Kedi Tasması Nasıl Takılır?

Kedi Tasması Nasıl Takılır?

Hayatı paylaşmaktan zevk aldığımız kedilerimizin sağlığı için bazı sorumluluklarımız olduğu kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Kedi tasması nasıl takılır sorusunun sorulma sıklığını düşünecek olursak bu sorumluluklar kedi sahipleri tarafından bilinmekte ve araştırılmaktadır. Kedilerde tasma kullanımı birçok farklı alanda kedilerin ve sahiplerinin hayatını kolaylaştıracaktır.

İçindekiler

    Kedi Tasması Nasıl Takılır?

    Kediler kendi hayatlarını yaşamayı, özgür olmayı seven evcil hayvanlardır. Bir insanla yaşamaya uzun zaman önce alışmış olsalar da bir insanın kendisine hükmetmesini asla kabul edemeyen kediler, bu nedenledir ki sıklıkla kaybolabiliyorlar. Kedilerin rahatını bozmadan, huzur kaçırmadan tamamen onların güvenliği için kedi tasması nasıl takılır sorusuna yanıt vermeye çalışalım.

    Kedilere karşı olan sorumluluklarımızdan olan temiz hava almaları ve dolaşmalarını, kaybolduklarında hızlıca bulunabilmeleri için kedi tasması kedi sahipleri tarafından gerekli görülmektedir. Kayıp kedi ilanları arasında biraz zaman geçirdiğinizde kolaylıkla anlayabileceğiniz gibi tasmalı, isimli kedi tasması olan kediler kaybolduklarında kolaylıkla sahiplerine ulaştırılabiliyorlar. 

    Kedi tasması nasıl takılır sorusu özellikle ilk kez tasmayı deneyimleyecek kediler için sorulmaktadır. Daha önce kediniz böyle bir ürünle tecrübe sahibi olmadıysa tasmaya ve takılma sürecine olumlu bakmayabilir. Kedinize tasma takmanızı kolaylaştıracak önerileri siz değerli kedi severler için listeledik;

    • Sakin kalmaya ve sakin tutmaya odaklanın.
    • Kedinizi heyecanlandırmayın.
    • Ödül maması kullanın. 
    • Tasma alırken veya yaparken kedinizin hoşlandığı tasmalar arasında seçim yapın.

    Kedinizin sakin kalması için kedi isimleri arasından seçtiğiniz isimle ona seslenebilir, normalde kaşınmasını sevdiği bölgeleri kaşıyarak, ödül mamaları vererek mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Tasma takılma aşamasında büyük sorunlar çıkıyorsa ertelemeyi düşünmeli. Sonraki denemelerde de problem yaşıyorsanız bir veteriner ile görüşmelisiniz.

    Kedi Tasması Yapımı

    Kedinizin tasmasına daha kolay alışmasını sağlamak, hem maddi hem de manevi olarak daha güçlü bir tasma sahibi olmak istiyorsanız kedinize özel bir tasmayı kendiniz yapabilirsiniz. Evinizde yapacağınız basit tasmalar hem kedinizin sağlığı için hem de tasmaya ısınması için çok daha kolay ve başarılı olacaktır. Sonuçta kedinizin neyi sevdiğiniz sizden iyi kimse bilemez. 

    Evde kedi tasması yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler arasında tasmanın dikiş yerleri gibi bölümlerinin kedinize zarar verme ihtimalidir. Tasmanın sağlığa etkisinden emin olmadan kedinize takılması iyi sonuçlar vermeyecektir. Evde kedi tasması yapımı için dikkat edilmesi gereken sağlık kurallarına uyduğunuz sürece geriye sadece hayal gücünüz kalır. 

    Kedi Tasması Sağlıklı Mı?

    Kedi tasması nasıl takılır, kedi tasması takılmalı mı gibi soruların yanında kedi tasmasının kedinizin psikolojisine ve vücuduna karşı sağlıksız bir yanı var mı diye merak etmeniz gayet normaldir. Kedi tasmasının sağlıklı olup olmadığını anlamak için kedinizi izlemeniz ve tasmayı nereden aldığınıza dikkat etmelisiniz. Kediler üzerinde devamlı sıkı tasmalar bulundurmak tabi sağlıksız olacaktır.

    Fakat kedinizin kaybolmasını engellemek için, daha rahat gezdirebilmek ve ihtiyaçlarını gidermek için tasma önemli bir yere sahiptir. Doğru tasma seçimi ve doğru kullanım ile kedi tasmaları tamamen zararsız, tamamen sağlıklıdır. Yine de ucuza kaçmak veya yeteri kadar araştırmamak gibi hatalarla tasmanın kedinize zarar vermesine neden olabilirsiniz.

    Pet_Paw 3988 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor