Kedim Sarı Renk Kusuyor Ne Yapmalıyım?

Kedim Sarı Renk Kusuyor Ne Yapmalıyım?

.

Kedi sahiplerinin en çok karşılaştığı durumların başında kedimizin kusması gelmektedir. Kedilerimiz kusması normal gözüksede bazı durumlarda bu durum kötüye işaret olabilir.Kedilerimiz sıklıkla olmasa da sarı renk kusabilir. Kedim sarı renk kusuyor diyorsanız yazımızın kalanını okumanızı tavsiye ederiz.

İçindekiler

    Kediler Neden Kusar?

    Kediler doğası gereği çok kolay kusabilen hayvanlardır ancak bunu hangi durumlarda ciddiye almamız gerektiğini bilmemiz gerekir. Kediler tüylerini temizleme ihtiyaçları sebebi ile uzun tüy yumakları kusabiliyorlar, bu periyodik olarak yaptıkları kusma eylemidir ve bu normaldir.

    Bazen fizyolojik olarak sindirim sistemi kendini rahatlatmak ister ancak bazı durumlarda da semptomik hastalıklar da kusmasına sebep olabilir.

    Kedinin Sarı Renk Kusmanı Ne Anlama Gelir?

    Kedilerde Sarı Renk Kusmanın sebebi safra kaynaklıdır ve karaciğer rahatsızlıklarına işaret eder.  Genellikle kedimizin karnı açken karşılaşılan bir durumdur ve yediği gıdalardan da, sarı renkli besinlerden de kaynaklandığı görülmüştür.

    Kedilerde sarı sıvı kusma belirtileri nelerdir?

    Kediniz sarı sıvı kusmadan önce bazı semptomlarını öncesinde gösterebilir.Kedinizi yakın durumdan takip ettiğinizde aşağıda ki belirtilerle karşılaşıyorsanız, duruma hazırlıklı olabilirsiniz. Kedilerde sarı sıvı kusma belirtileri şu şekildedir:

    • Dudak yalaması
    • Öğürme
    • Fazla yutkunma
    • İştahsızlık
    • Salya akması
    • Köşelerde saklanma davranışı

    Bu durumların ardından kedinin sarı renk kusması veya normal kusması kaçınılmaz olabilir.

    Kedilerin Sarı Renk Kusma Nedenleri Nelerdir?

    Kediler çeşitli durumlarda sarı renk kusabilir. Bu durumların bazıları basit olsa da ciddiye alınacak pek çok sarı renk kusma durumu vardır. Kedilerin sarı sıvı kusmasının çeşitli nedenleri şu şekildedir:

    • Açlık
    • Çeşitli Hastalıklar
    • Yediği Şeyler

    Açlık

    Kedilerimizin açken kusması normal olarak algıyabiliriz.Bunun nedeni mide duvarlarının asit tarafından tahriş edilmesidir.Tabi işin içine sarı sıvı kusmuğu girdiği anda işin rengi değişebilir.Bu durumu kesinlikle küçümsemeyin.

    Çeşitli Hastalıklar

    Kedilerimizin sarı kusmasının bir diğer nedeni ise bir çok hastalığının buna yol açabileceğidir.Aşağıda sizlere bu hastalıkların bir kaçını sıralıyoruz;

    • Gastrit
    • Bakteriyel rahatsızlıklar
    • Parazit hastalıkları
    • Böbrek hastalıkları
    • Şeker hastalığı
    • Hazımsızlık
    • Diyet kararsızlığı

    Tabi ki bu saydığımız hastalıklar kesinlikle olacak diye bir şey yoktur.Bu hastalıklara önlem olarak en yakın veteriner kliğine başvurmanızı tavsiye ederiz.

    Yediği Şeyler

    Tüy yumağı kedilerimiz her şeyi yiyebilme kapasitesine sahip olabiliyor.Yediği şeylerde sarı renk bulunuyorsa eğer ve sonrasında sarı sıvı kusuyorsa korkmanıza gerek yok.Yediği besinin rengi kusmuğuna yansımış.

    Kedilerde Sarı Renk Kusma Bulaşıcı mıdır?

    Kedilerde sarı renkli Kusması genellikle bulaşıcı bir durum taşımaz ancak sebepleri içerisinde bazı viral enfeksiyonlar ve parazitler söz konusu ise durum değişkenlik gösterir. Eğer kedinizin sarı renk kusması bakteriyel hastalıklardan kaynaklı olduysa kesinlikle bulaşıcı olacaktır.Bu durumda diğer evcil hayvanlarınızı kedinizden uzak tutmanızı öneririz. Kedimizin bu süreçte temizliğine ve beslenmesine dikkat etmek de kedi sahipleri açısından da oldukça önem taşımaktadır.

    Kedilerde Sarı Renk Kusması Nasıl Tedavi Edilir?

    Kedilerimizde sarı renk kusmasına sebep olan şey mide, bağırsak ve karaciğer problemleri baş gösterebilir. Bu her zaman spesifik bir şekilde gerçekleşmez, köpüklü de kusması görülebilir. Şiddetli ve aşırı kusmasının sebeplerini iyi gözlemlememiz gerekir, bunun bir hastalıktan ötürü mü yoksa herhangi bir cisimden ötürü tıkanıklık mı bunu bilmemiz bizim için belirleyici rol oynar.

    Kedimizin kusmasının nedenleri belirlendikten sonra  tedavisi malt veya  uygun bir mama ile mümkündür.Eğer ki şiddetli ve sürekli bir kusma söz konusu ise tedavisi için uzman bir veterinerden destek almamız gerekir.

    Pet_Paw 45451 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor