Köpek Tüyü Zararlı Mı?

Köpek Tüyü Zararlı Mı?

Köpek sahiplenmek isteyen birçok kişi köpek tüyü zararlı mı korkusuyla bu fikrinden vazgeçmektedir. Rengarenk ve desen desen tüyleriyle çok sevimli görünen köpekler bazı kişilerde sağlık kaygılarına sebep olabilmektedir. Bu nedenle uzun yıllardır bu konu üzerinde tartışılmış ve farklı konular ileriye sürülmüştür. 

İçindekiler

    Köpek Tüyü Zararlı Mı?

    Sevimli köpeklerin yumuşacık tüylerini okşamak kadar keyifli bir şey yoktur. Her halleriyle etraflarına huzur ve mutluluk saçan köpekler, bulundukları evin adeta enerjisini değiştirirler. Köpek sahiplenmek bambaşka bir deneyimken köpek tüyü zararlı mı kaygısı nedeniyle birçok kişi köpek sahiplenmek fikrinden vazgeçebiliyor. Sanılanın aksine köpek tüyü insan sağlığına zararlı değildir. İnsan sağlığına zararlı olarak düşünülmesinin de belli başlı nedenleri mevcuttur.

    Alerjisi olan kişiler köpek tüyünde bulunan alerjenlerden etkilenerek alerjik reaksiyonlar gösterdiklerinden köpek tüyü sağlığa zararlıdır gibi bir inanış ortaya çıkmıştır. Oysaki köpek tüyü zararlı değildir; yalnızca alerjisi olan kişilerin bazen alerjisini tetikleyebilir. Astım hastası olan kişiler bu nedenle köpeklere yaklaştıklarında hapşırabilirler veya nefes darlığı hissedebilirler.

    Köpek Tüyü Bebekler İçin Zararlı Mı?

    Halihazırda köpek sahibi olan kişiler yeni doğacak bebeklerinin sağlığını köpekler yüzünden tehlikeye girmesini istemezler. Bu endişenin sebebi halk arasında dolaşan yanlış bilgilerdir. Köpek tüyü bebeklere zarar vermez. Köpeklerle uyumak zararlı mı adlı içeriğimizde bu konuya çok net şekilde değinmiştik.

    Köpek tüyü bebeklere zarar vermediği gibi köpekler onların en yakın dostu olur. Evde evcil hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklar diğer çocuklara göre daha sorumluluk sahibi, paylaşımcı ve özgüvenli olurlar. Bu nedenle hiç kimse köpek tüyü zararlı mı endişesiyle köpek sahiplenme fikrinden vazgeçmemelidir.

    Köpek Tüyü Yutarsak Ne Olur?

    Halk arasında köpek tüyü yutunca kist oluşur inanışı mevcuttur. Oysaki bu tamamen yanlış bir kanıdır. Bu konu hakkında yapılan tüm bilimsel araştırmalar köpek tüyü yutunca insan vücudunda kist oluşmadığını kanıtlamıştır. Daha önce sizler için köpek tüyü yutmak zararlı mı adında bir içerik paylaşmıştık.

    Köpek tüyü yutulduğunda kist oluşmaz. Kistlerin sebepleri parazitlerdir. Eğer köpeklerin tüy bakımları iyi yapılmaz ve parazitlerle dolu hale gelene kadar kirli bırakılırlarsa tüyleri etrafa parazit saçacaktır. Bu durumda da suçu köpeklerde değil köpekleri temizlemeyenlerde aramak gerekir.

    Pet_Paw 1494 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor