Ankara Kedisi

ankara kedileriyle ilgili bi kaç yerde sahipleriyle mesafeli olurlar agresif olurlar falan diye okudum-duydum. 20 gün önce sokaktan bulduğum ankara-iran kırması bi kedim var. kızgınlıkta oldugu için karakterini anlayamıyorum şuan , sizce öyleler mi ? (ben onu her türlü severim sadece meraktan soruyorum)

Ankara Kedisi için cevaplar :

Silindi 13 yıl önce

Bende de Ankara melezi vardı hiçte agresif falan değildi son derece uysal ve sevecendi. Karakter meselesi her kedi farklıdır.

nihan g. 13 yıl önce

beyaz bir kediyse daha inatçı olabilir,zor bir ırk çünkü beyaz ırk.daha seçici oluyorlar.ama sadece ankara kedilerine agresif diyemeyiz.her kedinin yapısı ve karekteri farklı çünkü.benim bir ankara melezi,bir tane de safkan ankara kedim var.melez kedim çok seçici,kıskanç,sahibini paylaşmayan bir kedi.safkan ankara kedim de tam tersi çok uyumlu her kediye sevgiyle yaklaşan,mama seçmeyen ,obur,sürekli karnını gösterip sevdiren bir kedidir.

Feyzanur Y. 13 yıl önce

bembeyaz. çok inatçı çok. kesinlikle kucağa gelmiyor hadi onu geçtim oyun oynuyoruz mesela canı isteyince oynuyo istemeyince yüzüme bakmıyo. mırlama sesi duymayı özledim :(

Gul B. 13 yıl önce

yasadiklari ve karakteriyle ilgilidir, sokaktan buldugum bir saf kan ankara kedisi vardi yuvalandirdim su anda ama yaninda oldugum zamanlar cok uysal ve kendini sevdiren bir kediydi, onu sahiplenen hanim da ayni seyleri söylüyor. Evimde suanda özel bir cinsi olmayan 2 kedi var ikisininde karakterleri cok farkli, birini cok kücükken buldugumdan cok cana yakin, digeri bana gelmeden önce insanlar tarafindan biraz hirpalandigindan daha mesafeli ama ilk geldiginden beri cok degisti. Kediler herkese güvenmezler ve güvenmeleri cok uzun zaman alir, o yüzden zamanla nasil bir karaktere sahip oldugunu anlayacaksiniz.

6 yaşında erkek Ankara kedim var.Beyaz kediler biraz agresif,kaprisli kediler ama o derece sahiplerinin peşinde olan kediler,aşırı mama seçici,fazla miyavlamaz .Bilhassa erkek olanlar için söylüyorum...6 senedir asla kucağa gelmez,sevdirmezdi.Şimdilerde eşimin kucağında uyumaya alıştı.Yinede biz isteyince kucağa gelmez.Kendi istediği zaman ve istediği kadar sevdirir...

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor