Köpeklerin Uykusu Nasıl Gelir?

Köpeklerin Uykusu Nasıl Gelir?

Eğer bir Köpek sahiplendiyseniz köpeğinizin bazı geceler uyumadığına ya da uyuyamadığına şahit olmuştursunuz. Köpeklerin uykusu nasıl gelir sorusu aslında oldukça basittir. Bir köpek sahibi olarak, geceleri uyutmayan sevimli dostum sayesinde uykularım kaç kere bölündüğünü unuttum Bazı geceleri oradan oraya sebepsizce koşuşturan yaramaz dostlarımıza kızmaya kıyamıyoruz. 

İçindekiler

    Köpeklerin uykusu nasıl gelir?

    Bitmek bilmeyen enerjileri ve çeşitli yaramazlıkları sayesinde ailemizden biri olan köpekler, çoğu zaman gündüzleri aktif olurken geceleri ise uyumaktadır. Bu durum bazen değişim göstermektedir. Köpeğiniz bazen geceleri uyumazlar ya da uyuyamazlar. Bu durum bazen köpeğin isteği ile olurken bazen ise rahatsızlanmış veya hasta oldukları için olabilmektedir. Eğer köpeğiniz hasta olduğu için uyuyamıyorsa vakit kaybetmeden veterinere getirmeniz gerekmektedir. Peki, kendi isteği ile uyumayan köpeklerin uykusu nasıl gelir?

    Köpeklerin uykusu nasıl gelir diye bakacak olursak, aslında işin özü oldukça basittir. Sevimli dostlarımızın da tıpkı bizler gibi uyku rutinleri vardır. Uyku rutinleri ırklarına veya çevresel etkilere göre değişiklik de gösterebilir. Erişkin köpekler genel olarak günlerinin 10 ile 13 saatini uyku için ayırırlar. Bu süre köpeğin yaşına göre değişim gösterebilir.

    Eğer köpeğinize güzel bir uyku düzeni oluşturursanız, akşamdan sabah kadar kesintisiz bir uyku çekerler. Sizler için dostunuzun uykusunu nasıl getireceğine dair tüyoyu aşağıda belirtmekteyim. Gelin birlikte bu sevimli dostlarımızın uykusunu nasıl getireceğimize bakalım.

    • Gündüzleri köpeğinizle vakit geçirin ve oyun oynayarak onları yorun.
    • Köpeğinize uyumadan hemen önce yemeğini verin
    • Gün içinde köpeğinizin enerjisini attığından emin olun.
    • Köpeğiniz için sıcak, sakin ve güvenli uyku alanı yaratın.

    Yukarıda belirttiğim şeyleri uygularsanız köpeğiniz daha çabuk yorulur ve geceleri uykuya erkenden dalar. Böylelikle hem düzenli bir uyku düzeni oluşturmuş olursunuz hem de geceleri sizlerde rahat bir uyku çekebilirsiniz. Köpekler kaç saat uyur adlı içeriğimizi okuyarak köpeklerin günde ne kadar uyuması gerektiğini anlayabilir ve durumu kendi lehinize çevirebilirsiniz.

    Köpeklerin uykusu ne zaman gelir?

    Köpeklerin çoğu genelde geceleri uyurlar. Tabi bur durum bazı çevresel faktörlere ve köpeğe göre değişim göstermektedir. Bilimsel olarak köpeklerin uykusu öğlen ve akşam saatleri arasında gelmektedir. Bir köpeğin iyi uyuyabilmesi için 10 saat ile 13 saatlik bir uyku uyuması gerekmektedir. Eğer köpeğiniz fiziksel bir neden yüzünden geceleri uyumuyorsa derhal bir veteriner hekime gidilmesi gerekmektedir.

    Pet_Paw 392 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor