Evcil kuş türleri, köpekler ve kedilerden hemen sonra insanlar tarafından evcil hayvan olarak tercih edilmektedir. Bu türlerden biri de eşsiz görünümleri ile Pakistan papağanlarıdır. Eğer ilk defa Pakistan papağanı beslemekteyseniz ve papağanınız gebeyse, Pakistan papağanı yumurtası kaç günde çıkar diye araştırıyor olmalısınız. Bugünkü yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşmaktayım. İşte bu konuyla ilgili detaylar…
Pakistan papağanı yumurtası kaç günde çıkar?
Pakistan papağanları zekâları ve cana yakın kişilikleri sayesinde dikkat çeken papağan türleri arasında yer almaktadır. Bu akılı dostlarımız ortalama 1 veya 2 yaşlarına geldiklerinde çiftleştirmek için yeterli olgunluğa erişmiş olmaktadırlar. Çiftleşmeden hemen sonra dişi Pakistan papağanı 3 veya 4 tane yumurta yapabilir. Peki, çiftleştirilen Pakistan papağanı yumurtası kaç günde çıkar
Bu minik ve sevimli dostlarımız kuluçka dönemleri mevsimine göre 19 gün ile 26 gün arasında olmaktadır. Bu durumda bize yumurtanın kaç günde çıkacağını söylemektedir. Bu sürecin uzun veya kısa olması tamamen dişi papağanın yaşına ve sağlık durumuna bağlıdır. Sorunlu durumlarda bu süreç kısa sürebilir. Yumurtaların erken çıkmasının sebebi genelde dişi papağanın sağlığına ve çıkan yavrunun sağlık durumuna bağlı olduğu söylenmektedir.
Yumurtadan sağlıklı bir şekilde çıkan yavrunun annesinden ayrılmaması ve ele alınmaması gerekmektedir. Yani yavruya annenin bir süre kontrollü bir şekilde yalnız kalması gerekmektedir. Eğer doğan yavrunun sağlığından endişe ediyorsanız derhal veteriner hekime başvurmanız gerekmektedir. Yumurtadan çıkan yavruların temiz, sıcak, orta derecede nemli bir ortamda tutun ve annelerinden ayırmadan bakmaya çalışın.
Pakistan papağanı yavrusuna zarar verir mi?
Pakistan papağanları yavrusuna zarar verir mi sorusunun cevabı bazı durumlarda evettir. Pakistan papağanları yumurtadan yeni çıkmış veya hala kuluçka döneminde olan yavrularını yiyebilir veya öldürebilir. Pakistan papağanları için bu durum oldukça az rastlanır. Bu duruma neyin sebep olduğu ile ilgili pek çok bilgi mevcuttur. Bu bilgilerden en doğrusu yeni doğan yavruyu dişi papağının kabul etmemesi veya yabancı olmasından kaynaklanabilir.
Bu gibi bir durumu kontrol etmek aslında mümkündür. Gözlemleme sayesinde kuluçka döneminde olan veya yeni yumurtadan çıkmış yavruyu sürekli kontrol etmek ve dişi papağan herhangi bir zararlı hareketinde buna ön müdahale yapmanız gerekmektedir.