Bu sevimli ve minik dostlarımızdan birini yeni sahiplendiyseniz veya beslemeye başladıysanız, Maltese terrier ne yer diye araştırıyor olmalısınız. Evde bakıp beslediğimiz her canlı iyi bakılmaya ve beslenmeye ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sevimli dostlarımızın nasıl daha iyi beslenmeleri gerektiğini öğrenmek siz sahiplerinin sorumluluğunda olan bir şeydir.
Maltese terrier ne yer?
Maltese terrier ne yer diye bakacak olursak, aslında bu oldukça sıkı ve dikkatle takip edilmesi gereken bir konudur. Diğer köpek cinslerine kıyasla bu köpek cinslerinin sindirim sistemleri hassastır ve yanlış mama seçimi birçok hastalığı tetikleyebilir. Bu sebeple her türlü kuru mamayı yiyemezler. Bunun dışında fazla yağlı yiyeceklerden de uzak durulması gerekmektedir.
Maltese terrier ne yer diye sorduğumuzda, kaliteli ve zengin içerikli kuru mamalarla beslenmeleri gerekmektedir. Tercih ettiğiniz mamaların içeriğinde, hindi, tavuk, kuzu veya az yağlı et içermesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra ekstra vitaminler ve balıklardan elde edilen sağlıklı yağlarla köpeğinizi besleyebilirsiniz.
Mama seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, köpeğinize seçtiğiniz mamaya alerjisi olup olmadığı yönündedir. Eğer içerisindeki herhangi bir besin dostumuzu rahatsız ettiyse o mamadan derhal vazgeçilmesi gerekmelidir. Kullanılan mamaların içeriğinde yulaf ve nohut gibi besinlerde içerebilir. Maltese terrier ne yer sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.
Maltese terrier mama dışında ne yer?
Maltese terrier cinsi köpekler kuru mama dışında ne yer diye bakacak olursak aslında bu önce veteriner bir hekim danışmanız gereken bir konudur. Köpeğiniz kuru mama dışında yedirdiğiniz yiyecek dokunabilir veya alerjisini tetikleyebilir. Bu oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Kuru mama dışında somon, sardalye, istavrit, kuzu, dana eti gibi etleri fırında veya buharda pişirip köpeğinize yedirebilirsiniz.
Maltese terrier nasıl beslenir?
Bu sevimli ve oyuncu dostlarımız kilolarına ve boylarına orantılı bir şekilde gün içinde 2 veya 3 kez beslenmeleri gerekmektedir. Eğer köpeğiniz yavru ise bu süre 3 ile 4 arasında da değişiklik gösterebilir. Yetişkin köpeğiniz kendileri için üretilen kuru mamalar ile beslenirken, yavru köpeğiniz ise kendilerine özel mamalar ve vitamin takviyeli mamalar ile beslenmeleri gerekmektedir. Yanlış veya yetersiz besini alan sevimli dostlarımız hasta olabilirler. Evde bizimle yaşayan, büyütüp beslediğimiz dostlarımızın uzun ve sağlıklı bir ömürleri olmasını istiyorsanız, iyi bir beslenme düzeni oluşturmanız gerekmektedir.