Köpeğiyle fiziksel etkileşime giren her köpek sahibinin kolayca fark edebileceği bir serinlik vardır. Köpeklerin burnu neden soğuk olur sorusunun köpek severler tarafından sorulma nedeni de budur. Köpeklerin burnunun ıslak olmasına zamanla alıştığımız bu tatlı burunlar aynı zamanda soğuk olduklarında bizleri korkutabiliyorlar.

İçindekiler

    Köpeklerin Burnu Neden Soğuk Olur?

    Köpeğinizin burnunun soğuk olduğunu ilk fark ettiğinizde endişe duyabilir, köpeklerin burnu neden soğuk olur diye düşünebilirsiniz. Ancak köpeklerin burunlarındaki serinlik gayet doğaldır, aksine sağlık göstergesidir. Köpeğinizin burnu soğuk olduğu için her şey tamamen yolunda diyemeyiz ama yine de asıl endişelenmeniz gereken köpek burnunun soğuk olmadığı durumlardır. Köpeğinizin burnunun ne kadar soğuk olacağı köpek cinsleri arasında farklılık gösterecektir.

    Köpekler burunlarıyla sürekli olarak etkileşimde oldukları için sıcaklık, nem gibi değerlerinde değişiklikler gözlenebilir. Bir köpek tükürüğünün yanlış yerde kuruması burnun hem aşırı soğumasına hem de kurumasına neden olabilir. Köpeğinizin burun sıcaklığını düzenli kontrol etmeli, anlamsız durumlarda veteriner hekim desteği almalısınız. Köpeklerin burunları sıcak olduğunda kesinlikle hasta olduklarını söyleyemeyiz.

    Köpeklerin Üşüdüğü Nasıl Anlarız?

    Burun kısmında soğukluk göreceğiniz köpeklerin yüksek ihtimalle sağlıklı olduğunu, bu durumun gayet normal olduğunu söylemiştik. Köpeklerin burnu neden soğuk olur sorusuna yanıt verirken çevre koşullarından neredeyse hiç bahsetmediğimizi fark etmişsinizdir. Köpeklerin normal şartlarda ki burun sıcaklıklarıyla çevrenin sıcaklığının bir etkisi yoktur. Köpeğinizin burnu soğuk olduğunda patili dostunuzun üşüdüğü sonucuna varmanız hatalı olacaktır.

    Köpeğinizin gerçekten üşüyüp, üşümediğini anlamak için çok daha farklı fiziksel değişimleri gözlemlemelisiniz. Köpeklerin üşüdüğünü nasıl anlayabilirsiniz adlı içeriğimizde bu konuya değinmiştik. Köpeklerin üşümesiyle burunlarının soğuk olması arasında bir bağlantı yoktur. En sıcak yaz aylarında bile köpeğinizin serin bir buruna sahip olduğuna şahit olabilirsiniz. Belki de yüzyıllar önce bu nedenlerle mistik canlılar olarak adlandırılmışlardır.

    Pet_Paw 1512 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor