuzluk gerilim azalıyo deniyo ve bu bi gerçek bilinçsizce alınan yavrular parayla satılıyo satılmayanlar sahiplendirilenler sokağa atılıyo bu da işin sosyal boyutu buna girmiyorum bile!!!enteresan gelen verilen ergenliğe giren çocuk örneği😂ya arkadaşım mutasyon dönemi çocukluktan gençliğe giriş dönemi ve vücudun sadece östrojen yada testesteron değil daha başka hormonlarındada değişiklikler yaşaması demek ve adı üzerinde bu bi dönem geçiyo yani ama köpeklerde ya da kedilerde çiftleşme dürtüsü tüm hayatları boyunca yaşadıkları bi olay.geçici değil yani.benzetme yanlış olmuş.

Selin H. 8 yıl önce

evet dediklerinizde haklısınız benimde köpeğimi kısırlaştırmak istemem öncelikle sağlığını biraz olsun güvence altına alabilmek. Hastalık yüzdesini ne kadar çok düşürebilirsek o kadar iyi. çok şükür şu ana kadar büyük bir rahatsızlık geçirmedik inşallahta geçirmeyiz. Bencede bir hayvanı davranışları hırçın veya atıyorum hiperaktif olduğu için kısırlaştırmak yanlış. Ama herhangi bilinçli bir köpek sahibinin sadece köpeğini daha çok sakinleştirmek amacıyla kısırlaştıracağını düşünmüyorum. Ama şunuda kabul etmeliyiz ki köpeğin biraz sakinleşmesi kısırlaştırmanın getirdiği artılardan biri.  Zaten köpekler öyle akıllı hayvanlar ki davranış bozukluklarını iyi bir eğitimle ve sahibininde kararlılığıyla yenebiliyoruz. Yani kısırlaştırmanın asıl nedenlerinden biri davranış bozukluğu olamaz diye düşünüyorum. 

Kısırlaştırmanın getirebileceği veya önleyeceği hastalıklar hakkındaki kesin konuşamam bir veteriner değilim. Ama kısırlaştırmanın riskli bir karar olduğunu söyleyebilirim. Köpeğim damızlık olmadığı ve ondan bir yavru beklemediğim için kızgınlık dönemi geçirmesini o stresi yaşamasını gereksiz buluyorum. Ayrıca şunuda biliyoruz ki dişi köpekler dönemleri sonrasında yalancı  hamilelik yaşıyabiliyorlar. Benim köpeğim bu yalancı hamileliği yaşamayadabilir yada her dönemi sonrası yaşayadabilir. Zaten o durum kendi kızgınlığı dışında geçirebileceği apayrı bir stres. Yalancı hamilelikte köpek süt üretmeye başlıyor ki bu durumda meme kanseri riskini dahada artırıyor. Olmayan yavrularını arayabiliyor gereksiz yere üzüntü yaşıyor bulamayınca.  Yani eğer böyle bir durum yaşarsa köpeğimin kansere yakalanma yüzdesi daha çok artacak. Zaten stres her hastalığın kaynağı bu sadece köpeklerde geçerli değil biz insanlarda da geçerli. yani ne kadar stres o kadar hastalık. Meme ve rahim kanseri hakkında konuştuk zaten. İstenmeyen yavruları, erkek köpeklerin eve kadar takip etmeleri falan bunlar engellenmesi gereken şeyler, geçiyorum zaten. Köpeğin daha az pislik yapması konusuna gelirsek ben zaten köpeğimi dişi seçerek kan vs bunları temizlemeyi üstlendim eğer kısırlaştırılmaması uygun olansa memnuniyetle bu pisliği temizlerim. Birde ameliyat sırasında oluşabilecek riskler var.  Gerçi bu riskler sadece kısırlaştırma için geçerli değil veterinerlere göre en basit operasyonda bile bir risk var. Bu riskleride iyi ve tecrübeli bir hekim seçerek en aza indirebiliriz.
Ek birşey olarakta şunu söylemek istiyorum; Herkes mutlaka alacağı köpeği araştırırken yatkın olduğu hastalıklara göz gezdirmiştir. Tonlarca hastalık var ama bu demek değilki köpek hepsini yaşayacak. Düzenli veteriner kontrolüne giderse ve veterineride iyiyse köpeğimizle çok rahat hastalıksız bir hayat yaşayabiliriz. Bizim yapılması gereken aşılarımız tam veterinimizlede her zaman iletişim halindeyiz. Ben onun sağlığı için yapılması gereken her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Eğer kısırlaştırma onun için en iyisiyse kısırlaştırılır, en iyisi değilse kısırlaştırılmaz. Şu ana kadar görüştüğüm hiçbir veterinerde aman kısırlaştırmayın  zararlıdır şöyledir veya böyledir diye birşey söylemedi. şuan kendi düşüncem kısırlaştırdıktan sonra daha az hastalıkla ömrünü tamamlayabiliceği. tabiki daha görüşeceğim bir veteriner daha var. Arkadaşlarımında veteriner birkaç tanıdığı var onlardan da fikir alıcam. Veterinerlerin çoğunluğu ne diyorsa onu yapıcam. izmirde bildiğiniz iyi bir veteriner varsa sizde paylaşabilirsiniz. İnşallah en iyisini karar veririz. yanıtlarınız  için tekrar teşekkürler

levent ö. 8 yıl önce

Merhaba. 2015'te 32.si İstanbul da gerçekleştirilen Dunya Veterinerler Birliğinin kongresindeki görüşme ve varılan ortak kararların neticesinde ,kısırlaştırma ile sağlıklı ve güvenilir evcil hayvan yetiştirilir sonucu kabul gormustur. Avrupa birliği ülke belediyeleri kısırlaştırma işlemini kanunlarla standart hale getirmiş. Eyalet olmasına rağmen U.S.A bile kısırlaştırma standarttır. Getirisi,varsa goturusunden çok daha fazla ve yaşamsaldır. Sonu ve hayatı belirsiz hayvan çiftleşmesine izin vermeyin,kisirlastirin. Şehir hayatında hiç bir hayvan doğal hayat yaşamaz,kisirlastirin. Sonları tekerlek altı ve barınak olmasın. Doğal hayatta insanlar yüzünden nesilleri tükenen hayvanlar şehir hayatında ise gene insanlar yüzünden acımasızca ciftlestirilip aşırı nüfusa ulaştırılmıştır. Asfalt üzerinde preslenmiş kedi köpeklerden bikmadik mi halâ.

Nilüfer Ece S. 8 yıl önce

3 kedimiz 1de kopegimiz var 4ude dişi kedilerimiz kisir kopegimiz degil ama elimizde olsa kopegimizide kisirlastirirdik buna emin olun... Kedilerimizin ilki bizim bilincsizligimiz yuzunden 7.5aylikken sokak kedisiyle ciftlesti ve hamile kaldi ve dogurdu ama keske dogurmasaydi diger iki kedimiz ise hamile iken gelip evimizde dogurdular ucude sonrasinda kisirlastirildilar hem rahimleri hemde yumurtaliklari alindi inanılmaz bir degisim oldu yani yine ayni kediler ama agresiflikleri birbirlerine saldirmalari gitti ozellikle son kedimiz cujo normal bir kediye döndü severken korkmuyoruz artik... kopegimiz puki ise 2015yazinda bize geldi kisirlastirilmamisti ve yaşından dolayi da yaptiramiyoruz masada kalmayacagina emin olsak yaptiririz ama gec kavustuk erken ayrilmayada niyetimiz yok. Puki dönemlerinde baska bir kopek oluyor hircinlasiyor inatcilasiyor :( evin cevresi erkek köpek doluyor buda yetmezmis gibi her döneminden sonra yalanci gebelik geçiriyor :( Veterineriniz yaptigi kan testinde hormonlarin seviyesinden döneminin yaklasip yaklasmadigini anlayacaktir eger yaklasmissa yaptirmayin ama daha dönemine varsa vakit kaybetmeden kisirlastirin :)

Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: pasa66 Tecrube aktarıyoruz gözlemliyoruz sonuçta makalelerden alıntı yapılmasına genellemelere sinir oluyorum katıldığımız görüşler var katılmadıklarımızda var.benim köpeğim dışardan kızına girmiş dişi kokusu aldığında çok hareketli tedirgin oluyo evdeyse yemekten içmekten kesiliyo başka erkek köpeklere karşı hırçınlaşıyo oyun oynamak istemiyo bazen 1 hafta boyunca sürdürüyo yememe olayını yedirene kadar çektiriyo bize mutsuzluğu o kadar ortada oluyoki.kısırlaştırıldığında bi süre sonra aldığı kokuya daha az tepki verecek diğer köpeklere karşı bu dönemlerde hırçınlığı azalacak.bunlar gerçekler o dönemde cinsel organından kan geliyo tabi bu prostat rahatsızlığıylada ilgili dolayısıyla hormonlarıyla.yok şu makale yok bu makale yok bilimsel gerçekler bu konuda otoriteler sadece sizin yayınladığınız makaleleri yazmamışlar bilimsel olarak kısırlaştırmanın sağlık açısından gerekliliği konusundada yazmışlar alıntı mı yapalım illede!hadi dişi köpeklerde bunun belli zamanları var ya erkek köpeklerde bu her zaman üst düzeyde bi istek koku aldığı sürece tabii.erken evrede kısırlaştırma olayına çok sıcak bakmayabilirim ama ilerki yaşlarda köpeğin genetik yatkınlığı olan (ırkına özel)rahatsızlıkların engellenmesinde çok gerekli bi işlem.


Pasa66 öncelikle yazdığınız yazılarda büyük küçük harf kuralına uymanızı rica ediyorum.Türkceyi yüzde yüz uymanızı beklemiyorum ama en azından yazılarınızı okurken zorlanmadan okumak istiyorum.Burası bir forum burada makaleler,görüşler,gözlemlerin paylaşılması gayet doğaldır.Sizde paylaşın beyin fırtınası yapalım.Kendi adıma paylaşılan bilgiler evcil hayvanlar için eğitim kurumlarında paylaşılanların bir harmanı,konularında uzman kişilerin hazırlamış olduğu kaynaklardan bilgilerdir.Bilgi verirken kaynaklardan ve kişilerden,analizlerde örnek veriyorum,konuya değer katmaya çalışıyorum.Bunların kaynaklarınıda ihtiyac olur diye ekliyorum.Sonuç olarak senin sinir olman benim umrumda değil.Tavrın bir kere hoş değil.Kişi burada fikrini yazıcak,sen tersini düşünüyorsan anlatıcak,diğer kişilerde bilgi alıcak.Burada herkes herkesten birşeyler öğrenebilir.2 x 2 = 4 Prostat ile ilgili bilgiler veriyorsun.İyi,güzel.Bende empati yapmadan mı yaklaşmalıyım?Bilirmisin abdomendeki tümörü,olekranonlardaki poşları?Yaptın mı hiç prostat ameliyatı ?Ben seni dinlerken,birşeyler anlatırken,kaynak bilgiler ile soruna çözüm yolu gösterirken hayırdır senin tavrın ?Erken dönemle,geç yapılan dönemlerdeki kısırlaştırmalara sıcak bakmayabilirmissin.Denedin mi gözlemledin mi ?Hayvan psikolojisinden mi anlıyorsun?Kaynak mı okudun?Kaynak dediğim veterinerin duvarındaki broşür değil kitap mı,tez mi okudun?Bir ırkın nesillerinimi elde tutuyorsun,geliştiriyormusun?Kokuya takmış gidiyorsun.Evcil hayvanlara ırkına,cinsine,yaşına,yaşam koşullarına,geçirmiş olduğu hastalık kronolijisine,bulunduğu bölge ve iklim gibi değerlere bakıldıktan sonra karar verilmeli,kısırlaştırma yapılmalıdır.Sokak hayvanlarına uygulanan prosedur ile yaşam standartlarınızı yükseltme fırsatı olan hayvanlara kısırlaştırma standart uygulama olarak yapılmamalıdır.Konu hakkında belli bilgiler yukarıda ki sayfalarda paylaşıldı.Konu ilerlemiyor.Kendi adıma konu kapanmıştır.Kolay gelsin.
 


Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: barinakci Merhaba. 2015'te 32.si İstanbul da gerçekleştirilen Dunya Veterinerler Birliğinin kongresindeki görüşme ve varılan ortak kararların neticesinde ,kısırlaştırma ile sağlıklı ve güvenilir evcil hayvan yetiştirilir sonucu kabul gormustur. Avrupa birliği ülke belediyeleri kısırlaştırma işlemini kanunlarla standart hale getirmiş. Eyalet olmasına rağmen U.S.A bile kısırlaştırma standarttır. Getirisi,varsa goturusunden çok daha fazla ve yaşamsaldır. Sonu ve hayatı belirsiz hayvan çiftleşmesine izin vermeyin,kisirlastirin. Şehir hayatında hiç bir hayvan doğal hayat yaşamaz,kisirlastirin. Sonları tekerlek altı ve barınak olmasın. Doğal hayatta insanlar yüzünden nesilleri tükenen hayvanlar şehir hayatında ise gene insanlar yüzünden acımasızca ciftlestirilip aşırı nüfusa ulaştırılmıştır. Asfalt üzerinde preslenmiş kedi köpeklerden bikmadik mi halâ.


Merhaba,Eylül ayında Lütfü Kırdar'daki kongreden bahsediyorsunuz sanırım.4-5 gün sürdü.Elimden geldiğince standımdan ayrılıp kongreyi dinlemeye çalışdım.Bahsettiğiniz konu ile ilgili bir konu hakkında konuşmaya şahit olmadım.Kongredeki Faouzi Kechrid eski Dünya Veteriner Hekimler eski Başkanı'da kısırlaştırma ile ilgili olarak standart uygulamanın uygulanmaması konusundaki fikirlere katılmaktadır.Birçok ülkedede kısırlaştırma standart uygulama değildir.Kısırlaştırma Amerika'da standart uygulama değildir.(Belli eyaletlerde olabilir ama ülkede değildir).Kısırlaştırma Rusya'da standart uygulama değildir.Sizin burası haricinde dışarıda sokak hayvanlarına yaptığınız yardımları, forumda okuyor ve biliyorum.Sokak hayvanlarına yaşam kriterleri olarak zor şartlarda yaşadığından ve düzensiz çoğalmalarının önüne geçmek gibi çağımızın onların hayatlarındaki ezici birçok etkisi nedeniyle kısırlaştırma uygulaması yapılması doğrudur.Birçok ülkede sokak hayvanlarına bu uygulama yapılmaktadır,yapılmalıdır.Sokak hayvanları ile ev hayvanlarının şartlarını bir tutmamak gerekiyor.

Cem Y. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: remennik

Orijinalden alıntı: pasa66 Tecrube aktarıyoruz gözlemliyoruz sonuçta makalelerden alıntı yapılmasına genellemelere sinir oluyorum katıldığımız görüşler var katılmadıklarımızda var.benim köpeğim dışardan kızına girmiş dişi kokusu aldığında çok hareketli tedirgin oluyo evdeyse yemekten içmekten kesiliyo başka erkek köpeklere karşı hırçınlaşıyo oyun oynamak istemiyo bazen 1 hafta boyunca sürdürüyo yememe olayını yedirene kadar çektiriyo bize mutsuzluğu o kadar ortada oluyoki.kısırlaştırıldığında bi süre sonra aldığı kokuya daha az tepki verecek diğer köpeklere karşı bu dönemlerde hırçınlığı azalacak.bunlar gerçekler o dönemde cinsel organından kan geliyo tabi bu prostat rahatsızlığıylada ilgili dolayısıyla hormonlarıyla.yok şu makale yok bu makale yok bilimsel gerçekler bu konuda otoriteler sadece sizin yayınladığınız makaleleri yazmamışlar bilimsel olarak kısırlaştırmanın sağlık açısından gerekliliği konusundada yazmışlar alıntı mı yapalım illede!hadi dişi köpeklerde bunun belli zamanları var ya erkek köpeklerde bu her zaman üst düzeyde bi istek koku aldığı sürece tabii.erken evrede kısırlaştırma olayına çok sıcak bakmayabilirim ama ilerki yaşlarda köpeğin genetik yatkınlığı olan (ırkına özel)rahatsızlıkların engellenmesinde çok gerekli bi işlem.


Pasa66 öncelikle yazdığınız yazılarda büyük küçük harf kuralına uymanızı rica ediyorum.Türkceyi yüzde yüz uymanızı beklemiyorum ama en azından yazılarınızı okurken zorlanmadan okumak istiyorum.Burası bir forum burada makaleler,görüşler,gözlemlerin paylaşılması gayet doğaldır.Sizde paylaşın beyin fırtınası yapalım.Kendi adıma paylaşılan bilgiler evcil hayvanlar için eğitim kurumlarında paylaşılanların bir harmanı,konularında uzman kişilerin hazırlamış olduğu kaynaklardan bilgilerdir.Bilgi verirken kaynaklardan ve kişilerden,analizlerde örnek veriyorum,konuya değer katmaya çalışıyorum.Bunların kaynaklarınıda ihtiyac olur diye ekliyorum.Sonuç olarak senin sinir olman benim umrumda değil.Tavrın bir kere hoş değil.Kişi burada fikrini yazıcak,sen tersini düşünüyorsan anlatıcak,diğer kişilerde bilgi alıcak.Burada herkes herkesten birşeyler öğrenebilir.2 x 2 = 4 Prostat ile ilgili bilgiler veriyorsun.İyi,güzel.Bende empati yapmadan mı yaklaşmalıyım?Bilirmisin abdomendeki tümörü,olekranonlardaki poşları?Yaptın mı hiç prostat ameliyatı ?Ben seni dinlerken,birşeyler anlatırken,kaynak bilgiler ile soruna çözüm yolu gösterirken hayırdır senin tavrın ?Erken dönemle,geç yapılan dönemlerdeki kısırlaştırmalara sıcak bakmayabilirmissin.Denedin mi gözlemledin mi ?Hayvan psikolojisinden mi anlıyorsun?Kaynak mı okudun?Kaynak dediğim veterinerin duvarındaki broşür değil kitap mı,tez mi okudun?Bir ırkın nesillerinimi elde tutuyorsun,geliştiriyormusun?Kokuya takmış gidiyorsun.Evcil hayvanlara ırkına,cinsine,yaşına,yaşam koşullarına,geçirmiş olduğu hastalık kronolijisine,bulunduğu bölge ve iklim gibi değerlere bakıldıktan sonra karar verilmeli,kısırlaştırma yapılmalıdır.Sokak hayvanlarına uygulanan prosedur ile yaşam standartlarınızı yükseltme fırsatı olan hayvanlara kısırlaştırma standart uygulama olarak yapılmamalıdır.Konu hakkında belli bilgiler yukarıda ki sayfalarda paylaşıldı.Konu ilerlemiyor.Kendi adıma konu kapanmıştır.Kolay gelsin.
 


arkadaşım sana tavsiyem, tanimadigin ve hakkinda hicbirsey bilmedigin biri hakkinda bu tarz yaklasimlarda bulunma.. senin elestirdigin bu adam köpeği için burada anlatamayacagimiz uzunlukta ve derinlikte fedakarliklar yapmistir. sirf duzgun ve guvenilir bir kontrol icib şehir dişina defalarcs kopegini goturmuslugu var.. haftasonlari dağ gezilerine çikip, maneviyatı paylaşıp tam bir takim olmuşlardir.. o yuzden köpek psikolojisine hiç girme derim.. burada senin de bilmediğin bir çok sey vardir. ama şunu unutma, seni ezme ya da duzeltme cabasinda degiliz. tek isteğimiz kisirlastirma ile ilgili farkindalik yaratmakti ve bunu da basardik..

atilla ç. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: remennik

Orijinalden alıntı: pasa66 Tecrube aktarıyoruz gözlemliyoruz sonuçta makalelerden alıntı yapılmasına genellemelere sinir oluyorum katıldığımız görüşler var katılmadıklarımızda var.benim köpeğim dışardan kızına girmiş dişi kokusu aldığında çok hareketli tedirgin oluyo evdeyse yemekten içmekten kesiliyo başka erkek köpeklere karşı hırçınlaşıyo oyun oynamak istemiyo bazen 1 hafta boyunca sürdürüyo yememe olayını yedirene kadar çektiriyo bize mutsuzluğu o kadar ortada oluyoki.kısırlaştırıldığında bi süre sonra aldığı kokuya daha az tepki verecek diğer köpeklere karşı bu dönemlerde hırçınlığı azalacak.bunlar gerçekler o dönemde cinsel organından kan geliyo tabi bu prostat rahatsızlığıylada ilgili dolayısıyla hormonlarıyla.yok şu makale yok bu makale yok bilimsel gerçekler bu konuda otoriteler sadece sizin yayınladığınız makaleleri yazmamışlar bilimsel olarak kısırlaştırmanın sağlık açısından gerekliliği konusundada yazmışlar alıntı mı yapalım illede!hadi dişi köpeklerde bunun belli zamanları var ya erkek köpeklerde bu her zaman üst düzeyde bi istek koku aldığı sürece tabii.erken evrede kısırlaştırma olayına çok sıcak bakmayabilirim ama ilerki yaşlarda köpeğin genetik yatkınlığı olan (ırkına özel)rahatsızlıkların engellenmesinde çok gerekli bi işlem.


Pasa66 öncelikle yazdığınız yazılarda büyük küçük harf kuralına uymanızı rica ediyorum.Türkceyi yüzde yüz uymanızı beklemiyorum ama en azından yazılarınızı okurken zorlanmadan okumak istiyorum.Burası bir forum burada makaleler,görüşler,gözlemlerin paylaşılması gayet doğaldır.Sizde paylaşın beyin fırtınası yapalım.Kendi adıma paylaşılan bilgiler evcil hayvanlar için eğitim kurumlarında paylaşılanların bir harmanı,konularında uzman kişilerin hazırlamış olduğu kaynaklardan bilgilerdir.Bilgi verirken kaynaklardan ve kişilerden,analizlerde örnek veriyorum,konuya değer katmaya çalışıyorum.Bunların kaynaklarınıda ihtiyac olur diye ekliyorum.Sonuç olarak senin sinir olman benim umrumda değil.Tavrın bir kere hoş değil.Kişi burada fikrini yazıcak,sen tersini düşünüyorsan anlatıcak,diğer kişilerde bilgi alıcak.Burada herkes herkesten birşeyler öğrenebilir.2 x 2 = 4 Prostat ile ilgili bilgiler veriyorsun.İyi,güzel.Bende empati yapmadan mı yaklaşmalıyım?Bilirmisin abdomendeki tümörü,olekranonlardaki poşları?Yaptın mı hiç prostat ameliyatı ?Ben seni dinlerken,birşeyler anlatırken,kaynak bilgiler ile soruna çözüm yolu gösterirken hayırdır senin tavrın ?Erken dönemle,geç yapılan dönemlerdeki kısırlaştırmalara sıcak bakmayabilirmissin.Denedin mi gözlemledin mi ?Hayvan psikolojisinden mi anlıyorsun?Kaynak mı okudun?Kaynak dediğim veterinerin duvarındaki broşür değil kitap mı,tez mi okudun?Bir ırkın nesillerinimi elde tutuyorsun,geliştiriyormusun?Kokuya takmış gidiyorsun.Evcil hayvanlara ırkına,cinsine,yaşına,yaşam koşullarına,geçirmiş olduğu hastalık kronolijisine,bulunduğu bölge ve iklim gibi değerlere bakıldıktan sonra karar verilmeli,kısırlaştırma yapılmalıdır.Sokak hayvanlarına uygulanan prosedur ile yaşam standartlarınızı yükseltme fırsatı olan hayvanlara kısırlaştırma standart uygulama olarak yapılmamalıdır.Konu hakkında belli bilgiler yukarıda ki sayfalarda paylaşıldı.Konu ilerlemiyor.Kendi adıma konu kapanmıştır.Kolay gelsin.
 


gerek yok:)polemik konu kirliliği yaratır o yüzden yazdıklarımı sildim ve tekrar yazıyorum.büyük harfle başlayayım okuyabilin:)Gerek yok.

Selin H. 8 yıl önce

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Hiçbirimiz bir veteriner değiliz bu yüzden kesin doğru olan budur tarzı konuşamayız. Hepimiz evlerinde minik dostlara sahip. Bu dostlarıyla yaşadıkları tecrübeler var. Bende bu tecrübeleri aktarmanızı istemiştim ki bende dahil olmak üzere bilmeyen arkadaşlar öğrensin, kendi dostlarına en doğrusunu yapsın. Herkes çok önemli bilgiler paylaştı ve hepsi çok işime yaradı. Tekrar teşekkürler. Ama son cevaplarda biraz konudan dağıldık sanırım. Tekrar toparlanalım. Kısırlaştırma öncesi ve sonrası ne yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? Köpeğim nasıl en kısa sürede iyileşebilir? Ameliyatın iyi geçmesi için napmamız lazım?  Özellikle ameliyatı geçiren arkadaşlardan bilgi alırsam çok sevinirim. 

Cem Y. 8 yıl önce

1.si kopeginiz dişiyse dönemi sirasinda olmamali. 2.si ameliyatinizi tecrubeli ve iyi bir hekime yaptirmalisiniz. 3.su ameliyat oncesi yaninda olun ama narkozu aldiktan sonra ordan uzaklaşın. cunku yaninda kalmaya devam ederseniz tam anestezinin tutmama riski artar.. 4.su uyandiginda yaninizda sizi gorurse cok iyi olur. harika hisseder kopeginiz 5.si 1 2 gun tuvalete cikamayabilir anesteziden dolayi. edise etmeyin bol su içirin. 6.sı dikisler alinana kadar elizabeth i pek çıkartmayın. gerçi dişilere pek takmiyor hekimler.. 7.si antibiyotiğini ihmal etmeyin. belki de en önemlisi budur. 8.si 1 2 gun agrisi olacaktir, ihtiyac duyarsa hekiminiz agri kesici verebilir.. 9.su da bu surecte bol bol sosyallestirin. kendini iyi hissetmesini saglayin.. gecmis olsun simdiden

levent ö. 8 yıl önce

Bunları konuşurken biz burada, Ankaranın bir barınağında dün itibariyle yani  4 Aralık-2016 itibariyle tam 11 adet Beagle barınakta idi.


Atılmış!

Beagle sokak köpeği midir?

Ha sokö  ha cins.

Biri trafikte ezilir pestil gibi, diğeri de acımasızca para için çiftleştirillir ve cins olarak barınağı boylar ve usulca ölür.

Uluslararası Yerel  Yönetimler  Birliği IULA da kısırlaştırmayı yasal uygulama olarak kabul görmüştür.

(Ankara Büyükşehir Belediyesi aynı şekilde kabul etmiştir uygulamayı)

Nereden mi biliyorum?Orada mütercim tercüman kuşlarım var bana haber getiriyorlar.

Ev köpekleri de hayvan ticareti ve bakılamadıkları için barınağı boylarlar.

Ev köpekleri de  soköler  gibi kısırlaştırılmalıdır.

Bu arada Paşa66, önceki noktalama işareti olmayan yazınız bana çok meşhur ve kitapları dünya çapında satan bir yazarımızı hatırlattı; o da sayfaya başlar ve neredeyse sonuna kadar nokta virgül koymazdı.

Bu aslında bir yazar tekniğidir az kullanılan,içerikçe zengin yazılarda kullanılır bazen.

(Paşa66,bunları bir köpek sahibi olarak değil ,bir Linguistics uzmanı olarak söylüyorum.)

Veterinerler Birliğinin yaptığı kongrede simültane çevirmen galiba daha çaylak olacak ki iyi çevirememiş kısırlaştırma ile ilgili diyalogları.

Kısırlaştırmayı her köpeğe uygun görmeyen zihniyetler,Kyoto Protokolüne imza atmayan A.B.D ye de çamur atmasın ve çevreyi kirletmeye destek versin.

Bu arada Stand değil : Reyon olacak.

Teşekkürler...

atilla ç. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: barinakci Bunları konuşurken biz burada, Ankaranın bir barınağında dün itibariyle yani  4 Aralık-2016 itibariyle tam 11 adet Beagle barınakta idi.


Atılmış!

Beagle sokak köpeği midir?

Ha sokö  ha cins.

Biri trafikte ezilir pestil gibi, diğeri de acımasızca para için çiftleştirillir ve cins olarak barınağı boylar ve usulca ölür.

Uluslararası Yerel  Yönetimler  Birliği IULA da kısırlaştırmayı yasal uygulama olarak kabul görmüştür.

(Ankara Büyükşehir Belediyesi aynı şekilde kabul etmiştir uygulamayı)

Nereden mi biliyorum?Orada mütercim tercüman kuşlarım var bana haber getiriyorlar.

Ev köpekleri de hayvan ticareti ve bakılamadıkları için barınağı boylarlar.

Ev köpekleri de  soköler  gibi kısırlaştırılmalıdır.

Bu arada Paşa66, önceki noktalama işareti olmayan yazınız bana çok meşhur ve kitapları dünya çapında satan bir yazarımızı hatırlattı; o da sayfaya başlar ve neredeyse sonuna kadar nokta virgül koymazdı.

Bu aslında bir yazar tekniğidir az kullanılan,içerikçe zengin yazılarda kullanılır bazen.

(Paşa66,bunları bir köpek sahibi olarak değil ,bir Linguistics uzmanı olarak söylüyorum.)

Veterinerler Birliğinin yaptığı kongrede simültane çevirmen galiba daha çaylak olacak ki iyi çevirememiş kısırlaştırma ile ilgili diyalogları.

Kısırlaştırmayı her köpeğe uygun görmeyen zihniyetler,Kyoto Protokolüne imza atmayan A.B.D ye de çamur atmasın ve çevreyi kirletmeye destek versin.

Bu arada Stand değil : Reyon olacak.

Teşekkürler...

Bir öğretmen olarak tabi ki noktalama işaretlerini nasıl,nerede kullanmam gerektiğini biliyorum:).Bazen o kadar hızlı yazıyorum ki çok dikkat etmiyorum.Siteye genelde tenefüslerde,ders bitimine 5 dk.kala giriyorum cep telefonundan:).Tarz olarak da devrik cümleler kurmayı seviyorum:)Bunun da farkındayım:).Eleştirilmesi gereken bu olmamalı:).Tartışmayı uzatmak istemediğimden cevap vermedim.Sayın Barınakçı sizden çok şey öğrendim.Bir hayvansever olarak uyguladıklarım sizden öğrendiklerimdir.Kim hangi açıdan bakarsa baksın ben bu konuda doğru açıdan baktığımı biliyorum.Paylaştığım fotoğrafta komşumun evde yaşayan golden cinsi köpeğinin sokö ile çiftleşmesinden sonra doğan 8 adet köpeğini göreceksiniz.Komşum çok iyi bi insan şimdilik bakıyo evde onlara ama ya sonrası???kim ne derse desin bu fotoğraf anlatmalı herşeyi.Saygılarımla...

Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: labradorarya Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Hiçbirimiz bir veteriner değiliz bu yüzden kesin doğru olan budur tarzı konuşamayız. Hepimiz evlerinde minik dostlara sahip. Bu dostlarıyla yaşadıkları tecrübeler var. Bende bu tecrübeleri aktarmanızı istemiştim ki bende dahil olmak üzere bilmeyen arkadaşlar öğrensin, kendi dostlarına en doğrusunu yapsın. Herkes çok önemli bilgiler paylaştı ve hepsi çok işime yaradı. Tekrar teşekkürler. Ama son cevaplarda biraz konudan dağıldık sanırım. Tekrar toparlanalım. Kısırlaştırma öncesi ve sonrası ne yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? Köpeğim nasıl en kısa sürede iyileşebilir? Ameliyatın iyi geçmesi için napmamız lazım?  Özellikle ameliyatı geçiren arkadaşlardan bilgi alırsam çok sevinirim. 


Ben veterinerim.Aynı zamanda profesyonel olarak kardeşim ile  Bullterier ve Fransız Buldog ırkını geliştiriyoruz.Ukrayna-Rusya secereli köpeklere sahibiz.Ben veteriner hekimim,kardeşim mühendis.Angus besi işiylede meşguluz.Aynı zamanda engel atlama atlarımızda mevcuttur.Ben size operasyonları yapan bir hekim olarak bilgi verdim.Kısırlaştırmada bu hastalık riski artar bu azalır vs anlattım.Sokakta sahipsiz köpek var mantığı ile köpeklerini nedensiz olarak kısırlaştırmayı doğru bulanlara şaşırıyorum çokta ilgilenmiyorum.Hırçın,çiftleşme,hayvan güdüsü farklı şeylerden bahsediyorlar.Herkesin bakış açısı farklıdır.Dinlemeye,öğrenmeye açığım.Doğru bulmadığım ilime-bilime ters olan bir görüşüde dikkate almam.
Sokaktaki köpekler çoğalmasın diye kısırlaştırma yapılması doğru uygulamadır.Dünyanın her yerinde bu şekildedir.Hatta bazı ülkelerde kısırlaştırma maliyetli diye imha edilirler.Yaşam kalitesi şartları zaten ortadadır.Yalnız evde yaşam kalitesi iyi olan hayvanların durduk yere Hasan'dan,Veli'den,Suzan'dan duyma bilgiler ile kısırlaştırma yapmak yanlıştır,komiktir.1000 kere yazdım tekrar yazıyorum.Hayvanlar ırkına,yaşına,cinsiyetine,kronolojik yaşamış hastalık listesine,yaşadıgı iklim ve bölge gibi çeşitli değerlere bakılarak kısırlaştırılmalıdır.Bunları incelemeden kısırlaştırma yapan hekim,hekim değildir.2 X 2'nin bana 4 olduğunu öğretmeyin.Dinleyen dinler bilgi almak isteyen özelden yazar isterse ziyaretimize gelir belki at alır angus alır ,dinlemeyene bol güneşler hayırlı işler dilerim.Fikirlerimizi değerlendirmek yerine çıkışan,işi daha iyi bilen arkadaşlar olduğundan yazmanında bir anlamı yok.Hayvanlarınıza ve size sağlıklı uzun ömürler dileriz.

Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: pasa66

Orijinalden alıntı: barinakci Bunları konuşurken biz burada, Ankaranın bir barınağında dün itibariyle yani  4 Aralık-2016 itibariyle tam 11 adet Beagle barınakta idi.


Atılmış!

Beagle sokak köpeği midir?

Ha sokö  ha cins.

Biri trafikte ezilir pestil gibi, diğeri de acımasızca para için çiftleştirillir ve cins olarak barınağı boylar ve usulca ölür.

Uluslararası Yerel  Yönetimler  Birliği IULA da kısırlaştırmayı yasal uygulama olarak kabul görmüştür.

(Ankara Büyükşehir Belediyesi aynı şekilde kabul etmiştir uygulamayı)

Nereden mi biliyorum?Orada mütercim tercüman kuşlarım var bana haber getiriyorlar.

Ev köpekleri de hayvan ticareti ve bakılamadıkları için barınağı boylarlar.

Ev köpekleri de  soköler  gibi kısırlaştırılmalıdır.

Bu arada Paşa66, önceki noktalama işareti olmayan yazınız bana çok meşhur ve kitapları dünya çapında satan bir yazarımızı hatırlattı; o da sayfaya başlar ve neredeyse sonuna kadar nokta virgül koymazdı.

Bu aslında bir yazar tekniğidir az kullanılan,içerikçe zengin yazılarda kullanılır bazen.

(Paşa66,bunları bir köpek sahibi olarak değil ,bir Linguistics uzmanı olarak söylüyorum.)

Veterinerler Birliğinin yaptığı kongrede simültane çevirmen galiba daha çaylak olacak ki iyi çevirememiş kısırlaştırma ile ilgili diyalogları.

Kısırlaştırmayı her köpeğe uygun görmeyen zihniyetler,Kyoto Protokolüne imza atmayan A.B.D ye de çamur atmasın ve çevreyi kirletmeye destek versin.

Bu arada Stand değil : Reyon olacak.

Teşekkürler...

Bir öğretmen olarak tabi ki noktalama işaretlerini nasıl,nerede kullanmam gerektiğini biliyorum:).Bazen o kadar hızlı yazıyorum ki çok dikkat etmiyorum.Siteye genelde tenefüslerde,ders bitimine 5 dk.kala giriyorum cep telefonundan:).Tarz olarak da devrik cümleler kurmayı seviyorum:)Bunun da farkındayım:).Eleştirilmesi gereken bu olmamalı:).Tartışmayı uzatmak istemediğimden cevap vermedim.Sayın Barınakçı sizden çok şey öğrendim.Bir hayvansever olarak uyguladıklarım sizden öğrendiklerimdir.Kim hangi açıdan bakarsa baksın ben bu konuda doğru açıdan baktığımı biliyorum.Paylaştığım fotoğrafta komşumun evde yaşayan golden cinsi köpeğinin sokö ile çiftleşmesinden sonra doğan 8 adet köpeğini göreceksiniz.Komşum çok iyi bi insan şimdilik bakıyo evde onlara ama ya sonrası???kim ne derse desin bu fotoğraf anlatmalı herşeyi.Saygılarımla...


Dostum öğretmen olarak daha dikkatli olman gerektiğini düşünüyorum.Kendi adıma okumakta,anlamakta zorlanıyorum.İyi günler.

Volkan E. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: barinakci Bunları konuşurken biz burada, Ankaranın bir barınağında dün itibariyle yani  4 Aralık-2016 itibariyle tam 11 adet Beagle barınakta idi.


Atılmış!

Beagle sokak köpeği midir?

Ha sokö  ha cins.

Biri trafikte ezilir pestil gibi, diğeri de acımasızca para için çiftleştirillir ve cins olarak barınağı boylar ve usulca ölür.

Uluslararası Yerel  Yönetimler  Birliği IULA da kısırlaştırmayı yasal uygulama olarak kabul görmüştür.

(Ankara Büyükşehir Belediyesi aynı şekilde kabul etmiştir uygulamayı)

Nereden mi biliyorum?Orada mütercim tercüman kuşlarım var bana haber getiriyorlar.

Ev köpekleri de hayvan ticareti ve bakılamadıkları için barınağı boylarlar.

Ev köpekleri de  soköler  gibi kısırlaştırılmalıdır.

Bu arada Paşa66, önceki noktalama işareti olmayan yazınız bana çok meşhur ve kitapları dünya çapında satan bir yazarımızı hatırlattı; o da sayfaya başlar ve neredeyse sonuna kadar nokta virgül koymazdı.

Bu aslında bir yazar tekniğidir az kullanılan,içerikçe zengin yazılarda kullanılır bazen.

(Paşa66,bunları bir köpek sahibi olarak değil ,bir Linguistics uzmanı olarak söylüyorum.)

Veterinerler Birliğinin yaptığı kongrede simültane çevirmen galiba daha çaylak olacak ki iyi çevirememiş kısırlaştırma ile ilgili diyalogları.

Kısırlaştırmayı her köpeğe uygun görmeyen zihniyetler,Kyoto Protokolüne imza atmayan A.B.D ye de çamur atmasın ve çevreyi kirletmeye destek versin.

Bu arada Stand değil : Reyon olacak.

Teşekkürler...


Cahil ve vicdansız insanların alıp sokağa attığı evcil hayvanlar yüzünden,kısırlaştırmanın sağlık açısından doğru olduğu düşüncenizde bir mantık bulamıyorum.Kısırlaştırma ve diğer operasyonlar doğru parametrelerin olgunlaşması ile yapılır.Veteriner Birliğinin yapmış olduğu konuşmaları çevirmen ihtiyacı olmadan anlayabiliyorum.Çevirmen ihtiyacım rusça,ukraynaca,ingilizce haricinde olan dillerde doğmaktadır.Kongre ile ilgili vermiş olduğunuz donelerde hatalar olduğunu yukarıdaki sayfalardaki yazıda belirttim.Stand:Ticari olan veya olmayan ürün veya aktivitenin tanıtılmasında kullanılan kısımdır.Fuarlarda veya bu tür organizasyonlarda stand acılır.Stand değil stant olmalıdır.Bazen karıştırabiliyoruz.İnsanlık halidir.Reyon ise magaza,avm gibi benzeri noktalarda bulunan kısımlardır.Meyve reyonu,araba reyonu vb..Dil bilimci olarak zaten bunları biliyorsunuzdur.Zamanım olmadığından daha uzun yazamıyorum.Konu patatese bağladı.Kyoto yani iklim ve küresel ısınma protokolüne gidiyor.Konu sağlık-tıptan uzaklaştı.Kendi adıma konuya son mesajımdır.Sağlıklı güzel günler dilerim.


Selin H. 8 yıl önce

Meraba arkadaşlar Geçtiğimiz çarşamba günü Aryanın ameliyatını yaptırdık. Gayet iyi geçmiş. Sabah 10 da ameliyata almışlar. Bizde akşam 6 gibi gittik aldık onu. Halsiz olur diye düşünmüştüm ama bizi görünce sevinçten havalara uçtu anca sakinleşti.Baya enerjik çıktı yani. Veteriner bile şaşırdı bu kadar çok sevinmesine :) Veteriner bize pansuman yada antibiyotiğe gerek olmadığını sudan ve çamurdan uzak tutmamızı söyledi. Yarası içten dikişli üstüne mikrop kapmaması için sprey sıkmışlar görünürde nerdeyse hiçbişey yok. Elizabeth de takmıyoruz gerek yok dediler. Şu an verandanın kapısını kapattık orda duruyo çamur olmasın yarası diye. Ama şu an aşırı hareketli. Bir enerji patlaması yaşıyoruz. Kışın etrafta nerdeyse kimse olmadığı için ben onu ipsiz gezdiriyordum birkaç gün iple gezdiricem. Evin bahçesinde oynarken kedilerin peşinden deli gibi koşturuyo zıplıyo. Dikişlere zarar vermesinden korkuyorum ama yeterince yorulmayıncada eşyalara çok zarar veriyor. Hiç oynamasına izin vermemem mi gerekiyor?

atilla ç. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: labradorarya Meraba arkadaşlar Geçtiğimiz çarşamba günü Aryanın ameliyatını yaptırdık. Gayet iyi geçmiş. Sabah 10 da ameliyata almışlar. Bizde akşam 6 gibi gittik aldık onu. Halsiz olur diye düşünmüştüm ama bizi görünce sevinçten havalara uçtu anca sakinleşti.Baya enerjik çıktı yani. Veteriner bile şaşırdı bu kadar çok sevinmesine :) Veteriner bize pansuman yada antibiyotiğe gerek olmadığını sudan ve çamurdan uzak tutmamızı söyledi. Yarası içten dikişli üstüne mikrop kapmaması için sprey sıkmışlar görünürde nerdeyse hiçbişey yok. Elizabeth de takmıyoruz gerek yok dediler. Şu an verandanın kapısını kapattık orda duruyo çamur olmasın yarası diye. Ama şu an aşırı hareketli. Bir enerji patlaması yaşıyoruz. Kışın etrafta nerdeyse kimse olmadığı için ben onu ipsiz gezdiriyordum birkaç gün iple gezdiricem. Evin bahçesinde oynarken kedilerin peşinden deli gibi koşturuyo zıplıyo. Dikişlere zarar vermesinden korkuyorum ama yeterince yorulmayıncada eşyalara çok zarar veriyor. Hiç oynamasına izin vermemem mi gerekiyor?

Geçmiş olsun.Operasyonun sorunsuz geçmesine sevindim.Ne kadar basit olsada sonuçta cerrahi bi işlem ve riski var.İyileşme döneminde hekiminizin söylediklerini uygulamanız çok önemli.Bence kısa bi süre alan kısıtlayın çok hareket etmesine müsade etmeyin onunla vakit geçirin kontrolünüzde olsun.

Cem Y. 8 yıl önce

cokk gecmis olsun. zor olanı atlattınız, şimdi gözlem yapmaniz kaldı.. hekiminiz gerek duymamiş ama keske bi 5 gunlük antibiyotik verseydi.. biz kisirlastirdiktan sonra antibiyotik disinda ekstra bisey kullanmamistik. tabi alan kisitlamasi da onemli bu surecte.. dizimizden ameliyat olduktan sonra ise bize sakinlestirici kullanmamizi tavsiye etmislerdi.. tabi ki eczaneden alabilecegimiz guvenilir birsey olmali idi, nitekim de oyle oldu :) \"LARGACTIL\" kullandik bu surecte ve gayet sakin kalıp keyifli keyifli uyudu. hekimim bana 1 tablet onermisti, ben yarım tablet kullandım ustelik.. dilerseniz siz de arastirin, neticede evlat bunlar. 1 teline bile birsey olsa canimiz yanar bilirsiniz.. kaldi ki bu forumda coğu insan size belki benim gibi \"akıl hocası\" gibi de gelebilir. asla oyle bir niyetimiz olmasa da :)

Selin H. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: mayacandir cokk gecmis olsun. zor olanı atlattınız, şimdi gözlem yapmaniz kaldı.. hekiminiz gerek duymamiş ama keske bi 5 gunlük antibiyotik verseydi.. biz kisirlastirdiktan sonra antibiyotik disinda ekstra bisey kullanmamistik. tabi alan kisitlamasi da onemli bu surecte.. dizimizden ameliyat olduktan sonra ise bize sakinlestirici kullanmamizi tavsiye etmislerdi.. tabi ki eczaneden alabilecegimiz guvenilir birsey olmali idi, nitekim de oyle oldu :) \"LARGACTIL\" kullandik bu surecte ve gayet sakin kalıp keyifli keyifli uyudu. hekimim bana 1 tablet onermisti, ben yarım tablet kullandım ustelik.. dilerseniz siz de arastirin, neticede evlat bunlar. 1 teline bile birsey olsa canimiz yanar bilirsiniz.. kaldi ki bu forumda coğu insan size belki benim gibi \"akıl hocası\" gibi de gelebilir. asla oyle bir niyetimiz olmasa da :)

Lütfen öyle düşünmeyin. Hepimizin köpekleriyle farklı tecrübeleri yaşadıkları var. Ben bana bu tecrübelerinizi aktardığınız için çok mutluyum. Söylediğiniz herşeyin bana yararı oldu teşekkürler tekrardan. Alan kısıtlaması yaptık. Verandanın kapısını kapattık orda duruyor şuan. Verandadayken etrafı kemirmesinden başka bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çoğunlukla uyuyor bazen oyuncaklarıyla oynuyo. 15 20 dakika falan bahçede salıyorum tuvaletini yapsın bacakları açılsın diye. O an çok koşturuyor kedilerin peşinden. Veteriner 5 6 gün çok zıplamasın koşmasın demişti. Zaten 4 gün geçti. Sakinleştirici vermem diye düşünüyorum bu saatten sonra.

atilla ç. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: labradorarya

Orijinalden alıntı: mayacandir cokk gecmis olsun. zor olanı atlattınız, şimdi gözlem yapmaniz kaldı.. hekiminiz gerek duymamiş ama keske bi 5 gunlük antibiyotik verseydi.. biz kisirlastirdiktan sonra antibiyotik disinda ekstra bisey kullanmamistik. tabi alan kisitlamasi da onemli bu surecte.. dizimizden ameliyat olduktan sonra ise bize sakinlestirici kullanmamizi tavsiye etmislerdi.. tabi ki eczaneden alabilecegimiz guvenilir birsey olmali idi, nitekim de oyle oldu :) \"LARGACTIL\" kullandik bu surecte ve gayet sakin kalıp keyifli keyifli uyudu. hekimim bana 1 tablet onermisti, ben yarım tablet kullandım ustelik.. dilerseniz siz de arastirin, neticede evlat bunlar. 1 teline bile birsey olsa canimiz yanar bilirsiniz.. kaldi ki bu forumda coğu insan size belki benim gibi \"akıl hocası\" gibi de gelebilir. asla oyle bir niyetimiz olmasa da :)

Lütfen öyle düşünmeyin. Hepimizin köpekleriyle farklı tecrübeleri yaşadıkları var. Ben bana bu tecrübelerinizi aktardığınız için çok mutluyum. Söylediğiniz herşeyin bana yararı oldu teşekkürler tekrardan. Alan kısıtlaması yaptık. Verandanın kapısını kapattık orda duruyor şuan. Verandadayken etrafı kemirmesinden başka bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çoğunlukla uyuyor bazen oyuncaklarıyla oynuyo. 15 20 dakika falan bahçede salıyorum tuvaletini yapsın bacakları açılsın diye. O an çok koşturuyor kedilerin peşinden. Veteriner 5 6 gün çok zıplamasın koşmasın demişti. Zaten 4 gün geçti. Sakinleştirici vermem diye düşünüyorum bu saatten sonra.

Diz kalça gibi ameliyatlarda köpeklerin uzun bi süre istirahat etmeleri şarttır.Kliniklerde kafes istirahati uygulanır zor, ağrılı ve riskli ameliyatlardır.Operasyon sonrası daha kritiktir ağrı kesici alıyosa köpek hareketlenir kendine ameliyat olduğu yere zarar verir bu yüzden sakinleştirici önerilebilir helede bizim sıpalar gibi çok hareketli köpeklere.Sizde durum kontrol altında bence bi kaç gün sonra tamamen iyileşir köpeğiniz.Ayrıca doğru olanı yaptığınız için tebrik ediyorum.Yukarıda resmini paylaştığım köpek şu an arka bahçede malesef:(Yavruları sahiplendirildi çok büyük uğraşılarımız sonucu ama komşum anneyi kapı dışarı etti karısı istemiyomuş !!!hiç işemeyen köpek eve çiş yapmaya başlamış mış mış mışşş!!!yine iş başa düştü anlayacağınız köpeği ben götürcem kısırlaştırıcam ve sahiplendirmeye çalışcam kendi imkanlarımla.İnsanlar her konu hakkında gerçekleri görmezden gelip ahkam kesiyolar!Lucy köpek dışarda bahçede 2 ay sonra tekrar dönemine girecek ve yine 8 yavru sokaklarda.Lucy çok güzel beyaz bi golden:)trajikomik malesef...

Selin H. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: pasa66

Orijinalden alıntı: labradorarya

Orijinalden alıntı: mayacandir cokk gecmis olsun. zor olanı atlattınız, şimdi gözlem yapmaniz kaldı.. hekiminiz gerek duymamiş ama keske bi 5 gunlük antibiyotik verseydi.. biz kisirlastirdiktan sonra antibiyotik disinda ekstra bisey kullanmamistik. tabi alan kisitlamasi da onemli bu surecte.. dizimizden ameliyat olduktan sonra ise bize sakinlestirici kullanmamizi tavsiye etmislerdi.. tabi ki eczaneden alabilecegimiz guvenilir birsey olmali idi, nitekim de oyle oldu :) \"LARGACTIL\" kullandik bu surecte ve gayet sakin kalıp keyifli keyifli uyudu. hekimim bana 1 tablet onermisti, ben yarım tablet kullandım ustelik.. dilerseniz siz de arastirin, neticede evlat bunlar. 1 teline bile birsey olsa canimiz yanar bilirsiniz.. kaldi ki bu forumda coğu insan size belki benim gibi \"akıl hocası\" gibi de gelebilir. asla oyle bir niyetimiz olmasa da :)

Lütfen öyle düşünmeyin. Hepimizin köpekleriyle farklı tecrübeleri yaşadıkları var. Ben bana bu tecrübelerinizi aktardığınız için çok mutluyum. Söylediğiniz herşeyin bana yararı oldu teşekkürler tekrardan. Alan kısıtlaması yaptık. Verandanın kapısını kapattık orda duruyor şuan. Verandadayken etrafı kemirmesinden başka bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çoğunlukla uyuyor bazen oyuncaklarıyla oynuyo. 15 20 dakika falan bahçede salıyorum tuvaletini yapsın bacakları açılsın diye. O an çok koşturuyor kedilerin peşinden. Veteriner 5 6 gün çok zıplamasın koşmasın demişti. Zaten 4 gün geçti. Sakinleştirici vermem diye düşünüyorum bu saatten sonra.

Diz kalça gibi ameliyatlarda köpeklerin uzun bi süre istirahat etmeleri şarttır.Kliniklerde kafes istirahati uygulanır zor, ağrılı ve riskli ameliyatlardır.Operasyon sonrası daha kritiktir ağrı kesici alıyosa köpek hareketlenir kendine ameliyat olduğu yere zarar verir bu yüzden sakinleştirici önerilebilir helede bizim sıpalar gibi çok hareketli köpeklere.Sizde durum kontrol altında bence bi kaç gün sonra tamamen iyileşir köpeğiniz.Ayrıca doğru olanı yaptığınız için tebrik ediyorum.Yukarıda resmini paylaştığım köpek şu an arka bahçede malesef:(Yavruları sahiplendirildi çok büyük uğraşılarımız sonucu ama komşum anneyi kapı dışarı etti karısı istemiyomuş !!!hiç işemeyen köpek eve çiş yapmaya başlamış mış mış mışşş!!!yine iş başa düştü anlayacağınız köpeği ben götürcem kısırlaştırıcam ve sahiplendirmeye çalışcam kendi imkanlarımla.İnsanlar her konu hakkında gerçekleri görmezden gelip ahkam kesiyolar!Lucy köpek dışarda bahçede 2 ay sonra tekrar dönemine girecek ve yine 8 yavru sokaklarda.Lucy çok güzel beyaz bi golden:)trajikomik malesef...

Umarım Lucy ve sahiplenmeyi bekleyen köpeklerin hepsi daimi evlerini bulur. Yaptığınız çok güzel çok önemli birşey.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor