Kedilerin Ağzından Beyaz Köpük Gelmesi Tedavisi

Kedilerin Ağzından Beyaz Köpük Gelmesi Tedavisi

İnsanlarda olan hastalıkların birçoğu hayvanlar üzerinde görülmektedir. Canlılar genellikle benzer yapılara sahiptir. Birçok hastalık ve tedavi şekli paralellik gösterir. Kedilerin ağzından beyaz köpük gelmesi bu duruma güzel bir örnektir.

İçindekiler

    Köpekler ve kedilerde görülen hastalıklardan bir tanesi ise ağızdan köpük gelmesidir. Bu durum kedilerde de sık sık görülür. Kedilerin ağzından beyaz köpük gelmesi ne anlama gelir sorusu hayvan severlerin merak ettiği bir sorudur. Bu durumun birçok nedeni olabilmektedir.

    Kedilerin Ağzından Beyaz Köpük Gelmesi Ne Anlama Gelir?

    Kediler birçok farklı besinle beslenirler. Bu beslenme bazen sıkıntılı durumlara yol açabilmektedir. Örneğin çöpleri karıştıran kediler buradan midelerini bozacak besinler tüketirler. Bununla birlikte süresi geçmiş veya bozulmuş gıdaları da tüketebilirler. Farkında olmadan bilinçsiz şekilde bu gıdaların tüketilmesi kedilere zarar. Midede tahriş veya kusma gibi durumlar söz konusu olur.

    Kan kusmak yerine ağızlarından köpük gelmesi de görülebilir. Kedilerin ağzından beyaz köpük gelmesi ne anlama gelir sorusuna bu şekilde yanıt verilebilir. Zehirlenme veya midede tahriş oluşumu ağızdan köpük gelmesini etkiler. Ayrıca kimyasal gıda gibi şeylerin de yanlışlıkla tüketildiğini de gösterebilir.

    Örneğin deterjan veya sabun tarzı ürünleri kedinin yaladığı veya yuttuğu ortaya çıkabilir. Fakat her köpürme buna yorumlanamaz. Genel olarak midede oluşan tahrişten dolayı kedilerde ağızdan köpük gelebilir. Bu tarz durumlarda acil şekilde tedavi uygulanmalı veya veteriner ile kontak kurulmalıdır.

    Kedimin Ağzından Beyaz Köpük Geliyor Ne Yapmalıyım?

    İnsanlar hayvanlar hastalandığında bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemezler. Özellikle hassas insanlar bu tarz durumlarda panik veya şok yaşayarak durumu kontrol edemezler. Öncelikle bu tarz hayvan hastalıklarında sakin kalınmalı ve ona göre hareket edilmelidir.

    Aksi halde hayvana fayda sağlamak yerine ona tam tersi zarar veririz. Öncelikle sakin kalan birey eğer imkanı var ise veteriner ile kontak kurmalıdır. Fakat kendi imkanları bulunuyor ise acil durumlarda evde de tedavi mümkündür. İnsanlar tarafından merak edilen bir diğer konu ise kedimin ağzından köpük geliyor ne yapmalıyım konusudur.

    Kedilerin ağzından köpük geliyor ise öncelikle bunun sebebi hızlı şekilde öğrenilmelidir. Sonra bu sebebe göre hareket edilmelidir. Muhtemelen yediği bir gıdanın etkisi olarak bu tepkime yaşanacaktır. Midede oluşan tahrişten dolayı kedi böyle bir tepki verecektir.

    Bununla birlikte ağızdan köpük gelmesinin başka sebepleri de olabilir. Çiftliği iç organ enfeksiyonları veya iltihapları da bu durumu tetikleyebilir. Bu nedenle önce sorun bulunmalı ardından hemen veterinere götürülmelidir. Aksi halde ölümcül durumlar ile karşılaşmak mümkün olur.

    Ağzından Köpük Gelen Kedi Kuduz Mudur?

    Kediler ve köpeklerde birçok hastalık belirtisi yaygın şekilde görülür. Bunlardan bir tanesi ise ağızdan köpük gelme olayıdır. Hayvan severler tarafından merak edilen bir konuda ağızdan köpük gelen kedi kuduz mudur sorusudur. Bu durumda eğer kedi ve köpeğin kuduz aşısı bulunuyor ise kuduz olma ihtimali çok düşüktür.

    Bu nedenle kuduz düşük ihtimal olacaktır. Muhtemelen kedinizin iğnesi olduğu için kuduz olma ihtimali çok çok düşük olur. Bu durumda kuduz endişesine kapılmak yersiz olacaktır. Ağızdan köpük gelme durumu başka hastalıkların habercisi olarak karşımıza çıkar.

    Kedilerin Ağzından Neden Köpük Gelir?

    Hayvanlarda özellikle kedi köpeklerde birçok komplikasyon görülür. Bu durumlardan bir tanesi de ağızdan köpük gelme olayıdır. Köpek ve kedilerde ağızdan köpük gelme olayı rastlanılan olaylar arasında yer alır. Salyaya benzeyen bir kusma çeşidi olarak görülür. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Öncelikle çok düşük ihtimal olsa da kuduz ihtimali olabilir.

    Büyük bir olasılık ile midede tahriş söz konusudur. Ancak karaciğer hastalıklarından dolayı da böyle bir köpük gelme olayı söz konusu olabilir. Ayrıca Pankreas iltihapları sonucunda da bu tarz durumlar görülebilir. Pankreatit adı verilen bu durum veteriner tarafından tedavi edilir. Kedide köpük kusması durumlarında veteriner ile kontak sağlamak doğru bir karar olacaktır. Aksi halde mağdur olunan durumlar yaşamak kaçınılmazdır.

    Genel olarak bütün oluşan hastalıklarda veterinerin önemi büyüktür. Eğer sigortanız bulunuyor ise anlaşmalı veteriner kurumlardan yardım alabilirsiniz. Bununla birlikte öncelikle sakin kalarak hastalığın neden oluştuğunu tespit etmek gerekir. Hastalığın nedeni ve sebebi hızlı şekilde tespit edildikten sonra imkan dahilinde ise evde tedavi uygulanır. Fakat evde gereken imkanlar bulunmuyor ise veterinerden destek alınarak tedavi uygulanır.

    Pet_Paw 13438 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor