Melek Balığı Hangi Balıklarla Yaşayabilir?

Melek Balığı Hangi Balıklarla Yaşayabilir?

Melek balığının güzelliğine kanmayın çünkü yanlış balıklarla bir arada tutulduğunda gerçek bir zorbaya dönüşebilir. Melek balığı hangi balıklarla yaşayabilir öğrendikten sonra akvaryumunuzu kurmanızın çok daha sağlıklı bir tercih olacağını söylemeliyiz.

İçindekiler

    Melek Balığı Hangi Balıklarla Yaşayabilir?

    melek balığı hangi balıklarla yaşayabilir

    Birbirinden hoş renklere sahip balıklardan oluşan harika bir akvaryum kurmak istiyorsanız birbiriyle uyum içerisinde yaşayabilecek balıkları araştırmalısınız. Melek balığı çoğu zaman barışçıl olarak düşünülse de agresiflik gösterebilen, bol hareketli ve bölgesini sahiplenen bir yapıya sahiptir. Bu Melek balığı özelliklerini dikkate alarak Melek balığı hangi balıklarla yaşayabilir, Melek balığı ile hangi balıklar yaşar öğrenebiliriz.

    Melek balığı yukarıdaki listede bulunan balıklarla yaşayabilir. Özellikle daha barışçıl balıklarla uyum sorunu bulunmaz. Bu da onu akvaryum topluluklarına uygun kılabilir. Melek balığı hangi balıklarla yaşayabilir konusunda eğer balıkların anlaşamadığını görürseniz onlara biraz zaman verebilirsiniz.

    Melek Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    Akvaryumunuzda şiddet istemiyorsanız Melek balığı hangi balıklarla yaşayamaz bilmeniz şart. Yeri geldiğinde agresif olmaktan kaçınmadıkları için bazı balık türleriyle sürekli kavgaya tutuşup birbirlerine zarar verebilirler. Bu durum her iki balık için de ölümcül sonuçlara yol açabilir.

    • Astronot balığı
    • Büyük çiklet balıklar
    • Kaplan barb
    • Yeşil kaplan barb
    • Erkek Beta balığı

    Melek balığı kendinden büyük ve agresif balıklarla bir arada yaşayamaz. Melek balığına en çok sorun yaratan balıklar yüzgeç ısıranlardır. Barb ve beta balıkları akvaryumda bulunan diğer türlere zorbalık yapmalarıyla ve yüzgeçlerini ısırmalarıyla ün saldığı için Melek balığı hangi balıklarla yaşar konusunda akvaryumdan uzak tutulmaları gereki.

    Melek Balığı Japonla Yaşar Mı?

    Melek balığı ile Japon balığı yaşar mı sorusunun sık sık sorulmasının nedeni iki balık türünün de popülerliğinden kaynaklanıyor. Akvaryumunda çok farklı bir hava olmasını isteyen kişilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını araştırdık. Bakalım Melek balığı Japonla yaşar mı?

    Melek balığı ile japon balığı yaşayamaz. İki balığın yaşamak için ihtiyaç duyduğu su koşulları çok farklıdır. Bu yüzden akvaryumunuzda meleğınız varken bir japon eklemeniz sonucunda japon suyun ısısı ve kimyasal koşullarından dolayı çok kısa sürede hayatını kaybedecektir.

    Melek Balığı Lepistesle Yaşar Mı?

    Onun için akvaryumun meleği tabirini kullansak da bazı balıklar için Melek balığı dehşet kaynağıdır. Yarattıkları korku ve stresten ötürü daha ufak balıklara zorbalık yapabilirler. Ufak balıklar denince akla ilk gelenlerden olan lepistesleri melekler ile birlikte beslemek isteyen çoktur. Peki melek balığı lepistesle yaşar mı?

    Melek balığı lepistesle yaşamamalıdır. Lepistesler sakin ve barışçıldırlar. Fakat melek balığı akvaryum içerisinde sürekli yetişkin lepistesleri kovalayarak strese girmelerine ve ölmelerine neden olur.  

    Melek balığı hangi balıklarla yaşayabilir sorusuna yanıt arıyorsanız petarkadaş forumunu da kullanabilirsiniz. Forumumuzda bulunan tecrübeli akvaryum hobicileri Melek balığı hangi balıklarla yaşayabilir konusundaki bilgi ve tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.

    Pet_Paw 6471 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor