Köpeğimin Ağzından Köpük Geliyor Ne Yapmalıyım?

Köpeğimin Ağzından Köpük Geliyor Ne Yapmalıyım?

Hayatımızın ortak alanlarını paylaştığımız köpekler bizlerin evcil hayvanlarıdır. Onların sağlıkları ve beslenmeleri bizlerin sorumluluğunda yer alır. Köpeğimin ağzından köpük geliyor diye endişe eden bir kişinin bu durumu nasıl çözeceğini bilmesi gereklidir. Bu nedenle herhangi bir benzer durumda ne yapılması gerektiği bilinmelidir.

İçindekiler

    Köpeğimin Ağzından Köpük Gelmesi Ne Anlama Gelir?

    Yaşam alanlarımızın çoğunu kediler veya köpeklerle paylaşırız. Onlar da bizim hem dostumuz hem de çocuğumuz gibi bizimle beraber yaşayan sevimli dostlardır. Her ne kadar kolay gibi görünse de kedi ve köpeklerin bakımı oldukça ayrıntılı ve önemlidir. Özellikle köpeklerin mama seçimi, açılarının zamanında yapılması ve tüy bakımları son derece önemlidir. Bazı köpeklerin ağzından köpük gelmesi gibi durumlar görülebilir. Köpeğinizin ağzından köpük gelmesi;

    • Epilepsi
    • Kuduz
    • Zehirlenme Durumları
    • Kaygı ve Endişe
    • Sıkıntı

    Çoğu kişi veteriner hekimlere danışarak köpeğimin ağzından köpük geliyor sorusunu sormaktadır. Bu genellikle salya ve köpürme şeklinde görünen olay aslında pek de endişe edilecek bir durum değildir. Köpeklerde özellikle sabahları beyaz ağız köpürmesi sıklıkla görülür. Köpeğimin ağzından köpük geliyor diyen bir kişi bunun sebebini merak etmekle çok haklıdır.

    Köpeklerin ağzından köpük gelmesinin en önemli sebebi midesinde asit birikmiş olmasıdır. Mama dışında herhangi bir gıda tüketmeleri durumunda bu sıklıkla görülür. Önemli olan köpeğinizin ağzını köpürürken gördüğünüzde panik yapmadan ne yapılacağını bilmenizdir.

    Köpeğimin Ağzından Köpük Geliyor Ne Yapmalıyım?

    Evcil dostlarımızdan biri olan köpeğimizin ağzından köpük gelmesi durumunda köpeğimin ağzından köpük geliyor diye endişe eden kişilere oldukça basit bir öneride bulunabiliriz. Muhtemelen köpeğinizin yediği besinlerden kaynaklı asit birikmesine bağlı olarak ağızlarından beyaz köpükler gelebilir.

    Bu gibi durumlarda birkaç gün sadece tavuk ve haşlanmış pirinçten oluşan yemekler verilerek midede biriken asit reflüsünü azaltmak mümkündür. Kısa sürede köpeğinizin ağzından gelen köpüklerin azaldığını görecek ve köpeğinizi sağlığa kavuşturabileceksiniz.

    Eğer köpeğinizin ağzından köpük gelmesi durumu sıklıkla meydana geliyorsa sadece beslenme düzenini değiştirmek işe yaramıyor anlamına gelir. Bu nedenle köpeğinizi bir veterinere götürmeniz de fayda vardır. Bu köpük gelmesi durumu sokak hayvanlarında daha sık görülür. Çünkü sokaktaki köpekler evdeki köpekler gibi mamalarla beslenmedikleri için midelerindeki asit birikmesi daha fazla olur.

    Onların hayatta kalmak için verdikleri mücadele göz önünde bulundurulduğunda ağızlarından köpük gelmesi çok da farklı bir durum sayılmaz. Bu nedenle herkesin satın almak yerine sokaktan bir köpek sahiplenmesi onların hayatlarını daha rahat geçirmesine katkı sağlayacaktır.

    Ağzından Köpük Gelen Köpek Kuduz Mudur?

    Köpek sahiplenen kişilerin merak ettiği konulardan birisi de kuduzdur. Genellikle 2 veya 3 aylıkken sahiplenilen köpeklere kuduz aşısı uygulaması yapılmaktadır. Bu işi hem kedi hem de köpekler için zorunlu hale getirilmiştir. Yine de sokaktan köpek sahiplenen kişilerde aşıların bilinmemesi gibi bir durum da söz konusu olduğu için kişiler ağız köpürmesi gördüklerinde kuduz mu endişesine kapılabilirler. Yine de ağız köpürmesi sadece kuduz anlamına gelmemektedir.

    Kuduz hastalığının belirtilerinin başında ağız köpürmesi gelse de bu bir köpeğin kuduz olduğu anlamına her zaman gelmez. Köpeğimin ağzından köpük geliyor diye şikayette bulunan köpek sahipleri bu soruyu sıklıkla sormaktadır. Yine de her ihtimale karşı bir veterinere danışmakta fayda vardır.

    Köpeklerin Ağzından Neden Köpük Gelir?

    Köpeklerimizin farklı birçok hastalığı mevcuttur. Bizler onları bu hastalıklardan korumak için belirli periyotlarla veteriner hekimlere götürerek aşı yapılmasını sağlarız. Bu sayede hem kendimizi hem de köpeğimizi olası birçok hastalıktan korumuş oluruz.

    Bunların başında gençlik hastalığı ile kuduz gelmektedir. Kuduz aşısı yaptırılmayan köpekler herhangi bir salgın durumunda bu virüsü kapabilirler. Bu nedenle enfekte olan köpeklerde ağız köpürmesi ve ardından kas kasılmaları meydana gelmektedir.

    Köpeğimin ağzından köpek geliyor diye şikayetle veterine gelen kişilerin köpekleri genellikle kuduz olabiliyorlar. Yine de bu gibi durumlarda panik yapmamakta fayda var. Çünkü kuduz aşısı olan köpeklerde genellikle kuduz görülmemektedir. Eğer köpeğinizin tüm aşıları tamsa ve ağzı yine de köpürüyorsa muhtemelen yediği besinler asit reflüsüne sebep olmuş olabilir.  Bu durumda veteriner hekime danışmak faydalı olacaktır.

    Sizler de sokakta bu gibi bir durumla karşılaşırsanız sokaktaki köpeklere yardımcı olabilir ve onları sahiplenerek daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede siz de bir canın kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 24032 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor