Rus Finosu Kaç Yavru Doğurur?

Rus Finosu Kaç Yavru Doğurur?

Eğer bir Rus finosu sahibiyseniz ve çiftleştirmeye karar verdiyseniz, Rus finosu kaç yavru doğurur merak etmiş olmalısınız. Sevimli yüzleri ve hareketli yapıları ile dikkat çeken bu tür, ailemizin ve hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Rus finosunun kaç yavru doğurduğu, dişisine ve kendi içlerinde ki cinslere göre değişim göstermektedir. Gelin bu konuya birlikte bakalım.

İçindekiler

    Rus Finosu Kaç Yavru Doğurur?

    Rus finolar 18 aylık olduklarında çiftleştirilmeye uygun olurlar. Çiftleştirilen Rus finosu kaç yavru doğurur sorusu ise oldukça merak edilen bir konudur. İnsanlar evde besledikleri köpeklerini birçok farklı nedenle çiftleştirmek isterler. Bu nedenlerden bir tanesi köpeğin kızgınlık dönemine bağlıyken, bir diğer neden ise tamamen sahibinin isteğine bağlıdır.

    Hareketli köpek ırklarından biri olan Rus finosu kaç yavru doğurur diye baktığımızda bu sayı, 3 ile 6 yavru arasında değişmektedir. 6 yavrudan daha fazla doğurdukları genelde çok nadir görülür. Nadir bir olay olsa da bazen 6 yavru da doğurabilirler.

    Bu türlerin kaç yavru doğurduğu kendi içlerinde cinslerine, yaşlarına ve en önemlisi sağlık durumlarına göre değişmektedir. Bu gibi faktörler dişinin kaç yavru doğurduğunu etkiler. Bunun yanı sıra Rus fino sahipleri genelde köpeklerini kısırlaştırmayı tercih etmektedirler.

    Rus Finosu Bir Seferde Kaç Yavru Doğurur?

    Rus finosu bir seferde kaç yavru doğurur sorusu çok merak edilen bir konudur. Tek seferde genel olarak 2 veya 4 yavru doğururlar. Bu rakam bazen 5 bazen de 6 olarak değişim gösterebilir. Kaç yavru doğurdukları tamamen cinslerine ve dişiye bağlı bir durumdur.

    Hassas köpek cinslerinden biri sayılan bu dostlarımızın hamilelik süreçleri dikkatle takip edilmelidir. Gebelik süreçleri 62 gün süren bu cinsin,  doğum süreçleri oldukça hassas geçmektedir. Yeterli ilgi gösterilmezse, doğum hem dişi için, hem de yavrular için kötü sonuçlanır.

    Rus Finosu Yılda Kaç Kez Doğurur?

    Rus finosu köpekler yılda 2 ile 3 kez doğum yaparlar. Gebelik sürelerine göre doğum haritaları belirlenmelidir. Bu cins kızgınlık dönemlerinden 9 ile 13 gün sonra hamile kalmaktadırlar. Rus finoları Kısırlaştırılmamış ise senede 1 kere doğum yapmaları uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Rus finosu yılda kaç kez doğurur sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Pet_Paw 6940 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor