Köpekler Sarılmayı Sever Mi?

Köpekler Sarılmayı Sever Mi?

Uluslararası anket şirketlerinin yaptığı araştırmaya göre köpek sahiplerinin %85’i köpekler sarılmayı sever mi sorusuna evet yanıtını veriyor. Köpeğinize sarıldığınızda çok mutlu ve huzurlu hissediyor olabilirsiniz ancak köpeğinizin bu konuda ne hissettiğinizi de düşünmelisiniz. Köpekler sarılmaktan hoşlanır mı, köpeğinize sarılmalı mısınız?

İçindekiler

    Köpekler Sarılmayı Sever Mi?

    Köpeğinizle olan harika ilişkinizin aslında tek taraflı olduğunu öğrenmek veya hissetmek çok yıkıcı olabilir. Ancak çok geç olmadan araştırmalara, doğru bilgiye ulaşmak sizin için oldukça önemli olacaktır. Çünkü köpeklerin sevmediği hareketlerde ısrarcı olmak köpekler tarafından ısırılmaya gidecek kadar uzayabilir. Köpekler sarılmayı sever mi sorusuna içten bir yanıt arıyorsanız açıklayalım.

    Hayır, köpekler sarılmayı sevmezler. İnsanlar için sarılmanın ne kadar gün güzelleştirici, ne kadar harika bir karşılıklı eylem olduğunun farkındayız. Fakat bu durum köpekler için aynı değildir. Köpekler farklı nedenlerle sarılmaktan, sarmalanmaktan hoşlanmazlar. Köpeğinizin sevmediği bir alışkanlığı tekrarlamak yerine köpekler neden sarılmayı sevmezler öğrenmelisiniz.

    Özgürlük

    Köpekler özgürlüklerine düşkün, kendi hayatlarını yaşamaktan keyif alan canlılardır. Onların hoşlanmadığı şekilde aşırı kısıtlama, gereksiz yakınlık, sarılma gibi eylemler özgürlüklerini kısıtlar. Bu nedenle köpekler sarılmayı sevmezler. Köpeğinizin özgürlüğüne saygı duyduğunuzu göstermek için ona sarılmayı ertelemeli, belki bırakmalısınız.

    Köpek Cinsleri

    Köpekler sarılmayı sever mi sorusuna hayır sevmezler yanıtını verirken aslında bu durumun köpek cinslerine göre değişiklik gösterebileceğini söyleyebiliriz. Köpeğinizin cinsine ve davranışlarına bağlı olarak sarılma işlemine devam etmeli veya etmemelisiniz. Biz sarılmaktan yavaş yavaş uzak durmanızı tavsiye ederiz.

    Baskınlık

    Köpekler yaşadıkları ortamlarda baskın karakter olmaktan, ortamın lafı geçen, istekleri değerli bulunan canlılar olmaktan keyif alırlar. Köpeğinize evde misafir olduğunu değil onunla bir ev arkadaşı olduğunuzu hissettirmelisiniz. Köpekler sarılma gibi sıkıldıkları eylemler yüzünden baskın karakterlerini tam olarak yansıtamaz ve mutsuz olurlar.

    Köpeklere Sarılmanın Alternatifleri Nelerdir?

    Köpeğinize sarılmanın doğru bir alışkanlık olmadığını, aslında köpeklerin onlara sarılmanızı sevmediklerini söylemiştik. Bu durumda köpeğinize karşı olan sevginizi onlara nasıl göstereceksiniz? Köpeklere sarılmanın alternatifleri vardır ve köpekler bu seçenekleri sarılmaya göre çok daha fazla severler. Köpeğinize sarılmak yerine yapabileceğiniz alternatif sevgi gösterme eylemlerini sıraladık;

    • Yürüyüşe çıkmayı deneyin,
    • Oyunlar oynayın,
    • Ödül mamalarını kullanın,
    • İyi söylemlerde bulunun,

    Köpeğinize karşı olan sevginizi köpeğinizin gerçekten sevdiği şekilde göstermelisiniz. Aksi taktirde siz ne kadar tatmin olsanız da köpeğiniz için aynı şeyleri söylemek mümkün olmayacaktır. Sadece tatmin olmak mutlu olmak değil, köpeğinizin sevmediği hareketlerde bulunmak köpeklerle ciddi sorunlar yaşamanıza da neden olabilir. Köpeğinize sorgusuz sualsiz sarılmak yerine köpeğinizin sevdiği aktiviteleri yapmayı tercih etmelisiniz.

    Pet_Paw 817 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor