Kedi sahiplerinin pek çoğunun aşina olduğu bir seslenme şekli de tartışmasız kedi miyavlaması olmaktadır. Eğer evinizde kedi besliyorsanız muhakkak onların bir şey talep eder şekilde sizlere seslenmesini çok kez görmüşsünüzdür. Kedinizi daha iyi anlamak, onlara yardımcı olabilmek için günlük hayatta en çok tercih ettiği bu miyavlama şeklini bilmek istemeniz oldukça doğal. Peki kediler neden miyavlar, kedilerin miyavlama şekilleri nelerdir sorularına sizler için yazımızda detaylı bir şekilde yer vereceğiz.

İçindekiler

    Kediler Neden Miyavlar?

    Kedilerin gündelik hayatta en çok çıkardığı sesler kesinlikle miyavlama olarak karşımıza çıkar. Pek çok sebebe bağlı olarak gelişen kedi miyavlamasının karşılığına denk düşen anlamlarını sizler için listeleyeceğiz.

    • Kediniz zaman zaman her canlı gibi hastalanır. Özellikle kediniz sürekli miyavlıyorsa bu onun bir böbrek, idrar yolları hastalığına yakalandığının habercisi olabilir. Tuvalete çıkamama durumunda kediniz oldukça huzursuz olacağı için sizleri bilgilendirmektedir.
    • Yavru bir kedi besliyorsanız yavru kediler genellikle üşüdükleri zaman ve acıktıklarında sahiplerine bu durumu haber verdiğinde miyavlar.
    • Eğer kediniz sizden ilgi bekliyorsa, oyun oynamak istiyorsa da miyavlayabilir. Bu durumda kediniz kendini sevdirerek ve oyun talebine eşlik ettiğiniz taktirde oldukça mutlu olacaktır.
    • Eve geldiğinizde size bir nevi hoşgeldin demek için de kedilerin miyavladıkları, sesler çıkardıkları görülmüştür.Muhakkak evde yalnız kaldığı süre boyunca oldukça sıkıldığını ve sizleri özlediğini anlayabiliriz.
    • Kediniz eğer acıktıysa ve mama kabı da boş ise size bunu hatırlatmak adına mama kabının çevresinde dolaşarak miyavlayabilir. Beslenme saati için sizlere bilgi vermektedir :)
    • Eğer evinize yeni gelen kediniz çok sık miyavlıyor ise bu onun yeni ortama alışma sürecinde olduğunu da belirtir. Stres kaynaklı olduğu düşünülebilir ve bunun çözülmesi için onu en iyi şekilde rahat ettirmek oldukça önemlidir.
    • Özellikle kısır olmayan kediler de kızgınlık döneminde aşırı bir miyavlama görülür. Dişi kedilerde erkek kedilerde de bu sesi duymak mümkündür.
    • Son olarak da bizler gibi kediler de yaşlanmaktadır. Pek çok fiziksel ve ruhsal değişime bağlı olarak herhangi bir neden olmaksızın ağlama benzeri miyavlama sesleri çıkarabilir. Bu durumda da destek almak oldukça faydalı olacaktır. Uzman veteriner hekimden kedinizin rahatlaması için bir ilaç talep edilebilir.

    Kedinizi gözlemlediğinizde hastalık ve benzeri bir sorun yaşadığına şahit olduysanız muhakkak en kısa sürede tedavisi için uzman veteriner hekimden destek almanız gerekir.

    Kedilerin Miyavlama Şekilleri Ve Anlamları

    Kedilerin tonlama, uzun süreli ya da farklı yüksek seslere bağlı pek çok değişik miyavlama türleri olmaktadır.

    • Kısa miyavlama:Merhaba, hoşgeldin olarak düşünülebilir.
    • Uzun miyavlama: Çiftleşme isteği, oyun talebi, ilgi isteği olabilir.
    • Israrlı ve sürekli miyavlama: Hastalık ya da açlık belirtisi olabilir.
    • Ağlamaklı miyavlama: Kesinlikle bir talebi söz konusudur, yemek ya da kapıyı aç şeklinde algılanabilir.
    • Tiz sesli miyavlama: Canı yandığı durumda genellikle bu sesi çıkardığı görülmüştür.

    Pek çok kedinin miyavlaması için her zaman belirgin bir neden olmayabilir, sebepsiz yere de miyavladığını göz ardı etmemelisiniz.

    Pet_Paw 1119 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor