Melek Balığı Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Melek Balığı Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Beslediğiniz balıkların yavrularını almak istiyorsanız Melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır merak edebilirsiniz. Canlı doğuran balıklardan olmana meleklerin hamilelik süreçlerinin nasıl işlediğine dair öğrenmeniz gereken bilgileri bu yazımızda sizler için derledik.

İçindekiler

    Melek Balığı Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır

    Balıklarda üreme ikiye ayrılır: Canlı doğuran balıklar ve yumurtlayan balıklar. Melek balığı yumurtlayan balıklar arasındadır. Bu yüzden ona tam anlamıyla hamile demek doğru olmuyor. Fakat yumurtalar çatlamaya hazır hale gelene kadar dişinin karnında büyümeye devam ediyor. Peki Melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır?

    Melek balığının hamile olup olmadığını karnına bakarak anlayabilirsiniz. Karın bölgesinde oluşan şişlik, yumurtaların büyümeye başladığının kanıtıdır. Melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır konusunda salgıladığı hormonlar sayesinde erkeklerde çiftleşme isteği uyandıracağı için sürekli erkeğinden kaçıyorsa bu da hamileliğe bir işaret olabilir.

    Melek Balığı Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

    Balığınızın hamile olup olmadığından şüpheleniyorsanız balığınızın sergilediği bazı davranışları gözlemleyerek doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır konusunda hamile melek balıklarının davranışları eskisine nazaran gözle görülür bir değişime uğradığı için balığınızın hamile olup olmadığını rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Aşağıdaki listede Melek balığı hamilelik belirtileri nelerdir görebilirsiniz.

    • Erkeğiyle beraber dans edercesine vakit geçirmesi
    • Karın bölgesinde şişkinlik görülmesi
    • Bir bölgeyi sürekli temizlemeye başlaması
    • Belirlediği bir bölgeyi oldukça agresif bir şekilde savunması
    • Duygu değişimleri yaşaması

    Eğer Melek balığınızda bu davranışları gözlemliyorsanız onun hamile olduğunu söyleyebiliriz. Hamilelik süreci boyunca en sık karşılaşacağınız davranış ise seçtiği bir bölgeyi sürekli temizlemesi ve orayı koruması olacaktır. Bunu yapmasının nedeni ise yumurtalamak için o bölgeyi seçmiş olmasıdır. Melek balığı hamilelik belirtileri nelerdir konusunda karın bölgesindeki şişlik iyice arttığı zaman yumurtlama zamanının iyice yaklaştığını söylemek mümkündür.

    Melek Balığı Kaç Yavru Verir?

    Hamile balıkların çok sayıda yavru ya da yumurta verdiğini biliyoruz. Balığın türüne ve boyutuna göre değişen bu yavru sayı en çok üreticiler için önemli. Ancak sizler de hamile melek balığınızın yavrularını görmeyi iple çekiyorsanız Melek balığı kaç yavru verir merak edebilirsiniz.

    Melek balığı tek seferde 100 ila 1000 arası yumurta yumurtlar. Yumurta sayısını etkileyen en önemli unsurlar akvaryum ve beslenme koşullarıdır. Dişi melek balığı ilk kez hamile ise alacağınız yavru sayısı azalabilir. Sonraki doğumlarda sayı artıyor. Melek balığı kaç yavru verir konusunda yavruların hayatta kalma ihtimali %50 ile %66 arasındadır.

    Melek Balığı Nasıl Ürer?

    Eğer Melek balığı üretimi yapmak istiyorsanız Melek balığı nasıl ürer öğrenip buna göre hazırlık yapmalısınız. Akvaryum balıklarının meleğinin üreyeceği zaman neler yaptığını ve nelere ihtiyaç duyduğunu bilip doğru koşulları oluşturduktan sonra en sağlıklı üreme ortamını hazırlayabilirsiniz.

    Melek balığı yumurtlayarak ürer. 5-12 aylık olduklarında üremeye hazır hale gelirler. Dişi melek balığı yumurtlamak için kendisine akvaryum içerisinde bir bölge seçer ve orayı hazır hale getirir. Ardından yumurtalarını bıraktıktan sonra erkek melek balığı yumurtaları döller ve sürecin ardından yumurtalar çatlayarak yavrular hayata gözlerini açar.

    Siz de melek balığı üretiyorsanız ya da bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi iseniz Melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır sorusuna yanıt arayan bir çok kişiye yorumlar kısmında yardımcı olabilirsiniz. Melek balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır konusunda daha ayrıntılı bilgi almak için petarkadaş forumuna bakabilirsiniz.

    Pet_Paw 4813 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor