Kedinin Ağzında Yara Çıkması Belirtileri Ve Tedavisi

Kedinin Ağzında Yara Çıkması Belirtileri Ve Tedavisi

Hayvanlar özellikle sokakta yaşadıkları için çeşitli hastalıklara hızlı şekilde erişirler. Evcil Hayvanlar dahi belli saatlerde dışarı çıktıkları için çeşitli hastalıkları kaparlar. Köpeğin ağzında yara çıkması da bu hastalıklara bir örnek olabilir. Onların hastalanma durumu insanlara nazaran daha fazla olur. Özellikle kedi ve köpekler dışarıda vakit geçirdikleri için çeşitli mikrop kapma olayları yaşarlar. Yüksekten düşme veya yaralanma gibi durumlarda söz konusu olur.

İçindekiler

    Köpeğin Ağzında Çıkan Yara Neden Kaynaklanır?

    Köpeğin ağzında yara çıkması fiziksel darbelerle de mümkün olabilir fakat genellikle alerjik veya enfeksiyon durumları daha yaygındır. Köpekler bu durumla fazla karşılaşır. Çöp veya çeşitli yerleri karıştırdığı için mikrop kapma olayı daha yaygındır. Köpeklerin ağzından çıkan yara neden kaynaklanır problemi her hayvan severin başına gelecek durumdur. Bunun genellikle mikrop veya enfeksiyon ile alakası vardır.

    Köpeklerde iltihap ve enfeksiyonlar sıkça görülür. Vücudun her bölgesinde bu durumlara denk gelmek mümkündür. Ayrıca ağız bölgesinde oluşan yaralarda köpek sahiplerinin gözlemlediği yaygın hastalıklar arasında yer alır. Köpeklerin ağzında çıkan yara neden kaynaklanır diye sorgularsak genellikle iltihap veya enfeksiyon sebebi ortaya çıkar. Ayrıca ağız ülseri gibi sebeplerde olabilir bu tarz durumlar köpeklerde çok fazla görülür. Bu gibi durumlarda veteriner desteği almak daha sağlıklı olacaktır.

    Köpeklerin ağzında çıkan yara neden kaynaklanır araştırmasında iç hastalıkları da önemli rol oynar. Yara dışarı da ise daha rahatlatıcı olur. Ancak ağzın içinde ise mide ve bağırsak ile ilgili iltihap durumları olabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle neden olduğu bulunmalıdır. Eğer bizi aşan bir durum var ise veteriner ile kontak kurmak yeterli olacaktır.

    Hayvan sigortası var ise anlaşmalı veteriner klinikleri bu durum ile ilgilenirler. Genellikle sigorta kapsamı dahilinde olan bu enfeksiyonlar ücret dahi vermeden tedavi edilir. Bu da sigorta yaptırmanın önemini ortaya tekrar çıkarır. Sigorta olduğu taktirde anlaşmalı veterinerler maddi durum konusunda daha fazla yardımcı olurlar. Çünkü insan acil durumlarda bazen maddi olanaklara sahip olmayabilir. Köpeğin ağzında yara çıkması konusunu daha detaylı inceleyelim.

    Köpeğin Ağzında Yara Çıkması Nasıl Önlenir?

    Hayvanlarda ağızda yara olayı çok görülen hastalık çeşididir. Beslenme veya mide sorunları yüzünden olabilmektedir. Köpeğin ağzında yara çıkması nasıl önlenir sorusunun yanıtı şunlardır:

    • Köpeğin ağzı için gerekli ilaç ve merhemler sürerek çözüme gidilir.
    • Veteriner kontrolüne götürmek gereklidir.
    • Ağızda çıkan yaranın nedenini hızlı ve pratik şekilde araştırmak gerekir.
    • Dilde oluşan yaralara dikkatle bakılmalıdır. Oluşabilecek bağırsak sorunları irdelenmelidir.
    • Dilde beyazlık veya başka durumlar var ise veterinerden destek almak gerekir.
    • Veterinerin önerdiği ilaç ve merhemler yaralı bölgeye sürülmelidir.

    Yukarı da bulunan bu hastalıklar genel olarak tedavi süreci olarak sayılır. Uygulandığı taktirde köpeğin ağzında çıkan yaralar zamanla iyileşir. Başka hastalıklar ile alakası var ise o hastalık tedavisi veteriner hekim tarafından uygulanır.

    Köpek Ağzında Yara Tedavisi

    Hayvanların besin alımı daha farklıdır. Kedi ve köpekler sokakta bir çok yerden besin tüketirler. Bu durum sonuncunda çeşitli besin zehirlenmesi yada mikrop kapması yaşanır. Bu nedenle ağızda yara oluştuğu zaman ilaç tedavisi veya çeşitli yara gidericiler kullanılır. Ağızda oluşan yaralar merhem sürerek ortadan kaldırmak mümkün olacaktır. Köpeğin ağzında yara çıkması krem ve merhemlerle çözülebilecek bir sorundur.

    Ayrıca başka hastalık tetikliyor mu bunu araştırmak gerekir. Aksi halde nedensiz şekilde yanlış tedavi söz konusu olur. Ağızda oluşan yaralar bağırsak, mide, karaciğer veya bir çok sebeple alakalı olabilir. Bu nedenle hastalığın ne ile alakalı olduğu saptanmalıdır. Köpek ağzında yara tedavisi genellikle ufak tedavi ilaçları ile geçmektedir. Eğer tedavi edilmezse köpekler besin alımı konusunda acı çeker ve rahatsız olurlar. Ayrıca veteriner desteği ile ağrı kesici de verilir.

     

    Pet_Paw 431 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor