Kediler Neden Su Kabı Yerine Musluktan Akan Suyu İster?

Kediler Neden Su Kabı Yerine Musluktan Akan Suyu İster?

👩‍⚕️kedinizin neden su kabı yerine damlayan bir musluktan içmeyi tercih ettiğini hiç merak ettiniz mi?

İçindekiler

    kedilerin akan suyu tercih etme güdüsünün altında doğada vahşi geçmişleriyle ilişkili birçok neden olduğuna dikkat çekiliyor. çünkü akan suyun enerjisi de yüksektir. kaynaktan çıkan su ya da şelaleden akan suyun oluşturduğu negatif iyon alanı son derece faydalı ve hastalık etkenlerine karşı koruyucudur. kediler de doğada akan suyun faydalarını içgüdüsel olarak bilirler. kedilerin akan suya olan ilgililerinin başlıca nedenlerini sıralarsak;

    • kedilerin çok keskin bir işitme duyusu vardır ve bir kaptaki su neredeyse onlar için görünmezdir. damlayan bir musluğun veya akan bir çeşmenin sesi onlar için her zaman dikkat çekicidir.
    • ortalık bir yerde duran kaseden su içmek durumunda olmak çoğu zaman kendilerini savunmasız hissettirebiliyor. özellikle de evde birden fazla kedi veya köpek dostu varsa saldırıya maruz kalabileceklerini düşünüyorlar.
    • dışarıda duran durgun su onlar için bakterilere hatta böceklere açık bir su anlamına geliyor. özellikle suyu koklayarak tazeliğini ve hatta oksijen değerini bile anlayan kediler için akan su onlara her zaman daha sağlıklı geliyor. 
    • bazen oyun oynayarak su içmeyi tercih edebiliyorlar. banyoda patilerini akan suya değdirmek sıcak havalarda serinlemeye çalışırken su içmek daha çekici gelebiliyor. peki yeterli temiz su içmelerini nasıl sağlayabiliriz? bunun için gün içinde su tüketimini gözlemleyin. doğal çiğ beslenen kediler vücutlarının ihtiyacı olan suyu bilirler ve ona göre su tüketirler.
    • bunun dışında plastik veya çok kaliteli olmayan metal su kaseleri koku hapsettiğinden kedilerin hassas burunlarını rahatsız edebiliyor. bu kaplar yerine porselen kase tercih edebilirsiniz. yine kaseleri bulaşık makinesi yerine elde doğal sabunla yıkayıp durularsanız kaseden su içmesini sağlayabilirsiniz.

    iyi hafta sonları...🙏🏻🌻
    .

    Pet_Paw 509 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor