Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Sokaklarda ve evde baktığımız köpeklerimiz bazı durumlarda hastalanabilirler. Hastalandıklarında onların tedavi ettirilmesi ve sağlıklarına tekrardan kavuşturulması bize bağlıdır. Çok sık karşılaşılan köpeklerin ateşinin çıkması durumunda da köpeklerde ateş nasıl düşürülür hakkında bilgi sahibi olmak Hayati önem taşır.

İçindekiler

    Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

    Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

    Uzun süredir köpek besleyen veya hayatında hiç köpek bakmamış kişiler hayvanların birçok sağlık problemleri ile karşılaşabilirler. Özellikle sokaktan sahiplenen köpeklerde eve alışma süresi boyunca bir takım adaptasyon sorunları görünebilir. Yavru köpeklerde de durum aynıdır. Genellikle köpekler iki aylıkken aşılanmaya başlarlar. Aşılarında etkisiyle köpeklerde sık sık ateş yükselmesi görülebilir.

    Köpeklerde ateş nasıl düşürülür hakkında bilgi sahibi olmak her köpek sahibinin öğrenmesi gereken bir bilgidir. Tabii köpeğinizin ateşini düşürmeden önce bunu fark edebiliyor olmak son derece Hayati önem taşır. Eğer köpeğinizin burnu olması gerekenden daha kuruysa hatta hiç ıslaklık yoksa köpeğinizin ateşi olabilir. Ateşi olan köpeklerde halsizlik de görülür.

    Peki köpeklerde ateş nasıl düşürülür konusuna dönecek olursak eğer köpeğinizin ateşi olduğundan emin olursanız ona bol su içirmeniz ilk etapta faydalı olacaktır. Daha sonrasında tıpkı insanlara uygulandığı gibi köpeğinizi ılık bir suyla yıkamanız faydalı olacaktır. Köpek ateşini düşürmek için tabi öncelikle köpeklerin ateşi nasıl ölçülür sorusuna yanıt bulmalısınız.

    Köpekler Ateşlenir Mi?

    Tıpkı insanlar gibi hayvanlarda dönem dönem hastalanabilir ve sağlık problemleri ile karşılaşabilirler. İnsanların en büyük avantajı kendilerini ifade edebilmeleri ve doktora gidebilecek imkanlara sahip olmalarıdır. Aynı şey hayvanlar için söz konusu değildir. Özellikle sokakta yaşayan hayvanlar çok daha fazla hasta olurken onları veterinere götürecek bir sahipleri de bulunmaz. Bu nedenle sokaktan köpek sahiplenmek son derece güzel bir davranış olacaktır.

    Köpeklerde sık karşılaşılan hastalıklardan birisi de köpek ateşlenmesidir. Tıpkı insanlar gibi köpeklerde ateşlenebilirler. Köpeklerde ateş nasıl düşürülür diye merak eden köpek sahipleri bu konu hakkında araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirler. Vücudun ısısını düşürülmesinde en etkili yöntem köpeğin ılık su ile yıkanmasıdır. Bu sayede hızlıca tehlikeli olan köpek ateşi biraz da olsa indirilebilir. Yine de köpeğinizin yüksek ateşten dolayı hasar görmesini istemiyorsanız bir veterinere götürerek iğne de yaptırabilirsiniz. Bu sayede köpeğinizin ateşine daha profesyonel bir müdahale gelmiş olur. Sokakta yaşayan köpekler de ateşleneceği için onlara rastladığınız zaman biraz daha su içmelerine yardımcı olabilirsiniz veya en yakın belediye kuruluşunu arayarak köpek için yardım isteyebilirsiniz.

    Yavru Köpeklerin Ateşi Kaç Derece Olmalıdır?

    Bilindiği üzere yavru köpek sahiplenen insanlar sıklıkla bir yaşlarına gelene kadar köpeklerini veterinere götürürler. Çünkü hem eve hem de dünyaya adapte olmaya çalışan yavru köpekler birçok hastalıklarla karşı karşıya kalabilirler. Özellikle kuduz ve karma aşı gibi aşılardan sonra da yavru köpeklerde ateş yükselmesi sık sık gözlenir. Bu gibi durumlarda köpeklerde ateş nasıl düşürülür konusunda bilgi sahibi olmak hayvanın sağına tekrar kavuşması için can alıcı bir durumdadır. Bu nedenle nasıl müdahale edileceğini bilmek hem siz hem de yavru köpeğiniz için avantajlı bir durumdur.

    Ateşi yükselen yavru köpeklere uygulanabilecek ilk adım ılık bez ile kafalarını silmektir. Daha sonrasında hem hala daha ateşi düşmüyorsa ılık bir suyla yıkamak iyi gelecektir. Yine de bu gibi durumlarda en yakın veteriner hastanesi'ne gitmekte fayda var.

    Evde Köpek Ateşi Düşürmek

    Köpek bakan kişilerin zaman zaman karşılaştığı sağlık problemlerine hızlı çözüm aradıkları bilinmektedir. Bunlardan birisi de köpeklerde ateş nasıl düşürülür konusudur. Köpekler bazı durumlarda ateş yükselmesi ile karşı karşıya kalabilirler. Buna sebep bazı aşılar ve beslenme düzeni olabilir. Bu nedenle köpek sahiplerinin evde köpek ateşi düşürmeyi bilmesi hayati önem taşır. Eğer köpeğinizin ateşi çıkıyor ve düşmüyorsa onu ılık bir suyla yıkamanız faydalı olacaktır. Öte yandan hızla ısınan vücut su kaybettiği için ona su içirmeniz de büyük bir önem taşır. Mümkünse kafasını ve patilerini ıslak bezle silmek de vücut ısısını düşürebilen bir harekettir.

    Bu gibi durumlarda endişe etmek yerine hızlıca aksiyona geçmek hayvanın hastalığa bağlı olarak zarar görmesini engelleyecektir. Özellikle köpeklerdeki ateş durumu sokak hayvanlarında daha sık görülür. Sizler de sokaktan köpek sahiplenerek onların daha sağlıklı ve huzurlu yaşamasına katkı sağlayabilirsiniz. eğer yolda yürürken bir sokak köpeği görür ve ateşli olduğunu fark ederseniz belediye kuruluşlarından da yardım almanız mümkündür

    Pet_Paw 6055 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor