Evcil kuşlar, kediler ve köpeklerden hemen sonra insanlar tarafından evcil hayvan olarak tercih edilmektedir. İlk defa bir cennet papağanı beslemekteyseniz ve kuşunuz gebeyse, Cennet papağanı yumurtası kaç günde çıkar diye araştırıyor olmalısınız. Bugünkü yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşmaktayım. Gelin birlikte sultan papağanlarının yumurtaları kaç günde çıkar bakalım.
Cennet Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar?
Cennet papağanları akılı olmaları ve sevecen kişilikleri sayesinde oldukça dikkat çekici papağan türleri arasında yer almaktadırlar. Bu sevimli dostlarımız 1 yaşlarına geldiğinde çiftleştirmek için yeterli olgunluğa erişmiş olmaktadırlar. Çiftleşmeden hemen sonra dişi kuş 3 veya 5 tane yumurta yapar. Peki, çiftleştirilen Cennet papağanı yumurtası kaç günde çıkar?
Cennet papağanı yumurtası kaç günde çıkar sorusu son dönemde sıklıkla sorulan bir sorudur. Bu minik ve tatlı dostlarımızın kuluçka dönemleri mevsimine göre ortalama 20 gün ile 25 gün arasındadır. Bu da bize yumurtanın ne zaman çıkacağı hakkında bilgi vermektedir. Bu sürecin işleyişi tamamen dişi kuşun yaşına ve sağlık durumuna bağlı bir durumdur. Bazı durumlarda bu süre daha erken de olabilmektedir. Erken doğumun sebebi genelde dişi kuşun sağlığına ve yavrunun sağlık durumuna bağlı olduğu söylenmektedir.
Eğer sizde cennet papağanına eş bulmak istiyorsanız petarkadaş üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra petarkadaş eş bulma ilanlarından papağanınıza uygun bir eş bulabilir ve çiftleştirebilirsiniz. Sizleri ilanlarda bekleye birçok sevimli dostumuz olduğunu unutmayınız.
Cennet papağanı yavrusuna zarar verir mi?
Cennet papağanları yavrusuna zarar verir mi diye bakacak olursak bunun cevabı bazı durumlarda evettir. Cennet papağanları yumurtadan yeni çıkmış yavrularını yiyebilirler hatta öldürebilirler. Bu genelde sık rastlanan durum değildir. Fakat bazen üzücü bir şekilde gerçekleşebilir. Buna neyin sebep olduğu ile ilgili pek çok bilgi vardır. Bu bilgilerden en doğrusu yeni doğan yavruyu dişi papağanın bir türlü kabul etmemesi, yabancılaşması ya da dişi papağanın depresyonda olmasından kaynaklanmaktadır.
Papağanlar da insanlar gibi depresyona girebilirler ve bu nedenle kendilerine bazen de yeni doğan yavrularına zarar verebilirler. Eğer beslemekte oldunuz veya sahiplendiniz papağanınız depresyonda olduğunu düşünüyorsanız vakit kaybetmeden veteriner hekimden profesyonel bir görüş almanız gerekmektedir.