Köpekler Neden Topallar?

Köpekler Neden Topallar?

Köpek sahiplerini en çok endişelendiren durumlardan biri de kesinlikle köpeklerin topallaması olarak görülebilir. Herhangi bir şey yok iken aniden köpeğin topalladığı görülüyor se köpeğin yürümesine engel olan bu durum oldukça endişe vericidir. Köpeklerde tıpkı bizler gibi fiziksel muayeneye ihtiyaç duyar ve hissettikleri acı, ağrı sebebi ile topallayabilir. Yazımızda oldukça önemli olan köpekler neden topallar sorununu detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız.

İçindekiler

    Köpekler Neden Topallar?

    Köpeklerde topallama oldukça sık görülen bir durum olarak kabul edilmektedir. Özellikle yaralanma ve kronik hastalıklar sonucunda ortaya çıkan bir durum olarak görülmektedir. Köpeklerin topalladığı durum fark edildiği an itibariyle mutlaka uzman veteriner hekimden destek almak ve muayene olmak gerekir. Köpeklerde topallama sebeplerinin belli başlıklar halinde inceleyebiliriz.

    • Köpeklerin pati yaralanmaları sebebi ile genellikle topalladıkları görülmektedir. Hem egzersiz yapmak hem de mevcut ihtiyaçlarının karşılanması sebebi ile köpekler sıklıkla dışarıya çıkarken zeminde yer alan taş, kesici nesneler sebebi ile yaralanır. Patilerinin kesilmesi ve yaralanması sonucu köpekler yürümekte oldukça güçlük çekeceği için topallayabilir.
    • Köpeklerde eklem rahatsızlıkları sebebi ile de yürümelerine engel durumlar mevcuttur. Yürümelerine engel olan bu durumlar erken bir zamanda farkedilerek en kısa sürede tedavi edilmelidir. Bazı eklem hastalıkları kas ve iskelet yapısına zamanla zarar verdiği için topallama ihtimalleri oldukça yüksektir. Köpeklerin kesinlikle aşılarının ihmal edilmemesi bu süreçte oldukça önemlidir. Bazı takviye gıdalar ve ilaçlar ile de bu hastalıkların önüne geçmek mümkündür.
    • Köpeklerde kemik hastalıkları da özellikle yetişkin köpeklerde ağrı hissedilmesine sebep olur. Kimi zaman kanser hastalığına yakalanan köpekler için de bu topallama, yürüme zorlukları görmek mümkündür.

    Köpek Topallıyor Ne Yapmalıyım?

    Kendi imkanlarınızla risk almak yerine profesyonel desteğe başvurmalısınız. Köpeklerde bu durumu gördüğünüz durumda öncelikle bir süre dinlenmesine izin vermeniz gerekir. Onu bu süreçte çok yormamalı ve geçmeyen durumda ise muhakkak uzman veterinere danışılmalıdır.

    Pet_Paw 1198 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor