Melek Balığı Kaç Yıl Yaşar?

Melek Balığı Kaç Yıl Yaşar?

Özellikle pandemi sürecinde akvaristliğin daha popüler bir hale gelmesiyle akvaryumun meleği olarak bilinen Melek balığı kaç yıl yaşar sorusu çok sık rastlanan soruların başında yer almaya devam ediyor. Akvaryumlarına renk ve hava katan bu balıkların ne kadar ömre sahip olduğunu öğrenmek isteyen meraklı balık severlerin bu sorusuna birlikte yanıt verelim.

İçindekiler

    Melek Balığı Kaç Yıl Yaşar?

    melek balığı kaç yıl yaşar

    Adından da anlaşabildiği üzere akvaryum balıklarının meleği olarak tasvir edilen Melek balığı, akvaryumunuza bambaşka bir renk ve hava katmanın yanı sıra severek besleyebileceğiniz bir balıktır. Bu yüzden onun ne kadar bir ömre sahip olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. Farklı türleriyle birlikte Melek balığı kaç yıl yaşar sorusunu yanıtlayalım.

    Tür

    Ortalama Yaşam Süresi

    Koi Melek Balığı

    9-11 Yıl

    Siyah Melek Balığı

    8-10 Yıl

    Mavi Melek Balığı

    9-10 Yıl

    Kırmızı Melek Balığı

    9-11 Yıl

    Gold Melek Balığı

    8-11 Yıl

    Beyaz Melek Balığı

    8-10 Yıl

    Altum Melek Balığı

    9-11 Yıl

    Melek balıkları ortalama olarak 10 yıllık bir yaşam süresine sahiptir. Bu süreyi ona nasıl baktığınız değiştirebilir. Melek balığı özellikleri arasında onların çok dayanıklı bir balık cinsi olduğu belirtmiş olsak da iyi koşullar altında yaşamadıkları taktirde tahmin edilenden çok daha kısa bir yaşam süresine sahip olabileceklerini belirtelim. Melek balığı kaç yıl yaşar endişelenmemek için aşağıda onun ömrünü etkileyen faktörleri inceleyebilirsiniz.

    Melek Balığının Ömrünü Etkileyen Faktörler

    Melek balığı besleyenlerin en çok dikkat etmesi gereken konular arasında daima onların yaşam koşulları yer almaktadır. Melek balığının ömrünü etkileyen faktörlere dikkat etmezseniz akvaryumunuza kattığı ahenkle birlikte yüksek seyir zevkine sahip olan Melek balığını çok daha kısa sürede kaybedebilirsiniz. Aşağıdaki listede bu faktörleri görebilirsiniz;

    • Hastalıklar
    • Kullanılan Yemler
    • Akvaryum ortamı
    • Diğer balıklarla yaşam

    Melek balığının ömrünü etkileyen faktörler size bağlı olabileceği gibi elinizde olmayan sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilir. Onu satın alırken geçmişi hakkında yeteri kadar bilgi edindiğinize emin olursanız sizden kaynaklı sorunların önüne geçme adına daha başarılı olabilirsiniz.

    Hastalıklar

    Akvaryum içerisinde bulunan bakteri ve parazitlere bağlı olarak balığınız hastalıklarla karşılaşır. Bu da Melek balığı kaç yıl yaşar sorusunu doğrudan etkilemektedir. Hastalandıkları taktirde iyileşmeleri için gerekli adımlar atılmazsa çok kısa sürede ölebilirler.

    Kullanılan Yemler

    Melek balığı kaç yıl yaşar konusunu en çok kullanılan yemler etkilemektedir. Balıklarınızı beslerken kullanılan yemlere dikkat edin. Bazı yemlerin içeriği balığınızın tüketebilmesine olanak sağlayamayabilir. Canlı yemler kullanacağınız zaman da yine parazit konusuna dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Kullandığınız yemler Melek balığı ne kadar büyür konusunu da doğrudan etkilemektedir.

    Akvaryum Ortamı

    Akvaryumunuzun temiz ve suyunun balığınızın yaşam şartlarına uygun olması da Melek balığınız için çok önemlidir. Akvaryum ortamının kalitesini etkileyen bu faktörleri düzenli bir şekilde kontrol etmek ve gerektiğinde müdahalelerde bulunmak asla unutmamanızı gerektiren bir faktördür.

    Diğer balıklarla yaşam

    Eğer Melek balığınızı birlikte yaşayamayacağı balıklarla aynı ortamda bulundurursanız bir çok sorunla karşı karşıya kalacaksınız. Diğer balıklarla yaşamda özellikle bu balıklar ona dolaylı ya da dolaysız yoldan zarar verdiği taktirde kötü bir sabaha uyanma olasılığınız da yükselebilir.

    Elimizde Olan Nedenler

    Balığınızın yaşam süresini etkileyen faktörler arasında elimizde olan nedenler en çok ölüme rastlanan nedenlerdir. Melek balığını doğru şekilde beklememek ve suyunu yaşayabileceği en uygun şartlara göre ayarlamamak kısa sürede ölmesine neden olur.

    Elimizde Olmayan Nedenler

    Melek balığı beslerken onun yaşam süresini etkileyen faktörler arasında elimizde olmayan nedenler çoğunlukla satın alırken bilinmeyen nedenlerdir. Örneğin balığı hasta bir şekilde aldığınızı bilmezseniz onun hayatını kaybetmesi sizin elinizde değildir. Bu yüzden balık satın alırken doğru soruları sormaya özen gösterin.

    Melek Balığı Nasıl Uzun Yaşar?

    Melek balığı kaç yıl yaşar öğrendiğimize göre Melek balığı nasıl uzun yaşar ile ilgili tüyolara geçebiliriz. Akvaristlerin balıklarına daha uzun bir yaşam sağlaması adına yapması ve dikkat etmesi gereken hususlar balığın cinsine göre değişiklik gösterebilir.

    • Doğru beslenme
    • Stresten uzak durma
    • Temiz bir ortam

    Melek balığının uzun bir yaşama sahip olması için onu doğru bir şekilde beslemeniz gerekir. Aksi taktirde beslenme kaynaklı rahatsızlıklar yaşam süresini kısaltabilir. Melek balığı nasıl uzun yaşar konusunda temiz bir ortam ve doğru su özellikleri sayesinde balığınız stresten uzak durarak daha uzun bir yaşama sahip olabilir.

    Bu yazımızda sizlere Melek balığı kaç yıl yaşar konusu hakkında bilgi vermeye çalıştık. Sizlerde yorumlarda Melek balığı kaç yıl yaşar hakkındaki bilgilerinizi paylaşarak akvaryum hobiciliğine yeni başlayan kişilere sahip olduğunuz tecrübeleri aktarabilirsiniz.

    Pet_Paw 3750 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor