Köpeğim Yemek Yemiyor ve Halsiz Ne Yapmalıyım?

Köpeğim Yemek Yemiyor ve Halsiz Ne Yapmalıyım?

Köpeklerin kimi durumlarda sahiplerine hissettirdikleri problemler köpeğim yemek yemiyor, kedim iştahsız ve halsiz ne yapmalıyım sorusunun sıkça tekrar edilmesine neden oluyor. Köpeğinizin neden iştahsız olduğunu, neden halsiz davrandığını anlamak birçok hastalığı ve sorunu önceden çözmenize yarayabilir.

İçindekiler

    Köpekler Neden Yemek Yemez?

    Köpeklerin neden yemediği sahipleri tarafından merak edilmektedir. İşin doğrusu merak edilmelidir. Köpekler farklı nedenlerle yemek düzenlerini bozabilir ve beslenmeleri sekteye uğrayabilir. Önemli olan bu sorunu çözmeye çalışmak değil, problemin nereden kaynaklandığını bulmaktır. Doğru belirtileri takip edip, çözüme odaklanmanız için köpekler neden yemek yemez sorusuna yanıt bulmalısınız. Köpeklerin yemek yememesine neden olan maddeleri sizler için sıraladık;

    İlk okuduğunuzda sizleri endişelendirmeyecek bazı nedenlerin de listemizde olduğunun farkındayız ancak durum ne kadar basit görünse de beslenme bozukluğu ciddi bir problemdir. Nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın uzun süren yemek yememe durumlarında köpeğinizi bir veteriner hekime götürmelisiniz. Profesyonel destek almaktan kaçınmak işleri zora sokabilir. Köpek cinslerine göre nedenler değişebilir.

    Köpeğim Yemek Yemiyor, Nasıl Yedirebilirim?

    Köpekler çok uzun süreler aç kaldıklarında büyük sorunlarla karşılaşabilirler. Karaciğer sorunlarının yaşanması için aşırı açlığa gerek yoktur. Beslenmede yaşanacak bozukluklar kısa süre içerisinde köpeğinizin iç organlarında soruna neden olabilir. Köpeğinizin yemek yemesi için atabileceğimiz bazı adımlar vardır.

    Köpeğinizin sevdiği eski bir mamaya dönmeyi deneyebilir, yenmeyen mama yerine başka bir mama tercih edebilirsiniz. Ödül mamalarını da köpeğinizle buluşturmak bir çözüm olabilir. Ekstra durumlarda köpeğinizin yemeyi sevdiği meyvelerle takviye yapmak her zaman işe yarayacaktır. Köpeğiniz hala yememekte ısrar ediyorsa damardan beslenmeye kadar uzayabilecek süreç veteriner kliniklerine taşınmalıdır.

    Köpeğim Kuru Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım?

    Köpekler yaş mamaya karşı düşkün olurlar. Yaş mamayı sevmeleri ve zaman içerisinde yaş mamaya alışmaları kuru mamayı tercih etmemelerine neden olabilir. Köpeğinizin kuru mamaya da alışması için düzeni iyi oturtmalı ve mümkün olduğunca düzenden şaşmamalısınız. Haftada bir veya iki yaş mama takviyesi köpekler için yeterli olacaktır.

    Köpeğiniz hala kuru mamaya karşı katı davranıyor ve tüketmek istemiyorsa kuru mamanın içerisine yaş mama katarak köpeğinizi alıştırmaya çalışabilirsiniz. Aşırı karışımlar gıdanın kalitesini düşürebileceği için mamaya karşı nazik davranmalısınız. Köpeğinizin sevdiği besinlerden faydalanarak kuru mamaya alıştırma sürecini hızlandırabilirsiniz.

    Yavru Köpeğim Yemek Yemiyor

    Yavruların yemek yemekten ne kadar hoşlandıklarını biliyoruz ancak bazı durumlarda yavru köpeğim yemek yemiyor sorunuyla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Özellikle yavrularda yaşanan bu durum köpek sahiplerini ciddi anlamda korkutuyor. Yavru köpeğin yemek yemekten uzak durması her zaman sorun yaşadığı anlamına gelmez ancak yavruların güçsüz bedenlerini zorlamamak adına veteriner hekim desteği almanız en iyi senaryo olacaktır.

    Köpeğim Yemek Yemiyor Halsiz

    Köpeğinizin normalde olduğundan çok daha hareketsiz, halsiz olduğunu düşünüyorsanız onların da bizler kadar duygu yoğunluğu yaşayan canlılar olduklarını unutmamalısınız. Köpekler bedensel problemlerin yanında ruhsal sebeplerle de halsiz kalabilirler. Köpeğinizin halsizliği beslenme kaynaklı olabilir.

    Beslenme kaynaklı halsizlikleri ortadan kaldırmak sağlıklı bir beslenme sürecine girmenizle ortadan kalkacaktır. Ancak ruhsal problemler hem beslenme bozukluğunu hem de halsizliği tetiklemektedir. Köpeklerin mamalarında ki ve yaşama alanlarındaki ani değişiklikler ruhsal sorunlara neden olabilir. Köpeğim yemek yemiyor ve halsiz ne yapmalıyım adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 4767 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor