Kediler vücut yapıları gereği pireler için uygun bir konak, bu yüzden kedilerde pire sorunu sık rastlanan bir durum. Bu yazımızda Kedi piresi nasıl temizlenir? sorusunu adım adım yanıtladık.
Kedi Piresi Nasıl Temizlenir?
Evimizde yaşayan kedimize bir kedi piresi bulaştıysa acil bir şekilde durumu tespit etmeli ve önlemler almamız gerekmektedir. Öncelikli olarak pire yaşamak için kedimizin vücudunda yer bulmak isteyecektir. Ancak pirenin varlığı kedimizi huzursuz edecek ve kedimiz sürekli olarak teninden bir şey ayıklamaya ve çıkarmaya çalışır gibi hareketler sergileyecektir. Bu durumda kedi piresinin nasıl temizleneceğini en iyi şekilde bilmemiz gerekir. Kedi piresi insana bulaşmasa da varlığı ve çok hızlı bir şekilde çoğalması ise bizleri de oldukça huzursuz etmektedir.
Ayrıca Bakınız : Kedi Piresi İnsana Geçer Mi?
Eğer kedi piresi zamanında yok edilmezse büyük sorunlara yol açabilir. Pireyi fark ettikten sonra hemen harekete geçmelisiniz, işte yapmanız gerekenler:
- Kedi piresinden kurtulmak için pire damlası alıp kedinin ensesine damlatmalısınız. Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var; damlayı kedinin yalayabileceği yerlere sürmemelisiniz.
- Evde bu işlemi kendiniz yapamayacaksanız bir veterinere gitmenizi tavsiye ederiz.
Pire damlasını uyguladıktan sonra kediyi ısıran pireler 24 saat içinde ölecektir. 24 saat geçtikten sonra ölen pirelerden kurtulmak için kedinizi yıkamanızı tavsiye ederiz.
Doğal Yöntemlerle Kedi Piresi Nasıl Temizlenir?
En son çare olarak pire damlası kullanmak isteyebilirsiniz. Bu bölümde sizler için pire damlasına alternatif olan şeylerden bahsettik, keyifli okumalar.
Sirke
Antiseptik özelliği sayesinde ev temizliğinde sıkça kullanılan sirke içinde bulunan Beta-karoten maddesi sayesinde pirelerin de düşmanı olarak biliniyor. Kedi piresinden kurtulmak için;
- Boş bir sprey şişesi bulun sprey şişesi işinizi kolaylaştıracaktır.
- Sirkeyi şişeye doldurun
- Dikkatli bir şekilde sirkeyi kedinize sıkın
Pire Tarağı
Pire tarağı da sık kullanılan bir şey ancak kuru kuru kullanmak yerine pire tarağına sirke sürüp kullanmanız daha etkili olacaktır. Ancak pire tarağının daha çok ölü pireleri temizlemek için kullanıldığını unutmamalısınız.
Eğer bu 2 yöntemden de sonuç alamadıysanız oyalanmadan en başta da belirttiğimiz gibi pire tozu veya pire damlası kullanmaya başlamalısınız.