Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Ülkemizde en popüler olan Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı konusunda tecrübesiz akvaryum hobicileri en uygun akvaryumu hazırlama için araştırmalarını sürdürüyor. Bu yazımızda sizler için japon balığı içi akvaryum hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız.

İçindekiler

    Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

    japon balığı akvaryumu nasıl olmalı

    Balık beslemek istiyorsanız oluşturacağınız akvaryumun çok doğru şartlarda olması gerekir. Özellikle Japon balığı için akvaryum hazırlıyorsanız, doğru boyutlara ve doğru elementlere sahip olmayan bir akvaryum, balığınızın strese girmesine ve hastalanmasına neden olacaktır. Peki Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı?

    • Akvaryum hacmi
    • Akvaryum süsleri
    • Akvaryum derinliği
    • Akvaryum kumu
    • Akvaryum bitkileri
    • Akvaryumun yeri
    • Akvaryum havalandırması

    Japon balığı akvaryumu yaparken yukarıdaki listede bulunan faktörlere dikkat etmelisiniz. Besleyeceğiniz balık sayısına göre büyük ya da ufak bir akvaryum içerisinde bulunması gereken özellikler, Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı sorusunun en önemli parçasıdır.

    Japon Balığı Akvaryum Hacmi

    Eğer 1 tane Japon balığı besleyecekseniz en az 100 litrelik bir akvaryuma ihtiyacınız var. Ekstra her balık için 50 litre fazlalığa ihtiyacınız var.

    Japon Balığı Akvaryum Süsleri

    Japon balığı akvaryum süslerinin keskin ve sivri uçlu olmamasına dikkat edin. Akvaryumda ne kadar az süs bulundurursanız balıklarınız için o kadar iyi olacaktır. Eğer doğal taşları kullanacaksanız suyun pH değerini etkilemediklerinden emin olun.

    Japon Balığı Akvaryum Derinliği

    Akvaryumunuzun en az 50 cm aralığında bir derinliğe sahip olması Japon balığı akvaryumu için şarttır. Büyüme oranları göz önünde bulundurulduğunda kalabalık bir balık grubuna sahip olmak istiyorsanız daha derin akvaryumları tercih edebilirsiniz.

    Japon Balığı Kumu Nasıl Olmalı?

    Japon balığı kumu koyu renkte, pürüzsüz ve ince olmalıdır. Hem bitkileri rahatlıkla yerleştirmek hem de aerobik bakterileri sağlıklı tutmak adına kumun ince olması önemlidir.

    Japon Balığı Akvaryum Bitkileri

    Aç kaldıklarında Japon balıkları akvaryum içerisindeki bitkileri yemeye çalışacaklarından dolayı hangi bitkileri kullanacağınıza dikkat edin. Ludwigia, Higrofila ve Vallisneria türü bitkileri kullanabilirsiniz.

    Japon Balığı Akvaryumun Yeri

    Japon balığı akvaryumunun doğrudan ya da dolaylı bir şekilde güneş görmediğinden emin olun. Kendine özel ışıklandırma sistemi bulunan akvaryumlar hem bitkiler hem de balıklarınız için gayet iyidir. Daha güçlü yapay ışıklandırmaları akvaryumun yanında bulundurmamanızı tavsiye ediyoruz.

    Japon Balığı Akvaryum Havalandırması

    Hava sirkülasyonu için kullanılan havalandırma cihazları hem yüksek ses çıkararak hem de titreşim yayarak balıklarınızın strese girmesine neden olabilir. Bu yüzden Japon balığı akvaryumu havalandırmasında en kaliteli cihazları kullanmalısınız.

    Japon Balığı Fanusta Yaşar Mı?

    japon balığı fanusta yaşar mı

    Bazı balıklar sadece akvaryumda yaşamaz. Gerekli su ve ortam koşulları sağlandığında fanusta yaşayabilen balıklar da vardır. Kalabalık bir balık popülasyonuna sahip olmak istemeyen kişilerin hem alandan hem de masraftan kar edebilmek için fanus kullanması önerilir. Peki Japon balığı fanusta yaşar mı?

    Japon balığı fanusta yaşar. Yeteri kadar büyüklükte bir fanus içerisinde rahatlıkla hayatlarını sürdürebilirler. Fanusta bulunan hava sirkülasyonu ve suyun kirlenmesi gibi konulara dikkat ettiğiniz müddetçe Japon balığı fanusta yaşar mı endişe etmenize gerek kalmaz.

    Akvaryum hobisi yapmak isteyen kişilere Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı konusunda bilgi ve tecrübelerinizi yorumlar kısmında aktarabilirsiniz. Bu sayede goldfish beslemek isteyen kişiler Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı daha iyi bilebilirler.

    Pet_Paw 4313 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor