Kedi Sahiplendirme Sözleşmesi

Kedi Sahiplendirme Sözleşmesi

.

Kedisini sahiplendirmek isteyen kişiler karşı tarafa güvenebilmek için kedi sahiplendirme sözleşmesi yöntemini kullanabilir. Sahiplendirdikten sonra oluşan birçok sıkıntı sözleşme sayesinde önlenebilir. Önleyici özelliğe sahip olan sahiplendirme sözleşmesi hala birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Oysaki sözleşme kullanılarak kedilerin yaşamı belli oranda güvence altına alınabilir.

İçindekiler

     

    Kedi Sahiplendirme Sözleşmesi Nedir?

    Kedi sahiplendirme sözleşmesi, kediyi alan kişilerin kediye nasıl davranması gerektiğini hukuki kurallar çerçevesinde belirleyen sözleşmedir. Örneğin, bu sözleşmeye göre kediyi sahiplenen alıcı hiçbir şekilde kediyi sokağa bırakamaz ve hiçbir amaçla bilimsel çalışmalara tabi tutamaz.

    Bu sözleşmeyle sahiplenen kişi kediyi yalnızca ev ortamında ve iyi şartlarda bakacağının teminatını vermiş olur. Sözleşme kurallarını ihlal ettiğinde ise kedinin durumu takip edilerek hukuki yöntemlere başvurulabilir. Böylece kedilerin başına yeni sahipleri tarafından gelebilecek olumsuz olaylar hukuken önlenebilir hale gelir.

    Kedi sözleşmesi yapıldıysa kediyi sahiplenen yeni kişi oluşan hastalıklar için eski sahibini suçlayamaz. Eğer isterse sahiplenmeden önce veterinerden sağlık raporu isteyerek sözleşmeye ekletebilir. Kediye bakamayacağını düşünüp üçüncü bir kişiye sahiplendireceği zaman kediyi sahiplendiği kişiye bu durumu bildirmelidir.

    Kedi sahiplendirme sözleşmesi daha pek çok konuya değinmektedir. Sözleşmeyi iyi okuyup sahiplendirme işlemlerinden önce kullanılması faydalı olur. Anlaşmazlık oluşan noktalarda hukuk uzmanlarından destek alınabilir.

     

    Kedi Sahiplendirme Sözleşmesi Ne İşe Yarar?

    Kedi sahiplendirme sözleşmesi kedilerin başına gelecek birçok talihsiz olayı maddelendirir. Sözleşme sayesinde kediye iyi bakamayan taraf şikayet edilebilir. Eğer sözleşmede takip etme gibi bir madde eklendiyse kedinin eski sahibi sözleşmede belirtildiği gibi kedinin ne durumda olduğuna bakıp takibini yapabilir. Kediyi olumsuz şartlarda gördüğünde emniyete şikayette bulunabilir. Açılması olası olan davalarda kedi sözleşmesi oldukça önemlidir. Davanın tamamen seyrini değiştirebilecek nitelikteki bir belgedir. Sözleşme sayesinde kediye kötü davranan taraf daha yüksek cezalara çarptırılır.

    Petarkadaş’da sahiplendirilmeyi bekleyen sevimli dostlarımızı buraya tıklayarak görebilirsiniz.

    Pet_Paw 1128 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor