Kedilere Kılçık Verilmeli Mi?

Kedilere Kılçık Verilmeli Mi?

Evde, sokakta beslediğimiz kedilerin tükettiğimiz balıklardan faydalanmasını hepimiz isteriz. Bu nedenle olacak ki kedi severler kedilere kılçık verilmeli mi diye soruyor. Eğer siz de kedinizin kılçık tüketmesinin sağlıklı olup olmadığı konusunda bir yanıt arıyorsanız en doğru adrestesiniz demektir. Kedinize kılçık vermeli misiniz?

İçindekiler

    Kedilere Kılçık Verilmeli Mi?

    Kedilerin hayatında en önemli rol oynayan gıda ürünlerinin başında balık gelmektedir. Biz kedi severlerin sağlıklı bir hayat sürebilmesi için de balık tüketmesi gerektiğini düşünecek olursak harika bir orta noktada buluştuğumuzu düşünmek hata olmayacaktır, belki de sadece hata olmayacak gibi görünecektir. Kedilere sunduğumuz kılçığın doğrudan bir hata olacağını veya olmayacağını söylemek doğru olmaz. Kılçığın kedilere nasıl sunulduğu kedilere kılçık verilmeli mi sorusunun yanıtını etkilemektedir.

    Eğer pişirdiğiniz, kızarttığınız balıkların kılçıklarını kedinize, sokak kedilerine sunmak istiyorsanız bu konuda pek olumlu yanıt veremeyeceğimizi söylemek zorundayız. Kedilerin pişmiş yani sertleşmiş kılçık tüketmesi oldukça tehlikelidir ve birçok kuruluş tarafından da kesinlikle önerilmemektedir. Ancak çiğ ve taze balıktan bahsedecek olursak kılçıklar kedilerin sindirimine ve çiğnemesine daha uygun halde olacaktır. Böylece kedinize kılçık yani aslında balık vermiş olursunuz.

    Kılçık Neden Kediler İçin Tehlikeli?

    Kılçığın balıklar üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceğini sizlerle paylaştık. Fakat süreç içerisinde korkmanız gerekenin ne olduğunu bilmiyorsanız gerektiği kadar önlem alamayabilirsiniz. Kılçık neden kediler için tehlikeli olabiliyor diye düşünüyorsanız öncelikle yanıtımızı hatırlamalısınız, kediler için pişmiş, kızarmış kılçık çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

    Çiğnerken yaşanacak kazalar, çiğnedikten sonra başına gelebilecek sorunlar nedeniyle sertleşmiş kılçık kediler tarafından tüketilmemelidir. Tehlike saçan tek konu yaralanmalar olmayacağı için balığın ve kılçığın tazeliği bile oldukça önemlidir. Petarkadaş ailesinin tecrübelerinden faydalanmak istiyorsanız kedinize kılçık sunmamanızı tavsiye ediyoruz. 

    Pet_Paw 361 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor