Kedi Neden Hırlar?

Kedi Neden Hırlar?

.

Sevimli dostlarımızın hayatımızdaki neşe kaynakları olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Kedi neden hırlar diye sorulmasının nedeni de bu gerçektir. Bizlerle hayatımızı paylaşan kedilerimizin kendilerine has bir takım özellikleri ve gündelik yaşamda özellikle kedi sahiplerini meraklandıran kimi davranışları söz konudur. Bir nevi mırıldanma olarak karşılaştığımız kedi hırlamasıdır. Peki Kedi neden hırlar? Minik dostlarımızın bu sevimli davranışını yazımızda gelin birlikte inceleyelim.

İçindekiler

    Sevilirken ve Uyurken Kedi Neden Hırlar?

    Kedilerimizin genellikle mutlu olduklarında hırlaması bilinmektedir.Ancak kedimizin bu davranışı bizlere iletmek istediği bir mesajı olduğunu da gösterebilir. Minik dostumuz kediler sevilirken ve uyurken hırlamaktaıdr. Kedimizin mutlu olduğu, karnının tok olduğu ve güvende hissettiği durumlarda hırlaması oldukça sık karşımıza çıkmaktadır. Pek çok farklı anlama da gelebilen kedi hırlamasının sebeplerini kedimizi güzel bir şekilde gözlemleyerek bir kanıya varmamız ise mümkündür.

    Her ne kadar bir sebep arasak da tam olarak bu hareketi neden yaptığını açıklamamız elbet oldukça zordur. Özellikle hırlama seslerini çıkardıklarında kedimizin mutlu olduğu düşünülse de aynı zamanda hasta olduğunda  ya da canının yandığı bir durum söz konusu olduğunda da çıkarabilmektedir. 

    Bazı araştırmalar sonucunda kedilerimizin çıkardığı bu seslerin onların sağlığı açısından iyi olduğu öne sürülmektedir. Dostlarımız bu sesleri bizzat kendilerine iyi gelmek için de çıkarmaktadır ve kendi sağlıklarına iyi geldiği de gözlemlenmiştir. Bizlere kendisinin de orda olduğunu, iyi ve mutlu olduğunu dile getirmek için de bu yöntemi kullanmaktadırlar.

    Kedi Hırlamasının Sebepleri Nelerdir?

    Kedilerimizin neden hırladığını öğrenebilmek için sebeplerini siz sevgili hayvanseverler için sıralayabiliriz. Kedi Hırlamasının Sebepleri;

    • Kedimiz strese girdiği bir durum söz konusu ise bu sesi çıkarabilir.
    • Eğer kedimizin herhangi bir ağrısı var ise hırlayarak bize bunu söylemeye çalışıyor olabilir.
    • Kedimiz hasta ise hırlayabilir.
    • Sevimli dostlarımızın karnı aç ise bizlerden mama istemek için bizlere bu sesi çıkarabilir.
    • Kendisi ile ilgilenilmesini istiyorsa ve oyun oynamak istediğinde.
    • Kedimizi korkutacak bir tehlike var ise, farklı bir hayvan ile karşılaştığında bu tepkiyi verir.
    • Sevilmek ve korunmak istediklerinde.
    • Strese girdikleri zaman bizlere hırlayabilir.
    • Son olarak da eğer kedimiz hamile ise hırlama sesini çıkardığı görülmüş ve bu sesin kedilere iyi geldiği de gözlenlenmiştir.

    Kediler Aç Olduğu Zaman Hırlar mı?

    Küçük ve sevimli dostlarımızın mamaya ne kadar düşkün olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Gerek kuru mamalar, konserveler ve evde bizlerin de yediği besinlere ne kadar hevesli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Peki kediler aç olduğu zaman hırlar mı, bizlere aç olduğunu ifade edecek sesler çıkarır mı?

    Evet kesinlikle kedimizin karnı aç ise bizlerden mama talep edebilmek için bu su sesleri çıkarmaktadır. 

    Nasıl kedimiz karnı tok ve mutluyken mırıldanıyor ise karnı açkende bizlere bir mesaj vermeye çalışmaktadır. Böyle durumlarda kedimize verdiğimiz mama yeterli gelmiyor ise beslenme düzenini tekrar gözden geçmemiz gerekebilir. 

    Eğer bir kedi açsa bu durum, kedinin hırlamasına neden olabileceği için kedinin aç olup olmadığı tespit edilmelidir. Bilindiği üzere kediler oldukça zeki hayvanlardır ve çeşitli sesler ve hareketler üzerinden dertlerini sahiplerine anlatabilmektedir. Bu bağlamda kedileri hırlayan sahiplerin, pek çok hırlama nedenini analiz ederek evcil hayvanının hangi ihtiyacının karşılanmasını istediğini belirleyebilir.

    Kedi Hırlamasının Faydaları Nelerdir?

    Sevimli dostlarımızın varlığının biz kedi sahiplerini de oldukça mutlu etmekte ve gösterdikleri davranışlar bizlere de iyi gelmektedir. Kedi hırlaması da tam olarak bu davranışlardan biridir. Kedimizin hırlama sesi bir nevi mırıldanması yapılan araştırmalara göre insanları da iyileştirdiği, stresi azalttığı ve mutluluk hormonu salgılamamızı sağladığı görülmüştür. Gelin birlikte kedi hırlamasının faydalarını inceleyelim.

    • Eğer solunum güçlüğü yaşıyor isek kedi mırıltısının bu sorunu azalttığı gözlemlenmiştir.
    • Kedi sahiplerinin diğer insanlara oranla kalp krizi riski %40 daha azdır.
    • Kedi hırıltısından çıkan titreşimler bizlerin kas ağrılarına iyi gelmektedir.
    • Bizlerle arasında bir sevgi bağı kurar ve bu ses bizlere de sevildiğimizi hissettirr.
    • Mevcut kan basıncımızın düşmesini sağlar.
    • Düşük ses dalgalarının insanlara iyi geldiği bilinmektedir ve kedilerimizin çıkardığı bu düşük frekansları bedenimize ve psikolojimize iyi gelecektir.
    • Sevimli dostlarımız stresi diğer canlılara nazaran en çok alabilen varlıklardır. 
    • Kedimizden çıkan seslerin insan sağlığında kaslara ve kemiklere de iyi geldiği gözlenmiştir.
    • Vücut sıcaklıklarının bizlerden daha fazla olduğu durumlar olduğu için bizlere güven vermektedir.

    Kedi neden hırlar diye merak edenler için yayınladığımız içeriğimizi okuduğunuzda sadece kedi neden hırlar sorusuna yanıt almak kalmayacaksınız. Aynı zamanda hırlamanın faydaları nelerdir, kedilerin hırlaması nasıl engellenir gibi konuyla doğrudan ilişkili sorulara da kolayca yanıt bulabilirsiniz. 

    Kedilerin Hırlaması Nasıl Engellenir?

    Kedi neden hırlar sorusuna verdiğimiz yanıtlar düşünüldüğünde kedilerin hırlamasını engellemek için bir nedeniniz olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda gerçekten kedilerin hırlamasını engellemek isteyebilirsiniz. Özellikler hırçınlıktan veya sadece rahatsız etmek, korkutmak için gerçekleşen hırlamaları engellemek için uğraşıyor olabilirsiniz. Petarkadaş olarak size bu konuda yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.

    • Kedi neden hırlara yanıt bularak,
    • Sağlıklı beslenme,
    • Ödül maması kullanarak,
    • Stress seviyelerini azaltarak engellenebilir.

    Petarkadaş ile kedi neden hırlar konusundaki merakınızı giderdiğinize göre diğer içeriklerimizede bakmak isteyebilirsiniz. Kedilerin hırlamasını engellemeye çalışmak yerine sakin kedi cinsleri arasından bir kediyi sahiplenerek sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

    Pet_Paw 1047 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor