Kedi Korkusu Nedir?

Kedi Korkusu Nedir?

Kedi korkusu nedir diye soruyorsanız bazı insanların neden kedilerden bu kadar çok korktuğunu henüz bilmiyorsunuz demektir. Yaşanan kötü deneyimler veya geçmişten gelen bazı sorunlar kedilerle insanların arasının kötü olmasına neden olabilir. Dilerseniz kedilerle insanlar arasındaki en büyük sorunlardan bir tanesi olan kedi korkusunu tanıyalım.

İçindekiler

    Kedi Korkusu Nedir?

    İnsanlar ile kedilerin ortak bir alanda yaşaması, aralarında bir temas bulunması çok uzun yıllardır süregelen bir durumdur. İnsanoğlu Antik Mısır döneminden beri kedilerle aynı evde yaşıyor ve dirsek temasını hiç kesmiyorken kedilerden neden korkulur, kedi korkusu nedir? Kedi korkusu, farklı nedenlerle insanların kedilerden korkması anlamına gelmektedir. Kedi korkusu kedilerle olan temas, aynı ortamda bulunma, kokusunu alma gibi nedenlerle insanları tetikleyebilir.

    Kedi korkusu yüzünden günümüzde birçok insan hem kedi sevgisinden ve evine neşe olacak hayvanlardan hemde kedi sahibi olan arkadaşlarından uzak kalıyor. Kesin bir çözümü olmamasının yanında kedi korkusu genellikle geçmişte yaşanan kötü tecrübelerden veya zihinde uyandırdığı bazı sorunlardan kaynaklanmaktadır. Yine de net yanıtlamak gerekebilir, kedi korkusunun nedenleri aşağıdaki gibidir, kedi korkusu;

    • Kediler tarafından saldırıya uğranılması durumunda,
    • Kötü bir rüya veya batıl inanç nedeniyle,
    • Alerji sorunlarıyla,
    • Sağlık nedenleriyle,
    • Titizlik hastalığı gibi gerekçelerle insanların hayatında dahil olabilir.

    Kedi Korkusu Nasıl Yenilir?

    Kedi korkusu nedir sorusuna yanıt bulduktan sonra en çok merak edeceğiniz konuların başında kedi korkusu nasıl yenilir sorusu gelmektedir. Kedi korkusunu yenmenin temelinde karşınızdaki canlıya katlanma güdünüzü zorlamak ancak bu süre zarfında bazı temel zihin sınırlarınızı aşmamak gerekmektedir. Başkaları tarafından zorlanmadan, yavaş yavaş kedilerle iletişim, temas halinde olmanız durumunda kedi korkusunu organik olarak yenebilirsiniz.

    Kendi başınıza bu süreci devam ettirmek konusunda pek başarılı olamıyorsanız en kısa sürede bir psikolojik destek almanız gerektiğini söyleyebiliriz. Kedi korkusu, başlangıçta hayatınıza çok etkilemeyen bir durummuş gibi görünse bile aslında hayatınızı ciddi anlamda negatif yönde etkilemektedir. Konforunuzu sağlamak, yaşam kalitenizi arttırmak için kedi korkusunu yenmek konusunda bazı adımlar atmalısınız, geç kalmamalısınız.

    Pet_Paw 369 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor